Градинарство - моето хоби 34

• 45 167
  • 897
  •   1
Отговори
# 150
Пикира се чак след като се появят няколко същински листенца, рано ти е. За мен не е издължен, може би само цинията малко.

# 151
Днес е чудесен топъл слънчев ден!  Подрязах японската вишна, лиственици, маслина, каликарпи, няколко храста, пасифлора, засадих още една лавровишна. Японската мушмула изглежда свежарка )). Наложи се да местим ,,банановата палма,, с осем огромни издънки .Това е ужас, добре че имаше майстори вкъщи, едвам изкопаха това чудовище. Запазих само една, ще сложа ограничител по периметъра.

# 152
Снимка от интернет, как се ловят голи охлюви. Течността е бира.
Слагам в скрит текст, някой да не си върне закуската Grinning
Скрит текст:

# 153
Искам мнение за следното: какво иглолистно дърво да взема, което не е капризно. Лятото имам загуби - изсъхнаха два кипариса. И двата от много години насадени.

# 154
  • Varna
Построихме си къща и от два месеца живеем в нея. Има още много неща за довършване и тепърва ще правим ограда, но все пак ми се иска да направя нещо за двора. Да има поне малко зеленина.
Мисля за тревна смеска, ще ми препоръчате ли някоя непретенциозна такава, няма да има капково докато не направим оградата. Двора е много слънчев.

# 155
Зависи от какво са изсъхнали кипарисите. Ако е от суша, търси дърво с дълбока коренова система, те по-лесно си набавят вода. Например бор, тис, лиственица, хвойна.

# 156
Зависи от какво са изсъхнали кипарисите. Ако е от суша, търси дърво с дълбока коренова система, те по-лесно си набавят вода. Например бор, тис, лиственица, хвойна.
Мисля, че е от сушата. Въпреки, че поливах лятото, тук почвата е много камениста и до вечерта няма и помен от влага. Благодаря, ще разгледам видовете.

# 157
beki81, Ак към доволна от смесите на лактофол , използвам и торове им …
https://botanika.bg/catalogue/product/laktofol-trevna-smeska-ultra-1-kg-2463
Съвсем без поливане обаче няма да стане

# 158
  • Бургас
Построихме си къща и от два месеца живеем в нея. Има още много неща за довършване и тепърва ще правим ограда, но все пак ми се иска да направя нещо за двора. Да има поне малко зеленина.
Мисля за тревна смеска, ще ми препоръчате ли някоя непретенциозна такава, няма да има капково докато не направим оградата. Двора е много слънчев.

Помислете за капково и разпръскване още сега. После боли, ако трябва да се разкопава. Лесно се удължава някой клон. Направете повече клонове и за капково, и за разпръсквачи. Заложете и кранове за спиране при зазимяване. Това е нещо което не го много мислих. Реших, че после ще мисля. Оградата има нужда и от ток за отваряне на портала и вратата. Смятах, че няма да ме мързи да сляза и да си я отворя, ама на сега ще слагаме механизъм. После звънец. Айде сега да намерим безжичен. Да ама той звъни, а аз съм на двора отзад и нито виждам, нито чувам. Айде и да е такъв с два " високоговорители". И последно, че стана дълго. Вратата да се плъзга или да се отваря навътре, защото искам растения да пълнят по нея.

# 159
  • Varna
Портата сме я направили, прекарали сме и ток за механизъм. И аз се замислям за звънец.. Но твърдо - за капково тази година няма да се вместим, живот и здраве догодина. Иначе си поръчах една магнолия и две кълбовидни туи. Като разпръснем тревната смеска, четох, че трябва да я смеся с пудра против мравки, да я валираме и ще си я поливам с маркуча.

# 160
Портата сме я направили, прекарали сме и ток за механизъм. И аз се замислям за звънец.. Но твърдо - за капково тази година няма да се вместим, живот и здраве догодина. Иначе си поръчах една магнолия и две кълбовидни туи. Като разпръснем тревната смеска, четох, че трябва да я смеся с пудра против мравки, да я валираме и ще си я поливам с маркуча.

Аз направо пръскам с помпата за мравки .

# 161
Помислете за капково и разпръскване още сега. После боли, ако трябва да се разкопава. Лесно се удължава някой клон. Направете повече клонове и за капково, и за разпръсквачи. Заложете и кранове за спиране при зазимяване.
Сами ли си изграждахте поливната система , дали имате някаква схема? И аз мисля да правиме , но не знам колко клона и т. н.

# 162
  • Бургас
Ние сме на проба грешка. Малко сами и с малко помощ. Например където сложих мулч и камъчета се поливат по рядко, защото задържа влагата. Това са няколко кръга Тревата е отделно. И към днешна дата понеже ми омръзва да плевя си купувам платно и мулч, на някои места камъчета. И малко по малко ще покрия градината. В края на краищата тя мен да радва, а не аз на нея роб. Не вярвах, че ще купим датчик за дъжд, ама на и с това се сдобих. Разбира се и wi fi датчик сложихме. Много от нещата ги купихме от Амазон. Отиваме на почивка и дистанционно поливам, знам колко дъжд е валяло. В интерес на истината, ако всичко трябваше в началото да накупя нямаше да дам толкова пари. Така за 3 години по малко не се усеща.

# 163
И аз така с камъчета, омръзна ми от мулч.

# 164
За тия , които имат езера . Как пречиствате водата в езерото ? При мен има насъбрали се листа и се образува тиня . Та ся чудя какво да сложа за да няма тиня . Вътре има само водна лилия , но ми е грозно . Чувала съм за син камък , но се притеснявам за лилията , а и самата вода става като мазна .

Днес ми дойде идея да си направя мини парник за разсада . Ще разгледам в пинтерест .

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 08:55 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

Общи условия

Активация на акаунт