Бързи здравословни въпроси и отговори – 44

• 34 925
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Аз знам по 3 пъти на ден.

# 676
Аз преди лягане и сутрин след кафето, понеже не закусвам. На работа не мога, но идеята е да не се приемат храна и напитки след мазане.

# 677
  • 1st floor
Има ли в момента вирус с гадене? Преди час и на двамата с мъжа ми ни стана лошо…сега се чудя вирус ли е или се натровихме. На обяд преди пет часа ядохме едни кренвиршки с бутертесто , топло изпечени от една сладкарница. Дали може да е и натравяне?

# 678
Най-вероятно, щом е изведнъж и при двамата.

# 679
  • 1st floor
Май вирус се оказа…синът е бил така в петък, но си е мълчал, защото е ял Макдоналдс и е решил, че се е натровил. Не сме яли еднаква храна с него. Той вече е ОК. Ние двамата с ММ вече не повръщаме, но всичко ни боли, цялото тяло, глава, мускули, кръст, всичко. Вече не ни се гади, но имаме ниска температура 37.3.

# 680
Чистих котлона със стъргалка за керамични котлони. Като почнах да я мия хубаво си порязах палеца и потече доста кръв. Изплакнах с вода, киснах в ракия и накрая със спирт промих. Нямам ваксина от не знам колко години насам. Дали да отида да ми бият ваксина за тетанус? Възможно ли е да съм се заразила от тази стъргалка, направо се паникьосах

# 681
  • пустинята Гоби
Не. Абсурд даже. Прочетете малко за заразяване от тетанус и ще се успокоите.

# 682
Не е нужно. По котлона тетанус няма.

# 683
Щом е текло доста кръв, даже и паника като мен би казала не. Тетанус би се развил в дълбока рана без достъп до кислород, затова ухапване или пробождане са обикновено подозрителни.

# 684
Благодаря ви, няма да слагам, дано всичко е ок.

# 685
Здравейте, каква може да е причината за изпъкване на вените на ръцете изведнъж, като преди не са били така, може би само една да се е виждала повече? При посетен ангиолог и съдов хирург казват, че всичко изглежда добре и няма запушване, но не могат да кажат каква е причината изведнъж да изпъкнат. При повдигане на ръцете нагоре се оправят, но надолу ли са, отново изпъкват. Ангиолога каза, че са малко разширени, а съдовият хирург казва, че не са, и че няма такова нещо като разширени вени на ръцете. Въпросът е, че искам да се оправят, защото за жена е ужасно комплексиращо, а дори не знам каква е причината. Помня, че по времето, когато това се случи, се мажех с крем муун райз с прогестерон  на аквафорс за хормонални проблеми, като мажех и от вътрешната страна на ръцете, също и бях хванала нещо, бях с температура и кашлица...и оттогава са налице. Слаба съм, със светла кожа, но винаги съм била така, затова не виждам причината да е в това..

# 686
Отслабнала ли си? Моите вени на ръцете винаги са били такива изпъкнали.

# 687
А топла и суха ли е кожата? Тогава изпъкват вените. Ако имаш Т, също.
С ЩЖ как си?

# 688
При слабите, светлокожи жени  изпъкват. Анджелина Джоли и Мадона какви вени вадят. Само веднъж съм виждала разширена на бицепса на мъж над 70те, който се е занимавал с тежък   физически труд.

# 689
И слабите мъже имат. Зависи как са разположени. Моите са повърхностни и лесно изпъкват. Не е от тежък труд. От тънка кожа е.

Общи условия

Активация на акаунт