За изхождането, закаляването и кърменето на поискване - част 2

• 27 368
  • 426
  •   1
Отговори
# 285
Аз по принцип пишех в другата тема/за ЕБХ с деца над 6 месеца, защото с Мартин тогава започнах/, ама така като чета-май я позарязахте, и само тук си пишете:)Че и аз да се включа де:)

С гърнето дребния има голям напредък, обаче го възприема само като средство , в което се пишка...За акането все още си почва в гащите, без да дава сигнали, че даже на няколко пъти го секвах детето. Само не знам навън какво да го правя-докато се вози в количката, обръща се да ме види, примрънква, ама не ще да пишка навън без гърнето, пък и него ако помъкна...На всичкото отгоре от няколко дни го пускам да лази по алеята в Морската градина, и из тревата/няма да ви кажа как ме гледат другите майки/. Така че и 2 ката дрехи нося, и пак го прибирам целия в кал и тебешир.

Да питам нещо конкретно: имам проблем с обуването на обувки-Мартин събува всичко, даже и чорапите си, а бос да го пускам-страх ме е още. Кажете как се справяте/купила съм му поне 6 фасона обувки, по 2 номера от всеки-и маратонки, и Колев и Колев, и едни до глезените, и меки кецове-не ще/. И как да го науча да пишка навън?Дайте идеи?

# 286
Да питам нещо конкретно[/u]: имам проблем с обуването на обувки-Мартин събува всичко, даже и чорапите си, а бос да го пускам-страх ме е още. Кажете как се справяте/купила съм му поне 6 фасона обувки, по 2 номера от всеки-и маратонки, и Колев и Колев, и едни до глезените, и меки кецове-не ще/. И как да го науча да пишка навън?Дайте идеи?

о за обувките няма спасение - една приятелка му ги закопчава с безопасна кърфица на чорапа - но той ги събува като рита а не си ги дърпа - ако ги сваля с ръце надали ще намериш начин да се оправиш , а за това да ходи бос - ми нашите деца са боси от доста време насам по обед - слагам и чорапи само като излизаме преди десет часа че в асеновград имаме доста вятър покрай реката и е доста студено преди да е напекло добре - междо другото покрай мен и други майки започнаха да се поотпускат и да си ги поразсъбличат дечицата , то не е хужаво да даваш акули кой как да си гледа децата но при 30 градуса да навлечеш бебе с ританки и терлици и да го завиеш с дебело вълнено одеалце  Sick ,
ние сме само по боди и като стоим редовно с вирнати крачета в количката просто  е голям смях  Heart Eyes гледат с е само едно дупе и едни малки и сладки краченца  Mr. Green

# 287
  • София
   По принцип аз нямам проблем с пишкането навън на малките, въпреки че преди малко ги изпуснах тотално от контрол, но ме направиха луда. Аз обаче все още не ползвам гърне и те са свикнали аз да си ги издържам. Още и от малки през зимата по същия начин ги издържам и навън и за тях няма разлика. Опитай вкъщи понякога да го издържаш, а не само на гърнето така може и навън да му е по-лесно.
   Ние пък сме с къси панталонки и блузка че ме мързи да разкопчавам боди  Simple Smile

# 288
Здравейте и от мен!
Аз още не смея да махна памперса, но напоследък имаме ново постижение-сега ако му предложа да пишка малкия изпишква колкото има-дори да са 2 капки. Така че вече не трябва само да го дебна кога той дава сигнал ами и да му напомням от време на време. Все пак има и трудности-трябва да издебна момент, когато е в добро настроение, че ако е сърдит не иска да пишка.
Иначе вече навън госъбличам по тениска с къс ръкав, памперс и къси панталонки-без чорапи, бодита и т.н. И мен малко учудено ме зяпат, особено като го водя бос да ходи по тревата или по плочките.
Пропуски си имаме по няколко всеки ден, но се надявам и аз скоро да започна да го извеждам без памперс.
Айла, браво на теб, направо съм влюбена в твоите мадами, толкова са готини и подвижни! Моето магаренце не ще да пълзи и това е. И какъвто е манипулатор реве докато го вдигнем да седне или да ходи. Много ме е страх, че ще се научи да ходи преди да се е научил да пада по дупе, да се изправя и да сяда. Опитвам се да го оставя прав опрян на нещо и да го накарам да тупне по дупе, ама той се държи, държи и като се измори-рееееееев, докато не ида да го взема. А няма как да не го държа прав или да ходи, защото той си иска и плаче. Някакви идеи?
Поздрави от нас с Алекс Hug

