Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 430
  • 934
  •   1
Отговори
# 735
Добре, ясно, ще ви спестя мрънкането си.

Преди 2 дена съм се представила и сега вече мрънкам, защото в двата дена, в които пътувам в командировка не съм взела мерки очевидно. Ами според моята лекарка позитивен тест за овулация на 14 ден и 27 дневен цикъл не е повод за притеснение, каквито са ми почти всичките. Не оценявам високо грубо отношение и то баш от самото начало, според мен безпочвено.

И не, не се изисква изобщо здрав разум, за да станеш майка, иначе циганите нямаше да имат по 10 деца.

Да не говоря, че не виждам как някой може да ми твърди, че имам обективни препятствия на база 5 неуспешни месеца и никакви изследвания. Изследвания, които ще направя за себе си, не за форума, но колкото и да не ви се вярва, ме навсякъде това може да стане толкова бързо като в България.

# 736
Вики, мисля, че с 2 мм на ден средно растат, тоест след 4 дена ще е 21 мм, което за мен е сравнително ОК за О.

# 737
От личен опит: Беше ми дошло по-рано с 10 дни заради киста, продължи ми 15 дни.. Първи преглед( докато съм в цикъл)  фоликул 16мм, втори преглед след 3 дни стои 16мм, трети преглед след 2дни 20 и няколко мм и четвърти преглед след 3 дни 26-27мм и се спука, като О беше късна всъщност заради аномалиите Grinning
Момичета, със сигурност всички изпадаме в емоционални моменти, но е важно да са “моменти”, а не перманентно състояние. Трябва да сме здравомислещи през 95% от времето, колкото и да е трудно. На мен също групата ми помогна много и психически, освен с неща, свързани със здравето 🙂

Ще разчупя темата за емоциите с конкретен въпрос, извинете ме! Днес ми е 9ти ден, О последните месеци е на 13ти ден. Днес най-големия фоликул беше 14мм, според вас има ли шанс изобщо този месец да порастне достатъчно за О, реално има още 4 дни, може и повече? След няколко дни ме викат пак, но док. каза, че може и да не го бъде този месец.. Нямам наблюдения колко бързо растат фоликулите, едва за втори път съм на фоликуметрия. Ако някой има наблюдения, некс сподели 🙂

# 738
  • На изток от Ада
Рейна, ще разбереш че не винаги може да споделяш в нета.
Аз го разбрах и гледам да не се обеснявам, че съм мн чувствителна..

# 739
  • гр. София
Вики и аз знам че долу горе по 1.5мм на ден растат, та не виждам защо да няма шанс за овулация....

# 740
Съгласна съм с Шантал, какъв е смисълът да се обвиняваме за минали неща и за взети решения, така е трябвало, така сме го почувствали, така сме го направили…а и наистина смятам, ме няма нищо случайно в този живот. Миналото не можем да го променим, но пък сме живи и здрави и можем да действаме сега 🤗

V_gs, според мен си е абсолютно ок и не виждам защо да не нарастне, май растат с около 1.5 или 2 мм на ден, и си мисля, че ще си стигне размерите до 13 ден 🤗

Рейна, наистина не го приемай се едно някой целенасочено иска да те обиди, аз също от много скоро пиша в темата и съм благодарна на всички, които изразиха подкрепа, и ми дават съвети и напътствия. Но, както казва и Насито, трябва да си подготвена за всякакви отговори, ако си по-емоционална и ранима, може да не ти хареса информацията, която ще получиш, но това са рисковете и е съвсем нормално.

