Гримиране - идеи и техники. Тема №89

• 67 362
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Едно гримче от събота.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 09:14 от stefina

# 571
Стефи, не е никак зле, но лично на мен ми прави впечатление като има много голяма разлика между цвета на лицето и шията/деколтето.

# 572
  • София
Стефи, не е никак зле, но лично на мен ми прави впечатление като има много голяма разлика между цвета на лицето и шията/деколтето.
Благодаря за отзива, приемам критиката, но бях с бяла риза с дебела ръчно плетена дантелена яка и не исках да се нацапа с фондьотен. А и този ми фондьотен сега ми идва светъл на тена...,но ме ми се взима нов.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 09:14 от stefina

# 573
A някакъв бронзър?

# 574
  • София
По шията ли да сложа бронзъра?
Иначе бронзър нямам, имам хайлайтър. Не знам каква е разлеката между тях.

# 575
Не, за лицето говори, че е доста по-бледо сравнение с тялото.

# 576
Иначе бронзър нямам, имам хайлайтър. Не знам каква е разлеката между тях.
Веднага обяснявам! И понеже съм рядко мързелив човек, ще ползвам AI + Google translate + картинки Grinning

Бронзантът обикновено е матова или сатенена пудра (или продукт с друга текстура), използвана за имитиране на естествено докоснато от слънцето сияние, добавяйки дълбочина и топлина на лицето. За разлика от тях, хайлайтърът е блестящ или преливащ се продукт, предназначен да внася светлина в определени зони, като подчертава чертите и създава сияен, свеж вид

Важно е да се знае, че контур и бронзант (бронзър) не са едно и също, макар, че често се използва бронзант за да се контурира лицето. Контур е кафяв продукт със студен подтон, който имитира естествените сенки на лицето. Бронзант е кафяв продукт с неутрален или топъл подтон, чиято цел е да имитира загар от слънцето. Контуриране се прави за да се докара по-триизмерен вид на лицето, което след ФДТ изглежда доста по-плоско от естественото. Ето така се работи с контур и хайлайтър:

Та като изпаднем в класическатата ситуация да позагорим, но лицето да остане доста по-бяло, защото сме си носили сънскрийна, както и трябва да бъде, имаме няколко варианта:
1. Купуваме нов, по-тъмен ФДТ, който съответства на тена ни към момента.
2. Купуваме нов, доста по-тъмен ФДТ и си го смесваме с нормалния за нас в зависимост колко тъмен тон за този ден ни трябва.
3. Ползваме си светлия ФДТ, но с голяма четка нанасяме бронзант по цялото чело и шия, за да се доближим до цвета на раменете.
4. ..........

PS Излишно е да пиша, че има огромна разлика между цветовете на бронзантите, както има между цветовете на различните кожи/фдт и е добре да имаме наум какъв е подтонът на естствения ни тен преди да купуваме, че иначе ефектът лесно се превръща в дефект... или просто много си личи! Съвсем не е задължително да ходиш оранжев, макар, че преди години и това си беше много популярно Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 17:25 от Agent Provocateur

# 577
  • София
Агент, мнооого положен труд тук виждам отново! Адмирации за търпението и желанието да повториш и похилядиш нещо писано много пъти тук! Flowers Hibiscus

Цитат
1. Купуваме нов, по-тъмен ФДТ, който съответства на тена ни към момента.
2. Купуваме нов, доста по-тъмен ФДТ и си го смесваме с нормалния за нас в зависимост колко тъмен тон за този ден ни трябва.
3. Ползваме си светлия ФДТ, но с голяма четка нанасяме бронзант по цялото чело и шия, за да се доближим до цвета на раменете.
4. ..........
За себе си казвам веднага, че винаги ползвам Вариант 3. И никога, ама никога няма да си купя по тъмен ФДТ и намирам това за адски ненужно!
Предимството при този вариант е, че не се налага след това да изсветляваме части от лицето, защото те са си естествено такива. Светли. Единствено с бронзъра се правят двете странични 3-ки.

# 578
  • гр.Пловдив
Моите адмирации към Agent ,но темата достига и до ниските нива на ползване и прилагане на всичко показано...Имам въпрос ....А именно в Бг ,когато денят ми започва в 06.30ч как да приложа и постигна всичко показано и препоръчано в рамките на някакви минути? Мислите ли,че е възможно да се спази и добие този ефект с тези препоръчани продукти? ами,не ...аз не познавам колежка,приятелка или пример от обкръжението си с редови работен ден да се заиграва с тези процедури по гримиране и да постига такъв ефект?
За мен тези техники и препоръки са трудни  ,не поради липса на консумативи,а чисто и просто по  приложение и полезност!

Ако греша ме поправете Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 13:44 от teddynm

# 579
Агент, постовете ти ми оправят настроението!
Винаги имам един ДУ, който е много по-тъмен от моя си цвят и го смесвам с всичко почти. Но и Ния ме е заредила с тъмни фдт ни.
За мен в грима няма нищо задължително. Агента просто дава опции, отделяйки от времето си, за да сподели нещо полезно.  Ако държа да съм гримирана в 6.30, ще бъда, но от грим до грим има океан разлика. Със сигурност ще е неща бързо и лесно, което просто да придава свежест.
Има и потъмняващи капки за фдт, които аз лично не съм пробвала.
Друга опция е underpainting с контур/ бронзър и отгоре с малко количество фдт или коректор да се прелеят хубаво границите. В интерес на истината го пробвах скоро и стои доста естествено.
Някой пробва ли новия стик фдт на Диор и контур? Много им се чудя и май накрая ще ги взема.

# 580
Агент,благодаря за положения труд,много полезна както винаги!Е,в 6.30 няма да светя с всичките му хайлайтъри и бронзъри,но все пак семпъл сутришен грим винаги ще спретна с много нежен хайлайтър без контуриране като за вечерен грим.

# 581
  • Бургас
И на мен ми беше много полезен поста на Агент, дори никога да не се гримирам така. Не че за първи път обяснява и показва нагледно, ама благодаря! Да не говорим в колко теми се дразнят на всеки въпрос и пращат да се чете първа страница.
Аз лично и сутрин за работа и вечер за излизане не отделям много време за грим, но и не излизам без нищо. А дори и малко грим, но подходящ и добре нанесен променя и лицето и настроението в положителна посока.

# 582
Аз пък ставам в 4 ч. Иска ми се нещо повече да спретна, но трябва да стана по-рано, което няма как. Спирала, хидратация и тръгвам.
Понякога пускате много полезни кратки клипчета, например за хайлайтъра. Някой препоръча молива на Catrice 069 plumping и щях да търся как да го слагам без да стои очертано, нямам толкова кафеви червила, а нали уж сега така се ползва.

# 583
Аз пт доста време слагам балсам зс устни , после молив , после пак балсам , а ако реша и глос .

# 584
Teddy, стига да има желание, е напълно постижимо. Дори и в 6.30 сутринта. Аз лично преди години бях голяма фенка на грима, гледах и снимах клипчета. Ставах в 6.30 и с кеф се гримирах, преди да пътувам над час до работа. Даже си спомням, че шефката ми казваше, че съм носела твърде много грим, но дори не й отразявах коментарите (тя на работа не носеше никакъв).
С годините обаче желанието намаля и мързелът надделя. В последните 2 години грим рутината ми сутрин беше точно 10 минути, за да не "плаша" колегите без грим Joy А пък от година живея на доста по-топъл климат, работя дистанционно и почти не се гримирам, лятото много рядко, само за някое по-официално излизане, в другите сезони една идея по-често, но като цяло много малко в сравнение с 2017-2018.

Общи условия

Активация на акаунт