# 289
  • София
   Сглоби си кошарката или да ти дойдем на гости да покажат мадамите как се пада по дупе  Wink

# 290
Здравейте сладури!
Относно обличането - значи съм на прав път. Моя дребосък го държа по боди с къс ръкав, къси панталонки и много тънко чаршафче - заради сянката. И колкото и леко да го обличам все му е потно гръбчето. А като го гушна- една малка печка!
А гледам майки с бебета - долно боди, горно боди (плюшено) и дебело одеало + шапка - това на 31 градуса в Пловдив! Викам си аз ли не съм в ред или има и побъркани родители. А пък гледам деца на по 1-2 години заспали в лятна количка завити  с мноооого дебело плюшено одеало.
 Crazy

Относно изхождането - имахме един цял ден без памперс с изключение на разходката, но беше страшно изморително - тоя дребосък пика на всеки пет минути - аз буквално седя до него и само чакам да даде сигнал... и като пораснат ли е така? Моя е на два месеца. Иначе повечето пикита бяха в легена или по-точно на паркета щото таз пишка трудно се управлява.... Mr. Green ..но пък има един момент когато тръгва да суче и както съм го гушнала изведнъж ми става топличко....и локвичка върху мама....а сигнал никакъв....странна работа.
Опа ставам, дребния се събуди...до после

# 291
Здравейте сладури!
Относно обличането - значи съм на прав път. Моя дребосък го държа по боди с къс ръкав, къси панталонки и много тънко чаршафче - заради сянката. И колкото и леко да го обличам все му е потно гръбчето. А като го гушна- една малка печка!
А гледам майки с бебета - долно боди, горно боди (плюшено) и дебело одеало + шапка - това на 31 градуса в Пловдив! Викам си аз ли не съм в ред или има и побъркани родители. А пък гледам деца на по 1-2 години заспали в лятна количка завити  с мноооого дебело плюшено одеало.
 Crazy

Относно изхождането - имахме един цял ден без памперс с изключение на разходката, но беше страшно изморително - тоя дребосък пика на всеки пет минути - аз буквално седя до него и само чакам да даде сигнал... и като пораснат ли е така? Моя е на два месеца. Иначе повечето пикита бяха в легена или по-точно на паркета щото таз пишка трудно се управлява.... Mr. Green ..но пък има един момент когато тръгва да суче и както съм го гушнала изведнъж ми става топличко....и локвичка върху мама....а сигнал никакъв....странна работа.
Опа ставам, дребния се събуди...до после
и аз гледам, че има много навлечени деца - с дебелите одеалца. аз го държа моя по тениска и босичък.
относно броя на пишканията - намаляват после, спокойно. макс не пишка често докато го кърмя, но когато се случи започва да плаче и да ме удря с юмуче по гърдите и аз си знам. а иначе и ние много рисуваме по паркета, ама няма как...

# 292
  • София
   Да определено някой навличат много децата. Аз обикновенно съм майката която ги е облякла най-леко.
   За пишкането не се притеснявай, определено почват да го разреждат, а към 4-5 месец моите спряха да пишкат докато сучат, а веднага след това. Вчера в тази жега Николета не пишка цели 4-5 часа, чак се бях уплашила, а вече дори и вода пият по малко.