Коментарите са по-скоро насочени към това, че трябва да се стремим бързо да излизаме от тези състояния, а не само да се “вайкаме”, трябва да се опитваме “сами” да се издърпаме от дупката, защото наистина е необходима здрава психика или поне да можем да разчитаме на най-близкия си човек- половинката.
Ние не сме запознати много добре със случая ти, коментираме нещата, които ти си споделила, изследванията и резултатите, които си написала, може би ще бъдем по-полезни, ако сме по-запознати с всичко. Успех ти желая от сърце, както казах вече след всяка буря, изгрява слънце. 🌞

# 741
Благодаря ви момичета! Сега потърсих и по разни статии, пише 2-3мм на ден средно, че растат в тази фаза от Ц, но както при всичко друго, е строго индивидуално. Няма да губя надежда в такъв случай за процедура в края на седмицата 😊🍀

# 742
Разбира се , че няма как да върнем времето , но е важно точно в тази група да се казват нещата  в прав текст  , за да може момичетата , които правят опити от година-две , да почерпят  от моя опит и да действат навреме . Не се помотвайте !
Рейна , тестовете за овулация показват само един пик на LH , не са показател за налична овулация . Не помня дали си споделяла , но е хубаво няколко месеца да направите фоликулометрия , за да видите точно кога ти е овулацията и колко е дълга лутеалната фаза . Аз съм 27 дневен цикъл и овулацията ми е на 12 ден обикновено . Ти си писала , че теста ти е позитивен на 14-ти ден , но реално О настъпва 24 часа по-късно .
Ако си мислите , че АА ви се е скарала , трябаше да видите мен как ме подхванаха момичетата , с които се запознах на моите хистероскопии … еми , прави бяха и доста ме отрезвиха .

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 13:33 от 💐💐 Sunshine_00 💐💐

# 743
Първо, тестът отчита пик и овулацията може да е предишния ден, същия ден или следващия ден, а може и да не настъпи разбира се, защото тестът е уринарен и отнема време хормонът да се отчете и в урината, наличен е в кръвта в тези по-рано, да не говорим, че при високи стойности показва примерно два дена подред положителен резултат. Ако овулацията настъпва на 15 ден, това са поне 12 дена. Не съм правила фоликуметрия, защото това не е процедура, която се поема просто така, също има проблем с часовете, а тук струва колко една средна софийска заплата, но колкото пъти съм ходила на преглед, все е имало доказана овулация. Второ, ако попрочетете съотвтната ще видите, че имплантация най-често се случва на 9ти, после 8ми, после 10ти ден, а късна имплантация - 11 ден и след това, корелира много високо и статистически значимо с аборт в ранните седмици - вероятността за загуба достига 80%, което е причината много лекари да не са толкова критични в това отношение, че точно това е причината за проблем ако не са точно 14 дена. Чела съм и съм се интересувала. Казах още преди няколко дена като се представих, че благодаря за насоките и ще си направя изследвания.

Не смятам, че е причина два-три дена по-късно по този груб начин да ми се обяснява как не ставало с рев. Но явно просто имам грешни очаквания от тази група.

А да ме диагностицират по интернет как едва ли не със сигурност имам проблем просто така и без изследвания хора без медицинско образование вече ми се вижда прекалено.

Не искам да се защитавам, оправдавам и обяснявам, но съм се интересувала доста и не е да нямам базова представа как работи тялото ми. Независимо от това, на мен никога не би ми хрумнало да се изкажа така - въпрос на елементарно възпитание е. Да бях казала, че чакам от 5г и не правя нищо - хубаво, не става с рев и трябва действие, ама от 5 месеца с намерение да направя изследвания така да се говори си е грозно…

Не знам защо се обяснявам, май това беше от мен. Пожелавам на всички лесно и бързо забременяване и също никога да не ви се троскат така, когато имате нужда от подкрепа.

# 744
И на мен напоследък овулацията ми закъснява с ден-два. Преди ми беше на 12-тия ден, понякога вече е на 13-14 ден при 25 дневен цикъл, което за ЛФ ми се струва точно на границата. Вчера ми беше положителен теста за овулация, предполагам, че днес или най-късно утре ще ми бъде овулацията. Другият месец отивам на фоликулометрия.
Миналият месец прогестеронът ми беше добре като ниво, О беше на 14-тия ден, ЛФ беше 14 дни, то и затова цикълът в крайна сметка беше 28 дни. Мио-инозитол би ли помогнало за удължаване на ЛФ? Ще видя и какво ще ми каже АГ-то.

