Градинарство - моето хоби 34

• 45 166
  • 897
  •   1
Отговори
# 585
  • София/Варна
За мен повечето видове магнолии са храсти, да като пораснат си стават огромни храсти - като дървета, но са си храсти. Бавно растат и едно окастряне би те върнала доста назад. Може и да не съм права, но такива са ми наблюденията

# 586
Благодаря, Gerundiq! Стана ми интересно каква е причината, за това попитах.

# 587
Освен че растат бавно, много рядко изкарват издънки от отрязаното. Растат само от върховете на клоните. Освен това в нашия климат са кекави и от отрязаното място навлизат болести. Ако има клончета за премахване, или искаш да я оформиш по някакъв начин, се прави докато клончето е съвсем младо и тъничко.

# 588
Благодаря за подробната информация, Phloxx. Simple Smile

# 589
Люляк кога мога да извадя издънка и да го засадя?

# 590
Люляк кога мога да извадя издънка и да го засадя?

С права лопата, вадѝш с пръс и сееш в дупка с вода.

# 591
Но сега ли е сезона за пресаждане или да изчакам есента? Издънката на люляка е цъфнала.

# 592
Но сега ли е сезона за пресаждане или да изчакам есента? Издънката на люляка е цъфнала.
След прецъфтяване, преди летните горещини.

# 593
Аз гледам да садя всичко есента, не ми се занимава да поливам новозасадените цяло лято.

# 594
Люлякът е като троскот, хваща се и няма махане. Завема наред. Опитвам се 4та година да го огранича, уникална гора от корени е, постоянно избива, няма махаме това чудо 🙄

# 595
  • София
Старият, лилав люляк, който е много ароматен, но по-рехав, може би е инвазивен. Новите сортове - не. Трета година дебна на три съседки дръвчетата, няма издънки.

# 596
Е те стават устойчиви и натрапчиви с времето. За 1-3 години си е бебе още, какви издънки, то самото едвам се хваща. Моят е сигурно 20-30+ годишен. Корени има налазили на метри, нямат оправия 🙄
Не бих засякла такова нещо никога, ама няма и как да се отърва 😁

# 597
Дами, наскоро на вилата направихме нова ограда със съседите. При нас обаче е по-високата част бетон, който искам да скрия, с някакви увивни растения тип жив плет. Не искам туя или храсти. Мисля си за бръшлян или нещо друго подобно с по фини листа, пък ако и цъфти ще е супер. Някакви идеи?

# 598
  • Бургас
Тина - 2011 - клематисите са много красиви. Стига изложението да им пригоди. Орлов нокът също. Той ухае прекрасно.

# 599
Те ще станат жив плет след 10 години поне. До тогава таз грозотия как ще я гледате .. сложете си някакви декоративни пана или изкуствен плет и малко оправете фасона. И ние сами си правихме оградата (и не само), ама туй е много не добре 😁

Общи условия

Активация на акаунт