🦊 ЧААТАЙ УЛУСОЙ 🦊 ТАЛАНТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ 🦊 ПРОЕКТИ, ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ 🦊 ТЕМА 3

• 23 803
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Преглед на сезон 1 на Kubra – Бог изпраща съобщения в тази турска драма на Netflix
От Джонатан Уилсън

Хората са склонни да намерят Бог, където и да са най-склонни да търсят, така че турският сериал на Netflix Kubra е на път. Сезон 1, който продължава осем епизода, предполага, че Бог може да се яви на следващия си пророк чрез приложение за мобилен телефон и като се има предвид колко от нас са залепени за екраните си в наши дни – как четете това ревю, например? – това е толкова вероятна теория, колкото всяка друга.

Преглед на сезон 1 на Kubra и резюме на сюжета
Пророкът в този случай е Гьокхан, бивш войник, лекуващ някаква травма от насилствено нападение, което той сам оцеля (подробностите за това са незадоволително обяснени), както и загубата на баща му и наркотичната зависимост на сестра му Гюлкан . Той има връзка с много красивата Мерве, но е малко по течението в работата на ниско ниво на механик и има сложни отношения с вярата си.

Кубра не е името на нашия герой, а екранното име на Бог. Това е популярно име на момиче, което на турски означава „страхотно“. Чрез приложение, наречено SoulTouch, Kubra изпраща съобщения до Gokhan с енигматични чувства, които бързо се оказват пророчески. Бързо Гьокхан започва да вярва, че Кубра е самият Аллах и че той е избран за Негов пратеник. Това откровение предизвиква голямо вълнение сред благочестивата общност.

Няма нужда да ви казвам колко удобно е за Бог да избере някой, който да разпространява Неговото слово, който е достатъчно психически нестабилен, за да си го въобразява. Кубра също признава това, но за щастие отклонява клишето „ядо ли е или не“ и отива в по-интересна, актуална посока. Но какво все пак има в един пророк? Малко харизма и чудо или две са всичко, от което всеки има нужда.

Това също не остава без коментар – всъщност до голяма степен това е смисълът. Кубра не говори конкретно за Гьокхан, а за представата за вяра като цяло; силата на вярата и тревожните ефекти, положителни и отрицателни, които тя може да има в най-силния си вид. Гьокхан става пророк за мнозина, но и богохулник за няколко други. В очите на полицията той е измамник; за бащата, чийто син спасява от катастрофа, той е герой. Неговите последователи са също толкова склонни към благотворителност, колкото и към насилствени бунтове срещу държавата. Вярата остава единственото удобно оправдание за всичко това, безкрайно гъвкаво всеобхватно извинение за добро, лошо и всичко между тях.

Кубра обмисля тези идеи често и доста задълбочено и това е по-добре за нея. Не може да се каже, че осемте епизода минават бързо – шоуто има някои интригуващи завои, но не е изградено върху културни промени и обрати по начина, по който са повечето стрийминг издания – но времето, прекарано в разопаковане на психиката на Gokhan, си заслужава. Cagatay Ulusoy поема голяма емоционална отговорност в това, като е помолен да играе всичко - от властен лидер на култ до съкрушен мъж, който моли небето за отговори. Никой няма да му обърне особено внимание, но това е тихо впечатляващо и виртуозно изпълнение.

Същото може да се каже и за поддържащите обрати, които подчертават как внезапният статут на месия на Гокхан засяга неговите близки и сътрудници, а след това и обикновените членове на общността, които са въвлечени в неговия култ (или не). Тази общност, потиснат истанбулски квартал на сини якички, преминава през някои радикални промени през сезона по различни причини и шоуто е добро в подчертаването на това как личните обстоятелства определят колко сериозно хората приемат твърденията на Гьокхан и колко пламенно копнеят за неговото толкова- наречени чудеса.