# 293
Да ви кажа - току що изаках дребосъка в легенчето, щото милото пак се пъне два дена и чак сега успя. Добре обаче акото ме притеснява - миналия път беше жълто към зеленикаво, но днес си е направо зеленикаво към черно или по-скоро тъмно сиво. И според мен е по-сухо от това, което съм виждала досега. Като го пуснах в тоалетната и пуснах водата не се изми....Вие виждали ли сте такова нещо? На какво може да се дължи - болест някаква или обезводняване?  Преди винаги са били жълти и кашести акитата... Той е на смесено хранене и не му давам вода, но му давам да суче когато иска.То вярно, че като го дохранвам после суче след 3 часа, но винаги когато поиска пак му давам...Дали да не му давам и вода?

# 294
    Сещам се само нещо за цвета на изпражненията - можеш да провериш.
Зелено към черно бяха, когато имах раничка на едната гърда и 3 дена Малена
сука и кръв - не можеше да зарасне. Тоест, бяха черни от кръв, която не
течеше, докато не суче. И не ме е боляло - просто някакво каналче се беше
запушило към отвора и тя го пукна със сукане.
   п.п. и моята не пишка с часове понякога, напоследък.

# 295
    ..............................
   п.п. и моята не пишка с часове понякога, напоследък.

Борис и той е така и го отдавам на големите жеги които настанаха тук при нас последните две седмици.
Иначе имаме малко напредък, казва пиш  и пишка 80% от случаите, иначе останалите 20% са пак пиш но след около 15-20 минути на пода.
Вече няколко дни излизаме без памперс и остава сух, дано така и да продължава нататък.

# 296
Ами аз не знам за хвалба ли е или не-когато сме двамата с Мартин, няма никакъв пропуск-идва при мен и започва да ме дърпа.Е, не винаги уцелвам защо, но винаги почвам с гърнето, после дали е гладен, и най-накрая може да иска просто да си поиграя с него. Обаче има ли някой друг при нас-всичко е в гащите, нито мрънка, нито дава други сигнали...И съответно когато го оставя с баща му, или баба му и дядо му-целодневният ми труд и радост отиват на кино. После трябва да му припомням, че се пишка в гърнето, което ми отнема целия следващ ден. Да не говорим, че на няколко пъти пратих баща  му да го изпишка след сън-няма и няма, гъне се, увива се около гърнето, и не иска, по 20 минути се стиска горкият.

Как е с вашите деца?Дават ли сигнали, когато ви няма?Позволяват ли на други да има помагат в изхождането?

# 297
  • София
  Еми сигнали то и аз рядко забелязвам. Отдерно само таткоте се е пробвал да ги издържа и в половината от случайте е успявал. Става въпрос обаче задължително само за след сън.
  Тези дни май и двете просто ми стачкуват, не че незнаят какво се иска от тях  Simple Smile

# 298
  • София
   Е днес вече ми идваше да набия някоя. Сутринта ни почна с това че  се бяха изакали в леглото и омазали всичко. Таткото много ми се зарадва като се наложи и тапети да сменя по случая.
   Преди малко тъкмо предложих да се изпишка на Ники и тя не пожела, оставих я на земята и готово.... Цял ден стоим вкъщи заради проливния дъжд и те и аз сме се изнервили адски.

# 299
Това с дъжда е отвратително. И моето диване стачкува, защото си стоим в нас. Свикна глезльото майка му да е като кон-през три часа до Морската градина и обратно, да е постоянно сред деца, да го мъкна по люлките из целия град, за да не му омръзва, ама сега-от три дни само в нас, направо ми скъса нервите. И прави НАПУК-ей сега даже нарочно си събува чорапите, шляпа бос по паркета, и препикава цялата къща, пълзи по теракота в коридора и си дърпа количката. Дотук нищо кой знае какво, ама от цялата работа се разболя, с три реда сополи е, не може да спи от запушеното носле, и да суче не може като хората, а лъжицата засега не му е на дневен ред. Представете си какво е с гладно, болнаво, нервно и стачкуващо бебе, на което явно му доскучава с майка му напоследък...Дано да спре да вали, че да ходим да си разкарваме дяволчетата, дето сме си ги насъбрали:)

Общи условия

Активация на акаунт