Градинарство - моето хоби 34

• 45 783
  • 897
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Обикновеното Лейланди расте  двойно по-бързо от Голд Райдър на височина , но иска много кастрене за да сгъсти  и един вид ,растежът им се уеднаквява .Голд Райдър не се кастри -расте гъсто и по около 40 см на година .Може да се кастри чак когато решите че е достигнало нужната дължина  . Двете растения имат съвсем различен вид .Бих поискала снимка на малките растения ,защото това което е показано в сайта изглежда добре ,не е просто вкоренен резник .
 Засаждам живия плет на поне 1 м. от оградата ,за да съм сигурна ,че ще мога да мина отзад .

# 331
  • София
Нелина, отново благодаря за изключително полезната информация!

Моите лалета от лидл са със същата височина.

# 332
Моите лалета от лидл са със същата височина.

Такива ниски?

# 333
  • София
Да. Толкова ниски. Помислих, че нещо съм объркала, но като гледам Вашите и се успокоих, че вероятно са си някакви такива.

# 334
  • густо майна Филибето
Красиво е, но все се чудя езерцето не става ли люпилник на комари?

В езерцето има риби и жаби, хапват каквото могат. Предполагам това значително ограничава популацията. Освен това не бих нарекла водата му застояла. Може би някъде по джобовете за водни растения се задържа вода, и там да се развъждат,ако жабите не се справят, не знам.Комари имаше и преди да имаме езеро, и не бяха по-малко. Проблемът на езерата е квакането на жабите, не комарите. Simple Smile
 Когато дълго се задържи сухо време, комарите намаляват осезаемо, което е доказателство, че се размножават някъде другаде.

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 23:54 от Ljuboznatelna

# 335
Дадоха ми лавандула с корени. Няма да мога да я засадя тези дни. Как да я запазя до събота?

# 336
  • София/Варна
Дадоха ми лавандула с корени. Няма да мога да я засадя тези дни. Как да я запазя до събота?
Мокра хартия около корените и в найлонова торбичка

# 337
Натопи я във вода.

# 338
Понеже нямам градинка и си направих импровизирана такава в корита, но първите лалета цъфнаха ниско долу при листата до почвата. Някой знае ли каква може да е причината за това?
На каква дълбочина са луковиците?
Ето как си убих теменужките аз.
Поливани ли са? Почвата изглежда съвсем суха, трябва да се държи влажна.   Освен ако не са мръзнали.

# 339

На около десетина сантиметра, но не всички цъфтят ниско долу.

# 340
Момичета, не намерих тема за дървета. Ще се осмеля да питам тук.имам бадем в наследство. Голямо дърво. Изглежда болен и се чудя какво да го правя. Рових в интернет и не намирам решение.

# 341
Скрит текст:
Понеже нямам градинка и си направих импровизирана такава в корита, но първите лалета цъфнаха ниско долу при листата до почвата. Някой знае ли каква може да е причината за това?
Ето как си убих теменужките аз.
Поливани ли са? Почвата изглежда съвсем суха, трябва да се държи влажна.   Освен ако не са мръзнали.
Снимката лъже, полях ги, как без поливка, че и с тор за корени.
 Просто не се хванаха първата снимка е веднага след пресаждане, а другата два дни по-късно. Вътре съм си ги гледала. Толкова малки и в криза нямат работа вън.
При тях имаше и 2-3 кученца и само едно е се хванало. Сега трябва да държа толкова голяма саксия само заради него, а е толкова мъндзърко.Ще хо преместя чак като стане голямо. Да не взема и него да убия, ако го преместя отново.

# 342
По въпроса с комарите - имаме много от пролет до късна есен. Крият се във всичко делено.
Нали поливаме редовно, все си има и влага…
Пръскаме ( зная, че не всеки е фен на това, но е въпрос на личен избор) и ползвам от спиралите против комари.

# 343
Комарите и при нас са напаст. Пръсках покрай навеса с нещо екологично, спирали във всеки ъгъл. Не помага много. Синът ми, като идва на гости, не иска да сяда в градината, изяждат го.
В момента имаме огромно количество охлюви (.

# 344
Комарите и при нас са напаст. Пръсках покрай навеса с нещо екологично, спирали във всеки ъгъл. Не помага много. Синът ми, като идва на гости, не иска да сяда в градината, изяждат го.
В момента имаме огромно количество охлюви (.

В градината ли са тия охлюви ? Голи ли са ? Напълни една купичка с бира и я сложи някъде из градината . Всички ще отидат да пият бира . Повярвай ми . Казах го тва на един познат и го направил , вика , че се хванали . За комарите освен спирали да горят постоянно няма решение . Те мухите вече не са толкова , колкото комарите .

Общи условия

Активация на акаунт