Градинарство - моето хоби 34

• 45 725
  • 897
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, прочетох малко в темата и събирам идеи бях засекла и тук едно цвете  но не го откривам. Харесах си и едно дръвче пред едно заведение дали може да ми споделите името им

# 496
Синьото е лобелия. Другото може да е евонимус, но не съм сигурна, има много видове храсти с такива листа.

# 497
  • Бургас
Преди известно време питах за черни петна по Акуба. Давам отчет. Пръсках с Куадрис и нямаше нищо, но вчера пак малко има. Но в един разсадник ми обясниха както и тук ме посъветвахте, че това е от слънцето. Явно разстоянието си е е за сянка. Ще го наблюдавам.
Друго да ви споделя. Поръчах био препарат с микроорганизми, които изяждат корените на троскота. Немски е и се казва Микроведа. Сега като го получа ще видя как е.

# 498
  • Варна
Преди известно време питах за черни петна по Акуба. Давам отчет. Пръсках с Куадрис и нямаше нищо, но вчера пак малко има. Но в един разсадник ми обясниха както и тук ме посъветвахте, че това е от слънцето. Явно разстоянието си е е за сянка. Ще го наблюдавам.

Благодаря, Bar B Q, за включването! Аз също се сетих, че първото, с което пръсках по препоръка, беше точно Куадрис. Но, аз пробвах с толкова много миналата година, че вече съм ги забравила. Щях и снимки да правя, за да видиш слънчевата и сенчестата страна, но се забавих. Всъщност изглежда прилично като ги махам с ножица, но при мен храстът е вече метър висок и има много, много листа, което пък ме изнервя едно по едно, лист по лист. Когато беше малък, през първите години, явно се "криеше", по този начин не го напичаше толкова и нямаше никакви поражения, но от миналата година.... Явно ще трябва да се опитам да направя на ново, сенчесто място ново растенийце, защото много го харесвам. Не съм сигурна как, но ще пробвам, защото това ми го направи бабата, при която го харесах.

# 499
Моите аукуби са на сянка и се развиват много добре.
Bar B Q, ще чакаме отзиви за препарата.
Сдобих се с куп бели цветя - саксифрага, церастиуми, салвии, олеандър, петунии, примула, две хортензии )).

# 500
  • Пловдив
La Valletta , сподели моля ,откъде е бялата Салвия !

# 501
От Лидл, две коренчета в пакет.

# 502
Здравейте , не съм от опитните градинарки , но таи година реших да засея краставици ,тиквички и патладжан в малко пространство в градината и търся семенца за японски сорт краставици .

Чух, че дават обилно плод , и че не са капризни , но не знам какви условия изискват ...
Вие как сеете вашите такива зеленчуци - правите ли предварително разсад или ги сеете директно в земята  ?

# 503
  • густо майна Филибето
Здравейте , не съм от опитните градинарки , но таи година реших да засея краставици ,тиквички и патладжан в малко пространство в градината и търся семенца за японски сорт краставици .

Чух, че дават обилно плод , и че не са капризни , но не знам какви условия изискват ...
Вие как сеете вашите такива зеленчуци - правите ли предварително разсад или ги сеете директно в земята  ?

В земя се сеят по-късно, когато няма опасност от слани. Тази година е малко откачена, но в някои райони към края на април се очакват слани.
Аз правя разсад, или купувам разсад. Понеже вкъщи се издължават много, заради хубавото време още кръстосаха листенца доматите, и набучках 30 корена вън. Ще имам готовност да им направя тунел, ако се очакват студени нощи. Но в Пловдив едва ли.
Май месец мисля директно да сея домати Рома, за консерви.
Две години гледам японски хибрид краставици - гледат се като българските Simple Smile Не се клонят много, съответно не дават голямо количество, като Гергана например.

Днес се опитах да направя фотосесия на белия паун, докато не му е дошло наум да ме гони да ме рита 😁 Малко агресивен си пада. Ами не ме изтърпя дълго, скочи от камъка и тръгна към мен 😂

Щях да пиша предния път за аукубата, но забравих. И моите впечатления са, че става кафява на слънце. Възможно е да завъжда и нещо гъбично, защото листата изглеждат оразени по този начин, но моите пръскания с фунгицид бяха безполезни. На сянка много по-рядко могат да се видят такива листа. Мисля, че засушаване и сух въздух допринасят допълнително.

Да допълня и за разпознаването на растението. Прилича ми на пъстролистен лигуструм на присадка, подстригван като топка. Виждам, че са избили и зелени клонки, което се случва при пъстролистните. Трябва да се отстраняват редовно, защото са упорити и стават все повече..

# 504
  • София
Благодаря много за дискусията за Аукубата. Това беше единственото растение, купено импулсивно от едно намаление в градински център и да си призная, изобщо не съм проучвала основно. И я бях посадила на пъпен припек Simple Smile Преместих я, дано се посъвземе!

Пролетните луковични почти всички цъфнаха, но в тази странна жега си отиват много бързо.

# 505
Любознателна, пауните са приказни, сега видях каква корона си имат!

# 506
Искам да питам който има индийски люляк как се грижи за него, как и кога го реже.

# 507
Моя индийски люляк е само една гола пръчка . Мислих , че е изсъхнал , но вчера счупих едно клонче и вътре беше зелено . Дали ще избие ? Живея в Добруджа и при нас малко бавно се получават нещата . Вашите избили ли са вече ?

Можеш да го оформиш като дръвче или като храст . В зависимост от това режеш .

# 508
Моя индийски люляк е само една гола пръчка . Мислих , че е изсъхнал , но вчера счупих едно клонче и вътре беше зелено . Дали ще избие ? Живея в Добруджа и при нас малко бавно се получават нещата . Вашите избили ли са вече ?

Можеш да го оформиш като дръвче или като храст . В зависимост от това режеш .

И аз съм в Добруджа.
И моят индийски люляк е на голи пръчки в момента. Първите години и аз мислех, че е изсъхнал.
Другото е, че при мен изобщо не расте. Имам го от 6 години, а не е мръднал и см. То вярно, че и аз явно съм си купила супер дребно растение - до коляното. И може би, защото не е на целодневно слънце, а до обяд.... Но все очаквах, че ще тръгне.

Любознателна, пауните са уникални! Blue Heart

# 509
  • Бургас
Индийски люляк имам като дърво и като храсти. Така съм ги купувала. Първо се разлистиха храстите и после дръвчето. Ама малко имат в сравнение с другите разстения. Но едно съм се убедила, че трябва да се подхранват с торове. Аз съм голям привърженик на листното пръскане. И друг път съм писала, че ползвам различните кристални. Виждам разлика. Вчера съм си играла всяко едно цъфтящо със шише съм го поляла с червения. Имаме капково за напояване, но така навъртях и малко километри. Хубав ден от мен.

Общи условия

Активация на акаунт