Гримиране - идеи и техники. Тема №89

• 67 341
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
ДЗХ, супер изглеждаш! Браво!
От момиче не съм излизала без грим, освен като съм на фитнес и плаж. Минавала съм през различни етапи от повече стъпки и повече грим до лек грим. Сутрин винаги се гримирам дори като ми се е налагало да съм в 7.30 на работа. Нося си гримове и в кабинета си се мажат. Иначе сега съм на етап бяла козметика, фдт, пудра, спирала молив за вежди, молив за устни и червило. Често слагам очна линия и хайлайтър, руж и контур. За 10 минути съм готова. Иначе и в колата по сфетофарите го правя понякога, ама рядко. Наистина е навик като миене на зъби.
Есмералда, а какво правиш с толкова много гримове, които имаш като си спряла да се гримираш?

# 601
Сетих се кой е:):

https://shop.lillydrogerie.bg/conf-llums-0005

Макар моят да изглежда малко по-различен цвят, но може да е от снимката.Бил бронзър, но е доста лъскав- има бели частици.

# 602
И аз като Неви. Понякога се случва на работа да се гримирам, имам голямо огледало. И понеже
професията ми изисква униформа, гледам поне от грим, бижута, маникюр да разнообразявам, прическите не са ми слабост. Но и обкръжението си казва думата. Често с колежките ми си правихме кафе и заедно се бутахме пред огледалото, беше си сутрешен ритуал, понякога си разменяхме козметика, която не използваме. Еххх, говоря в минало време, защото другия месец се връщам на работа след майчинство и ще работя с друг екип. А през последните 2-3 години, доста се промених като стил, но и нямам много стимул да се гримирам. Като огледам майките в квартала, положението е отчайващо. Единици са тези, които се обличат прилично и носят грим.
Имам нужда от нова палитра сенки за ежедневен грим, бюджета ми е до 50-60лв- трудно хващам тен, но не съм бяла като сирене, очите ми са светлокафяви, косата “ средно русо “ с перлен бежов отенък ( не е към оранжево-червена гама), черни вежди( мои са, не използвам молив и нямам микроблейдинг), фдт купувам основно в цветове 1-2 cool rose 😀, защото имам леко розов подтон и изглеждам по-свежо с тях. Към какви комбинации в палитра да се насоча?

# 603
Хелия, според мен ще е добре да имаш палитра със сини, зелени и кафяви нюанси. Имам две палитри, на too faced, уникални са като пигментация и трайност, не знам имат ли средни размери, моята е голяма и е по-скъпа от бюджета ти. Другата ми е на Сефора, също я обожавам, ще ти се вмести идеално в бюджета. Много харесвам декоративната козметика на Сефора - сенки, очна линия и спирала ползвам от тях вече от 4,5 години. Имам и червила и също са добри. Фдт - Radiant, много покривен и траен и пудра на Too faced. В момента съм фен на две матови червила на Essence и ги смесвам всеки ден.

# 604
Аз съм с мазна кожа е слагам хайлайтър и не се одобрявам.🙂

# 605
Хелия, според мен ще е добре да имаш палитра със сини, зелени и кафяви нюанси. Имам две палитри, на too faced, уникални са като пигментация и трайност, не знам имат ли средни размери, моята е голяма и е по-скъпа от бюджета ти. Другата ми е на Сефора, също я обожавам, ще ти се вмести идеално в бюджета. Много харесвам декоративната козметика на Сефора - сенки, очна линия и спирала ползвам от тях вече от 4,5 години. Имам и червила и също са добри. Фдт - Radiant, много покривен и траен и пудра на Too faced. В момента съм фен на две матови червила на Essence и ги смесвам всеки ден.
Може ли да покажеш палитрите?

# 606
  • София
Аз съм с мазна кожа е слагам хайлайтър и не се одобрявам.🙂
И аз така, явно не е за мазни кожи. Simple Smile
Намерих му приложение само при по-специален грим и за снимки - леко около очите (в ъгълчето при носа).

# 607
Ми аз съм с много мазна кожа и без хайлайтър не съм оставала 10 години. Кое не му одобрявате?

# 608
Хайлайтърът е въпрос на възприятие. Ако все пак не свикнете, има избор: бронзиращи пудри, озаряваща пудра или перли. Те не са толкова лъскави.

# 609
  • София
Ми аз съм с много мазна кожа и без хайлайтър не съм оставала 10 години. Кое не му одобрявате?
Лицето ми изглежда мазно и потно-лъскаво.

# 610
Лицето ми изглежда мазно и потно-лъскаво.
Каква пудра слагате?

# 611
И аз съм с мазна и ползвам хайлайтър.

# 612
И вз съм с мазна кожа и не мога без хайлайтър и се убедих, че наистина има значение грижата за кожата и да са подходящи продуктите за да изглежда добре. Влюбих се в хайлайтърите на Катрис от коледната серия лешникотрошачката. Страхотен глоу ефект.

# 613
Или не сетвате добре грима от долу или не се нанася хайлайтъра правилно. Аз не го слагам по носа, тъй като там ми е най-омазняващата се част и просто в един момент няма следа от него и няма голям смисъл.

# 614
Есмералда, а какво правиш с толкова много гримове, които имаш като си спряла да се гримираш?
Нищо, седят си на мястото, и ги ползвам в дните, когато се гримирам. Някои подарих и на мама и приятелки, преди да замина. Но никога, дори когато се гримирах ежедневно, не съм виждала смисъл в това да се гримирам само за спорта, за да изразходвам продуктите. То е ясно, че с моята колекция особено от сенки няма как да стане това Grinning

Хелия, вземи си палитра в неутрални цветове, изглежда супер за всякакви визии. Препоръчвам деветките на Худа, има голям избор от цветове и са в твоя бюджет. Тези на Сигма също са много хубави.
https://www.notino.bg/sigma-beauty/eyeshadow-palette-ritzy-palit … ot-senki-za-ochi/

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 15:52 от esmeralda23

Общи условия

Активация на акаунт