Градинарство - моето хоби 34

• 45 712
  • 897
  •   1
Отговори
# 540
Нелина дали става сега да се сее Гаурата? Хвърлих око на цикламената. Другите не ме привличат толкова.

# 541
  • Пловдив
Нямам опит със семена , ако това е въпросът .
Миналата година купих растенията  от ФБ група .Те могат да се сеят по всяко време .

# 542
  • Varna
Ще правим жив плет с лейланди. Предлагат ми пирамидални или обикновени. Каква е разликата между двата вида?  Пирамидалната е по-кичеста сега, но не знам в дългосрочен план как ще е - имате ли наблюдения?
Интересувам се и от магнолиите - могат ли да се засадят близо до ограда?

# 543
  • Пловдив
Разликата между двата вида е огромна .Пирамидалният е по-хубав като самостоятелен вид ,в ограда на която не се режат върховете  (като туя Смарагд).Обикновеният е за рязан жив плет .Естествено ,трябва много да се реже ,за да сгъсти .
  На каква цена са пирамидалните и на каква височина ?

# 544
  • Varna
Разликата между двата вида е огромна .Пирамидалният е по-хубав като самостоятелен вид ,в ограда на която не се режат върховете  (като туя Смарагд).Обикновеният е за рязан жив плет .Естествено ,трябва много да се реже ,за да сгъсти .
  На каква цена са пирамидалните и на каква височина ?
Предлагат 110 см  на  15 лв , но са наистина доста кичести.

# 545
А кога мислите да садите далиите навън?

# 546
  • София
Ще правим жив плет с лейланди. Предлагат ми пирамидални или обикновени. Каква е разликата между двата вида?  Пирамидалната е по-кичеста сега, но не знам в дългосрочен план как ще е - имате ли наблюдения?

Може ли да ми кажете от кой разсадник? Може и на лично, ако тук не е прието.

Аз ще садя далии тази събота. Подариха ми грудки и какво да правя Simple Smile. Ако ги опазя, догодина ще ви подарявам.

# 547
Ще правим жив плет с лейланди. Предлагат ми пирамидални или обикновени. Каква е разликата между двата вида?  Пирамидалната е по-кичеста сега, но не знам в дългосрочен план как ще е - имате ли наблюдения?

Може ли да ми кажете от кой разсадник? Може и на лично, ако тук не е прието.

Аз ще садя далии тази събота. Подариха ми грудки и какво да правя Simple Smile. Ако ги опазя, догодина ще ви подарявам.

Ако са грудки може да се сеят , докато поникнат времето ще се оправи .

# 548
  • София
Грудки са, да. На една приятелка майка й се чуди какво да ги прави вече. Каза, че много се размножавали. Наесен се вадели.
Аз имам само лалета, малко подправки и кипариси (малки все още). Ще сложа далиите и дано се хванат.

# 549
Моите са пораснали вече, че аз стартирам грудките по-рано в саксии. Значи да поизчакам малко.

# 550
  • София
Нелина, а пирамидалният кой вид е?

# 551
  • Бургас
Обичам да комбинираме различни разстения по височина и цвят, ако са и целогодишно още повече ми харесва. Комбинирах да пълзи по оградата жасмин ( Орлов нокът). Между тях засадих като храсти индийски люляк и червения лоропеталум. Слагам снимка, на която е моментното състояние. Ще слагам платно и мулч. После ще се ограничи и с павета. Харесвам си ги.
Но на една друга ограда искам да сложа други между тях и не мога да измисля. Още съм начинаеща. Сложих хости, но те изчезват зимата. Искам да има повече обем, но в същото време там през повечето време е сянка. Какво бихте препоръчали.

Ето и наболата хоста.

# 552
  • густо майна Филибето
Пирамидалния лъжекипарис лейланди някакъв друг сорт ли е? Защото в Гугъл не откривам сортове лейланди с различен начин на растеж. Снимките, които виждам, са на подстригвани растения, затова са гъсти и с форма.

Но на една друга ограда искам да сложа други между тях и не мога да измисля. Още съм начинаеща. Сложих хости, но те изчезват зимата. Искам да има повече обем, но в същото време там през повечето време е сянка. Какво бихте препоръчали.

Някакви вечнозелени топки. Има дребни сортове клек, или пък туя тини тим. Има и по-високи юниперуси.

# 553
Може и футиния или кълбовидна туя . Евонимуса е зелен цяла година . Лавровишна . Казвате , че е сянка може и хортензии . В момента има ефтини .

# 554
За сянка харесвам японски люляк /скимия/ - вечнозелен, цъфти и има червени плодчета през зимата. Казват, че расте бавно, но моят откакто се затопли е направил 10-сантиметрови клончета.

Общи условия

Активация на акаунт