Градинарство - моето хоби 34

• 45 737
  • 897
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
galenaa четох на много места и установих, че е антракноза. Лечение препоръчват с Куадрис. Малко да се скрие слънцето и ще пръскам. Ще дам после отчет.
Да благодаря и на phlooks за съвета, че може да е гъбично. Всъщност това е тази разновидност.

# 451
  • София
Здравейте, на какво се дължи според вас, почвата ни в дълбочина е чернозем, а на повърхността стои посивяла? Мястото ни е от година и половина и възможно ли е да са го третирали за трева и от това да посивява?
А вие нещо садили ли сте? Щом мястото ви е от 1.5 г, вероятно е покрито с трева?
От пръскане не може да си смени цвета. Може да е насипвано с нещо, дори да е примерно с пепел от печката,  с птича тор + дървесни стърготини (с тях се постила при кокошките), може да се промени така цвета. Но ако е по тези причини, това е голям плюс, не се притеснявайте Simple Smile
Може снимка да пуснете, да поумуваме!

# 452
Да се похваля и в тази тема. Днес си купих нова водна лилия, защото старата спря да цъфти и листата й окапаха края на миналото лято. Не я извадих от езерото есента и реших, че е умряла. Днес чистейки езерото, какво да видя... Жива е! Оцеляла е на студа под леда.

Като се загледах . Според мен трябва да я преместиш в по - голям съд . Този сякаш и е малък . Обезателно напълни езерото с вода за да тръгне . Измисли и нещо по голямо , където да вирее . Лятото не излизат ли листата на вън ?
Да, да, аз източих водата за да го почистя от листа и пак го напълних. Сложих и новата лилия, но тази не я пресадих в по- голяма кошница, защото беше пуснала страшно големи и твърди корени, които няма шанс да извадя от това нещо. Не може ли да я извадя и да я пусна свободно в езерото?

Няма да стои така , а като е в съд си стои както трябва . Ако е без съд трябва да я застропориш някак си . Моите са в кофа от сирене на 3 4 години ги режа ( ТРУДНО) и подарявам на познати . Моите имат камъни в кофата за да тежат има и пръс вътре
Мерси за съвета, ще пробвам и аз да я сложа в кофа. А как ги режеш? И ако скъсам корени проблем ли ще е?

# 453
Здравейте! От миналото лято гледам сукуленти и искам да попитам мога ли вече да ги изкарам на терасата?

# 454
  • Пловдив
galenaa четох на много места и установих, че е антракноза. Лечение препоръчват с Куадрис. Малко да се скрие слънцето и ще пръскам. Ще дам после отчет.
Да благодаря и на phlooks за съвета, че може да е гъбично. Всъщност това е тази разновидност.

А,какво е растението ?

Иберис ,Аюга и Фотиния ,която не иска и не иска да цъфти ,но си расте предоволно  .

# 455
Привет Simple Smile
Някой знае ли как се казва този храст?
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 29 мар 2024, 21:22 от krotik

# 456
Храстчето е японска дюля. Вероятно има издънки наоколо.

# 457
Храстът е японска дюля.

# 458
  • Бургас
Нелина, храста, за който питах е Аукуба или Акуба. Има го с различни имена.

# 459
  • Пловдив
Bar B Q ,имахме Акуба  в Англия .Там се гледаше хипер безпроблемно .По-влажно е ,слънцето не е така усойно .В БГ само на хубава  сянка .По това време на годината ,едва ли са изгаряния  по листата .
Съседите имат от север ,под смърч ,но пак не може да стане хубава като английската ни  и листата и все имат кафевичко ,а те полагат много добри грижи за всяко растение .

Само тази снимка имам .

# 460
Лилиум, рядко я режа да я разсаждам на 3 4 години. Защото ще цъфти по малко и ще самата тя ще е по малка. Не е проблем както и да я орежеш има ли корен и вода ще стане.

# 461
Хораааа на гости съм в едно село. Намерих изхвърлен доста голям клон магнолия. Смятате ли, че ако я сложа във вода или пък да я заровя ще стане? Направо жал ми стана като я видях. Тя има огромни цветове. Моля, пишете ми дали ще стане или да забравя за магнолията.

Скрит текст:

И още едно питане. Дават ми да си взема нарциси, зная, че се взимат като прецъфтят и изсъхнат цвета и листата, но аз няма да идвам по натам, а лакомото ми око ги иска. Ако си ги изкубя и веднага на другият ден си го засадя в моят двор дали ще стане?

# 462
Ех, защо така са  отрязали с цветове(? Моята веднъж не е цъфтяла.

# 463
Преди 2 години и аз си харесах едни нарциси, извадих си ги с мотика и си ги засях. Първата година малко не цъфнаха, но тази всяко едно цъфна.

# 464
La_Valletta, нямам идея защо така са го резнали. Аз го намерих до един боклук и си го придърпах.

Общи условия

Активация на акаунт