Кубра обмисля някои големи идеи
Виждали сме предавания като Kubra преди, дори в Netflix – Месия е примерът, който веднага изниква в съзнанието ни. Кубра обаче прави малко по-малко грандиозни твърдения за себе си; никой не мисли, че Гьокхан е бог или дори син на един, а просто говорител на Аллах, което е важна разлика, тъй като почти всички вече вярват в Аллах (единственият забележителен герой, който не вярва, е предвидимо най-твърдият и решителен на Гокхан опонент.)

Така или иначе, Kubra не разваля горещата поредица от впечатляващи турски продукции на Netflix като The Tailor и The Gift – напротив, това е по-добра, по-обмислена драма от двете и си заслужава да бъде разгледана заради големите въпроси, които размишлява .

# 76
Ако имаше видео в понеделник, щеше да е точно това.

И от FOX можели да се шегуват. Хареса ми.

# 77
От FOX, aма вярно се активизираха.

„Gaddar“ остави своя отпечатък в дневния ред на цифровите медии с първия си епизод!
Новият сериал "Gaddar" на Ay Yapım , събрал на екраните Чаатай Улусой , Сюмейе Айдоган и Онур Сайлак , получи пълна оценка от публиката с първия си епизод, излъчен в петък вечерта. Сериалът, който беше широко гледан със своите повтарящи се епизоди , постигна голям успех в дигиталните медии, като достигна близо 5 милиона гледания в YouTube за 2 дни .

Хаштагът "Gaddar" беше в списъка на TT с часове както в Турция, така и по света. Сериозен беше и интересът на феновете към сериала, който зае първо място в тенденциите в YouTube. Взаимодействието на специални видеоклипове, подготвени от фенове в Twitter, надхвърли 63,5 милиона .

Оригиналната музика на сериала, която изведе отново на дневен ред песента на Erkin Koray "Gaddar", също беше високо оценена от публиката. В "Gaddar", който след години върна Чаатай Улусой и Онур Сайлак на екраните, техните общи сцени бяха сред най-популярните сцени в социалните мрежи.

„ Gaddar “, с участието на Çağatay Ulusoy, Sümeyye Aydoğan и Onur Saylak, обединява важни имена като Erdal Özyağcılar , Laçin Ceylan, Hakan Salınmış, Müge Bayramoğlu, Deniz Özerman, Neslihan Yeldan, Fatih Berk Şahin, Aytek Şayan, Musab Eki ci и Угур Йълдиран Докато Хюрер Ебеоглу пише сценария на , Синан Йозтюрк седи на режисьорския стол.

"Gaddar" всеки петък от 20.00ч
.

# 78
НОВО   НОВО   НОВО

Слизай от колата!

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 19:02 от cvetansk

# 79
Цвети, мерси за откъса от предстоящата серия Stuck Out Tongue Winking Eye

Днес "Кюбра" се върна на седмото място в световен мащаб на Нетфликс с 247 точки.
В топ 10 в 51 страни

В Турция естествено е на първо място

# 80
НОВО   НОВО   НОВО

Слизай от колата!

ДАХАН:
Влизай в колата!
АЙДАН:
Вероятно ти се иска да не си удрял тази стена.
ДАХАН:
Слез от колата!
АЙДАН:
Какво говориш ,бе! Слез от колата, качи се в колата! Боже!
Какво става?
ДАХАН:
Бутай колата!
АЙДАН:
Моля?
ДАХАН:
Бутай колата!
АЙДАН:
О,бутай колата!
ДАХАН:
Не можем да я оставим така тука!
Има сметище,ще я изтеглим там.
И  после ще я почистим.
АЙДАН:
Защо ще я чистим?
ДАХАН:
Защото е  много мръсна.
Защото, момиче снощи смачках един мъж с нея.
Имаме пръстови отпечатъци на всякъде.
Бутай!
АЙДАН:
Бутам!!!

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 12:23 от NeZ_9

# 81
Влизай в колата!

Слез от колата!

Бутай колата!

