Градинарство - моето хоби 34

• 45 721
  • 897
  •   1
Отговори
# 525
  • густо майна Филибето
Ljuboznatelna, сега подходящо ли е да се реже индийският люляк?
Да, по принцип се режат пролетта. Аз ги режа рано пролетта, защото не успявам с всичко. После може да се наложи втори път да махна нещо, когато пъпчиците започнат да набъбват, и личи дали има нещо изсъхнало или измръзнало (ако е имало зима като зима)
В момента някои са ми с листенца, а други едва са започнали да напъпват. Забелязала съм, че при драстично рязане разлистват малко по-късно. Сега ще наблюдавам и как ще започнат с цъфтежа, защото всяка година е различно - едни започват рано, на следващата година са последни, и не съм обърнала внимание има ли зависимост с рязането.

# 526
И аз режа пролетта Индийския люляк. Най-късно се разлиства, дори при нас Пловдивско.
Ето моята балконска градина!

Днес са още по-чудесни!

# 527
Момичета няма нищо общо с градината, но е част от нея за това ще питам. Дайте идеи как мога да направя заграждение за голямо куче.

# 528
Най-добре с истинска ограда. Няма нужда да е много висока, освен ако кучето не е скокливо.

# 529
Най-добре с истинска ограда. Няма нужда да е много висока, освен ако кучето не е скокливо.

Ами хъски е и може да се очаква.

# 530
Гледала съм клипчета как куче някакси прескача/прекатерва 2-метрова дървена ограда. Иначе и нормална телена с тази височина би свършила работа за нормално куче. Ако е куче-атлет не знам, освен и от горе да затвориш с мрежа, но тогава сигурно ще започне да копае отдолу Grinning всичко е въпрос на мотивация.

# 531
Направете си Г-образна ограда и няма да прескача.

# 532
Хъски ли е всичко е възможно. Трябва да го измисля някак си.

# 533
Не са само хъскитата така. С моето диване в чудо се видях и опрепищях бгмама-та. Скоро ще дигам с още 60 см 1.70 см оградата.
Оня ден децата се бяха отказали да я търсят. Върнала се сама ......дивак голям.

# 534
Имах лимон който имаше обилен цъфтеж ръчно събарях цъфтежа оставях по-големите и ги опрашвах с тампон за уши! Връзваше два, три лимона ставаха много големи и много вкусни! Подарих го защото стана голям и нямаше къде да го прибирам.

# 535
  • София
За кучетата и градината - с електропастир няма ли да стане?! Някакъв на две-три нива? Те са умни животни, като го усетят веднъж, едва ли ще се пробват пак.
Ограда добре, но си е скъпо, дори да е мрежа с колове.
P.S Излезе ми една реклама с добра идея

Може да се реализира много лесно с бамбукови колчета, има такива с височина до 2.20 м. За най-лесно изпълнение може би ще бъде предварително да се набият в земята (след добро намокряме става лесно) и след това да се оплетат. Частта под земята ще издържи 2-3 г със сигурност. После може да се подреже и да се забие пак, за още толкова използване. Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 06:04 от sofyia

# 536
Аз като се интересувах за електропастира ми казаха, че често ловните породи копаят дупки отдолу и излизат отново.......

# 537
Копаят, и не само ловните. Хъскитата също са копачи, териерите също. Абе според мен ако иска да излезе, ще намери начин. То е и до характер на самото куче, а ако са няколко се учат едно от друго на магарии, достатъчно е да има един хулиган между тях и той ще научи другите.

Вчера се разбих в градината, рязах, садих, опъвах фолио. Орязах едно дърво, тази сутрин като го гледам ми се струва че много некадърно съм го оформила, но ще порасне пак Grinning Младо е, преди две години половината корона измръзна, тъкмо се беше възстановило и сега аз го ошушках. Искам да расте разперено настрани за сянка, а то все нагоре върви. Оставих страничните клони, но в момента изглежда много смешно.

# 538
  • Карлово
Вчера мм ми окастрил Дафиновото дръвче. Две високи пръчки оставил, за да се качвали на асмалъка. Дори не знаел какво е растението, ама много разперено било.

# 539
  • Пловдив
Намислила съм си да си взема Гуара . Някой има ли от вас ?
 Много лесно се гледа Гаура .Дълго цъфти .Миналата година засях бяла и червена (ярко цикламена)  и имат доста листенца в момента .Даже част от  бялата се вижда на снимката по-долу до Анемоните .

Пропуснах да се възхитя на Пауните на Любознателна .Имам страх от пернати ,но толкова величествено изглеждат на тези пиедистали с цялата разкошна зеленина зад тях ...Heart   Като картички са !

И на мен дръвчета ми заприлича на вариегатния лигуструм -бяло- зелен .И Евонимусите ги правят на присадка на топка ,много си приличат , но пък те растат по-бавно .

В нашия Лидъл нямаше бяла салвия   Cry  

ДамаТрефа ,след голям гаф ,точно с рязане, ММ не прави нищо ако не съм му дала подробен инструктаж .Даже по 3 пъти ме пита за одобрение преди това . Съчувствам .

Преди уикендно и аз  рязах ,пръсках ,торих ,косих ...

Общи условия

Активация на акаунт