Аз съвети и мнения приемам всякакви. Изключително се радвам, че я има тази тема, че си споделяме, обменяме опит, а по-опитните момичета дават и супер ценни съвети, благодарение на които знам много повече неща от това, което се дава като базова информация. В този смисъл приветствам и АА, и reina. Благодаря ви за всичко. Heart

# 745
  • София
Здравейте, моля ви за мнение, добра ли е или трябва да се подобри. Най-здравословният навик на моя мъж е ,че не пуши

# 746
Reina, разбрахме кое те е обидило, но не се задълбочавай така Heart. Естествено, че тук никой не е лекар, но се споделят опит и знания, те са насока. Ако прецениш ги използваш по най-добрия начин за теб, проверяваш си ги в някоя медицинска статия и/или си ги обсъждаш с лекар и т.н. Всяка тук говори от личен опит, това че при една е едно, не означава, че при теб ще е същото.
Вземала съм предвид много мнения за дадени изследвания от тук, доста съм и правила, а други съм игнорирала.
И един скорошен пример: ако не беше групата тук,  нямаше да знам какво е хистероскопия, съответно лекарят ми като предложи, бях доволна от себе си, че знам какво представлява, поне в общи линии де.

# 747
Sunshine като минеш една процедура няма да си казваш ех защо не побързах . Ако може да стане без ин витро - доста по-добре.
Изобщо не съм съгласна тук.
Инвитро не е панацеятя на " изпуснали влака кариеристки " както много хора нямали досег до тематиката си мислят. Инвитрото е в помощ най-вече на жени с добър яйчников резерв, но заради един или друг проблем не успяват да забременеят естествено.
Колкото по-рано де открие проблема и се стартира идно инвитро толкова по-голям е шансът за успех.

Честито на Moonlit! Пожелавам безпроблемна бременност и леко раждане! 🍀🍀🍀

На момичетата в процедури съща пожелавам успех и положителни тестчета! 🍀🍀🍀

Още щах да пиша но се загубих в дискусията за смисъла на тази група тук.
АА, чета те и знам че няма дя ме вземеш на вътре. Но наистина нямаш право да изразявяш мнение дали дадена жена от тук и узряла да стяне майка или не.
Уважавам много трудът който полагаш да четеш, обаче това в никакъв случай не замества медицинското образование. Съответно много аспекти от иднивудуалния случай на пациентите ти убягват. Не при всеки е приложимо общо приетото из медициската литература. И да цикълът на жените варира, понякога дори и от смяната на сезона.  
Иначе насоките който даваш са полезни за всички, но изпадането в крайности е излишно.
То ако всички бяхме идеално готови за родителството нямаше да си изпускаме нервите при вече родени деца амо защото не сме се наспали.

# 748
Рейна , къде видя да ти се троскам ?!?!?!  Просто споделих , че цикълът ми е на 27дни , като твоя и кога е моята овулация ! А коментарът ми за помотването въобще не беше насочен нито към теб , нито към някой конкретно от темата . Дадох съвет , който може да спести години лутане .

# 749
  • Замък сред облаците
Канелена бисквитке, аз никога не съм претендирала да знам повече от лекарите, единствената ми претенция към тях е че пренебрегват очевидни неща понякога. Имам няколко примера тук от форума, давам такъв с Минзухар тук от темата която й сигнализирахме за нисък прогестерон, доктора каза да не го мисли и абортира. Е, същия доктор сега й назначи прогестерон няколко вида, и скоро ще ражда. Ама трябваше ли да преминава през това? И още примери има.

Тук обсъждаме и споделяме личен опит, за да сме полезни една на друга. Недай боже да минете през това, което някои от нас са минавали и продължават.  Но пък почерпете от опита, за да не се биете през главите после.

За имплантацията много хубаво инфо, ама е пропуснат факта че лигавицата трябва да расте минимум до 11 ден, за да поддържа ембрион. Като спре да расте на 9 ден кел файда… Ама всеки ще си извърви пътя. В Бруней ли е една фоликулометрия 1500лв?

Общи условия

Активация на акаунт