Градинарство - моето хоби 34

• 45 699
  • 897
  •   1
Отговори
# 570
Следя цветарско-градинарските теми отдавна и все се каня да се запиша и аз. Та запис с малко цъфнали дворни цветя.

# 571
Ан това фрезия ли е отпред ? Как се отглежда като лалетата ли ? Има ли луковици ?

# 572
  • Varna
Ще правим жив плет с лейланди. Предлагат ми пирамидални или обикновени. Каква е разликата между двата вида?  Пирамидалната е по-кичеста сега, но не знам в дългосрочен план как ще е - имате ли наблюдения?
Интересувам се и от магнолиите - могат ли да се засадят близо до ограда?

Може ли да ми кажете от кой разсадник? Може и на лично, ако тук не е прието.

Писах на лично.

# 573
Ан това фрезия ли е отпред ? Как се отглежда като лалетата ли ? Има ли луковици ?

Да, фрезия е. Луковички са и ги насадих есента.

# 574

Да, фрезия е. Луковички са и ги насадих есента.

Пу, пу много са красиви .

# 575
Следя цветарско-градинарските теми отдавна и все се каня да се запиша и аз. Та запис с малко цъфнали дворни цветя.

Добре дошла, ирисите са прекрасни . Едни от любимите ми пролетни цветя .. моите все още не са цъфнали през тази година

# 576
Ан , какви са тия червените маргаритки ?

# 577
Ан , какви са тия червените маргаритки ?

Забравих как точно се казват. Миналата година си купих 3 вида и ги посадих като не бях сигурна дали са многогодишни. Ето ги миналата година.

# 578
Минала година купих рододендрон, обещаха да е бял. Презимува отвън в саксия с все зелени пъпки. Преди няколкото  дни тръгна да цъфти в розово. Разочаровах се, че е поредна несполучлива покупка. За два дена стана бял )).

# 579
И моят родо напъпва розов и после става бял. Понякога е по-розов от друг път, мисля че зависи от времето.

# 580
Вашите поне цъфтят, моя го мъча от две години и нищо , няма цвят …. Миналата година го пресадих в саксия със специално почва, а редултат няма …

# 581
O, аз имам два такива откакто започнах с градинарство. Дребни, нефелни, как пък изобщо не се развиха. Смених им изложение и нищо. Единият вече не помня какъв цвят трябваше да бъде )).

# 582
Ето ги моите сладури

И домата засега се самоотглежда успешно Joy

И цялата атмосфера

# 583
  • София/Варна
Вашите поне цъфтят, моя го мъча от две години и нищо , няма цвят …. Миналата година го пресадих в саксия със специално почва, а редултат няма …
Трябва да се поливат обилно август месец, както и магнолиите, тогава залагат цветни пъпки.

# 584
Не бих садила магнолия твърде близо до ограда. С времето стават много широки, а не е добре за тях да се режат клони.
Скрит текст:
Ако знаеш какъв вид е, виж в гугъл каква ширина дават за възрастното растение, и добави още 2-3 метра, защото размерите винаги са занижени.
Снимка от гугъл
Phloxx, защо не е добре да се режат клоните на магнолията?

Общи условия

Активация на акаунт