# 82
ВТОРИ ОТКЪС

Gaddar 2 Епизод /2 Откъс

# 83
ВТОРИ ОТКЪС

Gaddar 2 Епизод /2 Откъс

Момче, ти изобщо не можеш да се преструваш. Не можеш да отлагаш повече. Докато все още има начин, признай си, може и да успея да ти помогна.
Нямам какво да разказвам.
Не ме лъжи, момче. Заедно със Самет си бил ти, познавам те. Никога няма да изпратиш най-добрия си приятел да се бие сам. Ти си си убил брата на Зафер.
Тогава ме арестувай, Гюркан. Изпрати ме при прокурора.
Защо, Дахан? Ти си добър войник? Ти си направил много за родината си. Заради тези три дни се забърка в това? За пари ли го направи? Какво? Защо се смееш?
Не ти се получава.
Не ти се получава. Ти си добър полицай, Гюркан. От теб няма как да стане лошо ченге. Вземи си помощник.
Ще те арестувам.
От къде идва тази обида, Гюркан?

# 84
ВТОРИ ОТКЪС

Gaddar 2 Епизод /2 Откъс

Момче, ти изобщо не можеш да се преструваш. Не можеш да отлагаш повече. Докато все още има начин, признай си, може и да успея да ти помогна.
Нямам какво да разказвам.
Не ме лъжи, момче. Заедно със Самет си бил ти, познавам те. Никога няма да изпратиш най-добрия си приятел да се бие сам. Ти си си убил брата на Зафер.
Тогава ме арестувай, Гюркан. Изпрати ме при прокурора.
Защо, Дахан? Ти си добър войник? Ти си направил много за родината си. Заради тези три дни се забърка в това? За пари ли го направи? Какво? Защо се смееш?
Не ти се получава.
Не ти се получава. Ти си добър полицай, Гюркан. От теб няма как да стане лошо ченге. Вземи си помощник.
Ще те арестувам.
От къде идва тази обида, Гюркан?
Еха! Още един фраг!
Благунче, мерси за превода! Hug

И Енгин бей се размърда Wink

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 20:44 от NeZ_9

# 85
Здравейте прекрасни момичета!!!! Супер сме с три фрага, което е добре... имаме си от всичко-екшън, любов, мистерия. Много ми е хубав Чачо, но девойката много не ми е на сърце. Надявам се да се получи химията... просто за него искам най-доброто 🙈❣️🙈,  защото наистина се завърна с гръм и трясък, нямам търпение да дойде ПЕТЪК!!! За играта на Онур нямам коментар, защото той ми е на сърце!!!

# 86
Звездичке, аз също много харесвам Онур, особено в такъв тип роля. Видях го в Сблъсък, много ми хареса и като разбрах, че ще участва тук, много се зарадвах. И в първи епизод, не ме разочарова, даже се възхитих на играта му....уникален!
Със Сумието ще свикнеш в течение на времето предполагам. На мен си ми харесва и ми е лесно, ама ти ще си гледаш Чачо и така ще я преглътнеш.

# 87
Звездичка, нека не бързаме.
Да дадем шанс на момичето.
За сега не съм била разочарована от каст, така че може би точно тя е типажа, който са търсили.
А и от това,  което показва до момента, на мен специално ми харесва.

# 88
Звездичке, аз също много харесвам Онур, особено в такъв тип роля. Видях го в Сблъсък, много ми хареса и като разбрах, че ще участва тук, много се зарадвах. И в първи епизод, не ме разочарова, даже се възхитих на играта му....уникален!
Със Сумието ще свикнеш в течение на времето предполагам. На мен си ми харесва и ми е лесно, ама ти ще си гледаш Чачо и така ще я преглътнеш.
Нали, ще си представям, че е моята ръка😂😂😂😂 в кръга на шегата

# 89
Нали, ще си представям, че е моята ръка😂😂😂😂 в кръга на шегата

Това имах предвид....бързо схващаш

Общи условия

Активация на акаунт