Градинарство - моето хоби 34

• 45 722
  • 897
  •   1
Отговори
# 510
Утро остана и да сме на близо ;д Значи и аз трябва да го наторя . Дано да избие . Много е малък около 2 педи . И моя е на слънце до обяд , след това му се сянка , но няма да го местя . Ако избие ще го преместя на слънце . Ако не ще прежаля едни 15 лв. още .
Бях взела една вайгела така я отрязали , че избива трудно . Направо нямам думи за някой цветари .
Намислила съм си да си взема Гуара . Някой има ли от вас ?

# 511
Моя индийски люляк е само една гола пръчка . Мислих , че е изсъхнал , но вчера счупих едно клонче и вътре беше зелено . Дали ще избие ? Живея в Добруджа и при нас малко бавно се получават нещата . Вашите избили ли са вече ?

Можеш да го оформиш като дръвче или като храст . В зависимост от това режеш .
Той се разлиства накрая. Аз съм в Тракийската низина, но в селото е по-студено от града, въпреки, че е на 7 км само.  И аз мислех, че е изсъхнал и щях да го вадя, ама ме изненада с листенца. Ще се появят.

# 512
Аз съм на морето, имам два индийски люляка като дървета и двата са на голи пръчки и не виждам скоро да тръгнат листа и цветове. Явно са по късни.

# 513
Съжалявам, ако не питам в най-точната тема, но моля за някакви идеи относно постоянно и бурно цъфтящ сравнително млад лимон още от есента /зимата прибран на остъклена тераса/, но не задържащ никакъв цвят. Цветчетата падат малко след като се разтворят. Играх го с ръчно опрашване, но без ефект. Всяко ново връхче с листа е гарнирано и с пъпки - многобройни са, но нищо не връзват...

# 514
  • Бургас
anitsa, доколкото знам при преповиване капят листата. Дали не важи същото и за цветовете?! 🤔 Обаче пък при вас няма загуба на листа...

# 515
Ние имаме лимон и портокал . Засяти са в големи саксии , зимата са по на хладно в коридора . И при нас цъфтят и падат цветовете . Не можем да разберем защо падат . Дали да не се торят по често . Или да им се поддържа някаква темп . Идея нямам . Майка ми е маниачка на такива екзотични растения . За 5 или 6 - ти път взима бадем и не се хваща .
Дали не трябва да се пръскат за да задържат плода така, както дръвчетата .?

# 516
Моите индийски люляци вече имат листенца. Стана много бързо - докато се притеснявах дали са живи и за 2-3 дена вече са със зелено по тях. Купих ги малки миналата година с идеята да правя от тях дръвчета. Вчера им отстраних издънките и разклоненията, като оставих по 3 пръчки на всеки люляк. Смятам да ги разклонявам над 1,8 метра. При мен растат доста бързо. След засаждането известно време явно правиха корени и после дръпнаха за 2 месеца около 50см.

# 517
Съжалявам, ако не питам в най-точната тема, но моля за някакви идеи относно постоянно и бурно цъфтящ сравнително млад лимон
Скрит текст:
още от есента /зимата прибран на остъклена тераса/, но не задържащ никакъв цвят. Цветчетата падат малко след като се разтворят. Играх го с ръчно опрашване, но без ефект. Всяко ново връхче с листа е гарнирано и с пъпки - многобройни са, но нищо не връзват...
И моя е в подобно помещение, в момента има мини-лимончета, те се самоопрашват. Твоя нещо ми изглежда че поливането не е наред с тези завити листа, обикновено се слага много вода и чакаш да изсъхне напълно. Или му е тъмно. Може и малко тор за цитруси да му добавиш, друго няма какво. На студ са издръжливи стига да не е под нулата. Цветчетата не са дълготрайни, но след тях се вижда едно топче което е плодчето, моите вече са с размер на маслинка.
Скрит текст:

# 518
Този лимон изглежда на 4-5г/ при мен е от 3г./, вече има 2бр. обрани плодчета Grinning, но от миналата година цъфтежът е бурен, без да успее да завърже. На светло е, не е преполят, е, има няколко листа-жертви на скакалци от миналото лято, но в момента по всички клони има нови връхчета с бързо растящи нови листа. Само цветовете не държат.
В пълно недоумение съм.

# 519
Този лимон изглежда на 4-5г/ при мен е от 3г./, вече има 2бр. обрани плодчета Grinning, но от миналата година цъфтежът е бурен, без да успее да завърже. На светло е, не е преполят, е, има няколко листа-жертви на скакалци от миналото лято, но в момента по всички клони има нови връхчета с бързо растящи нови листа. Само цветовете не държат.
В пълно недоумение съм.

Питах един познат, който работи в агромагазин и ми каза борна киселина 🆘

# 520
Само минавам през темата да споделя -->

Страничка в инстаграм ПОДАРЯВА цветя и семенца за 5-та поредна година,нека помогнем да се разпространи ,ще опитам да намеря някоя градинарска тема във форума,но ако някой знае вече моля да сподели и там.Поема се само доставката с Еконт и мисля,че има условие да се последва инста/фейс или ютуб канал.Във гугъл формуляра е описано подробно всичко.Има ограничение 10 вида семенца и 10 вида саксийки (разсад) на човек. Аз за пръв път поръчах,ще споделя по-натам когато пристигнат какво съм получила.
Страничката е --> https://www.instagram.com/tsvetinthegarden/
Формуляра е -->https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduqRgM6VQWVypo36IxfDff … MOck3-vg/viewform (има го и в линковете на инстаграма)

Цитат
Тази година ви очакват над 3500 саксийки с разсад на многогодишни растения, както и над 5000 пакетчета семена на други многогодишни и едногодишни цветя и билки.

# 521
  • густо майна Филибето
Индийските люляци се раззеленяват късно. Освен това зависи и от сорта.
Режат се както ви хареса Simple Smile Могат драстично да се орежат, "на пънче", могат и само клончетата със семе да се махат. Аз махам всички клони, растящи навътре към короната.
Когато се реже повече, пуска по-дълги клони с едри цветове. Когато не се реже изобщо, цветчетата са много, но дребни. И пак зависи от сорта.

# 522
Недополят тогава. Листата му са хубав зелен цвят и не изглежда да му липсват хранителни вещества, но са завити както става когато е пресушен. Или е от ниски температури продължително време.

# 523
Ljuboznatelna, сега подходящо ли е да се реже индийският люляк?

# 524
Поливам го "бутиково", т.е. не го накисвам обилно имам предвид, от около 2 седмици е на открито, но на завет. Новите, тазгодишни листорасти избуяха смело и са по-големи от всички налични стари листа, които наистина незнайно защо се усукаха, като да им е сухо... Значи за едните влагата е ок, за другите не. Мистерия Simple Smile
Недополят тогава. Листата му са хубав зелен цвят и не изглежда да му липсват хранителни вещества, но са завити както става когато е пресушен. Или е от ниски температури продължително време.

Общи условия

Активация на акаунт