Градинарство - моето хоби 34

• 45 730
  • 897
  •   1
Отговори
# 480
Ако е много сянка е възможно според мен или са малки лукувичките и за това да не цъфтят . Рано е още за лалетата по принцип , но ако нямат пъпки ги извади с казмата може да са на дълбоко или да имат много детки . Сей си по големите , детките на страни или хвърляй .

# 481
Сега, ако сея винки ще успеят ли да се развият навреме и да цъфтят?
Само 3-4 са поникнали и нещо не изглеждат добре, чудя се  късно ли е вече за нови семена...
Предната година ги сях късно и много малко цъфтяха та затова питам, защото не помня в кой месец съм правила разсад

# 482
Сега, ако сея винки ще успеят ли да се развият навреме и да цъфтят?
Само 3-4 са поникнали и нещо не изглеждат добре, чудя се  късно ли е вече за нови семена...
Предната година ги сях късно и много малко цъфтяха та затова питам, защото не помня в кой месец съм правила разсад

Май е късно за сеене на цветя ако искаме тази година да цъфнат . Аз спрях вече, колкото , толкова . На магазина има . А знаеш ли , че те успяват да презимят вкъщи .

# 483
Още малко пролетни красоти от мен
Далиите са гогови за градината

# 484
Здравейте ,какви семена и  сортове краставици и тиквички бихте препоръчали , които да дават повече плод ?

Градинката ми е малка и съм заспала подправки , но искам да засея и краставици и тиквички

# 485
Ах, как ми харесва това време на година!  Всичко е зелено, сочно, вълшебно ! За пръв път цъфна японски клен "Падаща звезда"

# 486
  • Пловдив
Разкошно !  Heart  Heart Heart
Ацерите са страшно красиви !

# 487
Благодаря, Нелина! Чакам и другите да се разлистят.

# 488
  • Пловдив
А, Лиственицата на присадка ли е ?
И за мен това е най-прекрасното време от годината -зелено ,цъфтежно ,няма комари .С удоволствие си пия кафето отвън .

# 489
Да, на присадка е. Плачещата и тя така.

# 490
Тиквички изобилна, а краставици кинг или някакви къси.

# 491
  • густо майна Филибето
Благодаря Ви. Почвата е ужасна и отдолу е камъни. Много труд ни костваше да изкопаем  и да извадим камъните, за да можем да засадим. А снимките са на току що полято и то много полято , седя поне по 5 минути на корен с маркуча. Капково ще имаме скоро. Не разбрах сега да подрязвам ли или още не

Когато садихме за първи път, бях поръчала няколко лигуструма, и понеже вече беше първи май, те си бяха облистени като твоите. Листата им окапаха. ние продължихме да ги поливаме цяло лято, но в края му загубих търпение да ги гледам голи, а и осъзнах, че като цяло всичко , което съм поръчала, ми идва много. започнах да ги махам, и видях, че имат хубави здрави корени. Тези, които измъкнах, не върнах, но оставих другите, и през септември се появиха пъпчици, и се разлистиха.
Така че продължавай да поливаш, може да пробваш от време на време с нокът по стеблото, или да чупнеш съвсем на върха някое стебло. Ако е жилаво и зелено, значи растението си е живо.
 И с будлеите на гол корен се случи същото, листата окапаха, продължихме поливането, и през септември се разлистиха.

При мен люляците цъфтят, и розите вече имат пъпки. Необичайно рано.

# 492
Благодаря. Малко съм отчаяна, защото заради почвата дори фиданките, които засаждаме трудно оцеляват. Какво да говорим за нещо друго. Поне на жив плет се надявах...За градинка със зеленчуци не си мечтая, защото имаме четири големи кучета, които само лигуструмите заобикалят поне на този етап. Най-много да се хванат и да ги начупят...

# 493
  • София
Вярра, и аз засадих преди два дни лигустриум, с пълното съзнание, че не е подходящо сега! Всички трайни насаждения на гол корен се залагат наесен по правило.
Моята почва пък е глинеста и много тежка, затова постепено вкарвам пясък и оборски тор. При мен кайсия и праскова не стават.
Мулчирай непременно, с какво - ти избираш. Ето как правя в момента плодните дръвчета и храсти. След няколко месеца тревата отдолу е изчезнала, а почвата е влажна и рохка.

Общи взето, трябва да вкарваш много органичен отпадък, за да подобриш структурата.
Ако имаш желание за зеленчукова градина, постави ограда, макар и ниска, кучетата ще се научат, че там не е тяхна територия. Или електропастир, има за различна големина и вид животни.

Последна редакция: вт, 02 апр 2024, 08:42 от sofyia

# 494
Вяра, ако садиш още храсти или дървета, можеш да им помогнеш малко. Изкопаваш гоооляма дупка, на дъното разрохкваш пръстта поне на още една лопата дълбочина. На дъното слагаш някакъв бавнодействащ органичен тор. Запълваш с компост, или пръст смесена с тор, каквото можеш да осигуриш. Така на растението поне първата година не му е толкова трудно, и успява да направи хубави корени.
И при мен е много песъчливо, всяка година добавям компост и си личи, по-добре се развиват растенията. Или си избираш само растения подходящи за наличната почва, но това доста ограничава избора.

Общи условия

Активация на акаунт