Гримиране - идеи и техники. Тема №89

• 67 359
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Или не сетвате добре грима от долу или не се нанася хайлайтъра правилно. Аз не го слагам по носа, тъй като там ми е най-омазняващата се част и просто в един момент няма следа от него и няма голям смисъл.
Да сетвам с пудра аз и после хайлайтъра 🙂нали така

# 616
Дами, моля за препоръка за палитра, с която мога да си направя matte pink smokey look. С огромна изненада установих, че сякаш нямам такава.

(Довечера ще Едит-на поста, за да добавя какви палитри имам, но не са от модерните и не са големи - основно colourpop, Инглот, лилавата на Катрис. Оказа се, че моите розови нюанси баш си лилавеят, а тъмните - и червенеят, отиваме към друга гама. Неутрално кафяво ще намеря - имам и една от девятките на Худа, но розово… тцъ. Сигурно и единична сянка ще ми свърши работа, ама като не мога да си я представя до палитрите… 😃)

Много ми е трудно да намеря точно грима, който искам, защото го видях върху една дама наживо. Но си представете това доста опушено Smokey eye, което не е върху тази бежово-керемидена основа, а върху пепел от рози. Възхитително женствено стои. Много класически опушен грим, просто с лек туист, който внася свежест (но не и яркост), затова моите нюанси не ми вършат много работа.

А ако се сещате за някое конкретно супер добро видео с обяснение на техниката на опушен грим, споделете го, моля. 😊

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 12:11 от Ironfeather

# 617
  • В полите на Пирин планина
В ето тази на BH Cosmetics има доста розови:

Палитрите ги има в ДМ, може да се видят и едни минита по 4 сенки, в които също има розови.

# 618
Дами, моля за препоръка за палитра, с която мога да си направя matte pink smokey look. С огромна изненада установих, че сякаш нямам такава.

(Довечера ще Едит-на поста, за да добавя какви палитри имам, но не са от модерните и не са големи - основно colourpop, Инглот, лилавата на Катрис. Оказа се, че моите розови нюанси баш си лилавеят, а тъмните - и червенеят, отиваме към друга гама. Неутрално кафяво ще намеря - имам и една от девятките на Худа, но розово… тцъ. Сигурно и единична сянка ще ми свърши работа, ама като не мога да си я представя до палитрите… 😃)

Много ми е трудно да намеря точно грима, който искам, защото го видях върху една дама наживо. Но си представете това доста опушено Smokey eye, което не е върху тази бежово-керемидена основа, а върху пепел от рози. Възхитително женствено стои. Много класически опушен грим, просто с лек туист, който внася свежест (но не и яркост), затова моите нюанси не ми вършат много работа.

А ако се сещате за някое конкретно супер добро видео с обяснение на техниката на опушен грим, споделете го, моля. 😊
Заинтригува ме, може ли да покажеш крайния резултат като намериш палитрата?
След 3 месеца имам важно събитие и съм се спряла на този грим:

# 619
  • Washington,USA
В ето тази на BH Cosmetics има доста розови:

Палитрите ги има в ДМ, може да се видят и едни минита по 4 сенки, в които също има розови.
От тая марка търся Apres in Aspen хайлайтър никъде го няма. 😑

Иначе са страхотни тия сенки

# 620
Сенките на ВН са страхотно качество, но точно тази палитра с ярки и искрящи цветове не мисля, че е това, което Ironfeather търси. Пак ще кажа Худа, но тя има няколко чудесни палитри в розовата гама, които не са крещящи, а с нюанси пепел от рози.
Наташа Денона Ретро също.

# 621
  • Washington,USA
На Morphe също погледнете.

# 622
Или не сетвате добре грима от долу или не се нанася хайлайтъра правилно. Аз не го слагам по носа, тъй като там ми е най-омазняващата се част и просто в един момент няма следа от него и няма голям смисъл.

Точно така, но и пудрата има голямо значение. Дали е сетинг пудра или финиш, подходяща ли е за нуждите на кожата и тн.

# 623

Точно така, но и пудрата има голямо значение. Дали е сетинг пудра или финиш, подходяща ли е за нуждите на кожата и тн.
Значи сетинг пудра нали?А финиш пудрата кога се слага?

# 624
Лъвичката изчезна от много време. Надявам се да е добре.

# 625
Деси, страхотно, класическо, лятно! А нaй ме изкефи на онази снимка от другата тема със слушалките Hug

А, от хайлайтър до хайлайтър има океан разлика! Има дори матови хайлайтери, да не говорим че дори нематовите варират от нежно, деликатно, почти незабележимо озаряване до ефекти видими с просто око от Космоса Wink  А разбира се, има значение и нанасянето - дали е нанесен щедро или деликатно с рехава четка, дали е полиран в кожата, етц, етц. Та всякакви генерализации са си просто генерализации! Но колкото е по-очеваден ефекта на хайлайтъра, толкова повече подчертава пори и несъвършенства, това е почти неизбежно - оптика 101!

Дами, моля за препоръка за палитра, с която мога да си направя matte pink smokey look.

Аз имам ето тази и бих я ползвала за такъв грим - за дневен и деликатен:

Тази - за вечерен:

Нека да погледна какво имам запазено за опушен грим...

След 3 месеца имам важно събитие и съм се спряла на този грим:

Хелия, ще бъда искрена - ако не сте на 20 и нямате огромен опит в гримирането недейте  - тези визии изглеждат най-добре на Инстаграм, прекарани през филтърче, но в реалния живот далеч не са същите и ефектът става як дефект.

Та трикове за смоки айс:

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 17:43 от Agent Provocateur

# 626
😀 DJ- ят ни подкара с много ретро музика, по едно време се шегувахме, че следва Емил Димитров.Та аз отидох и взех крути мерки 🫣😄

# 627
Агент, да кажем, че съм почти на 2 х 20 😀
Имах предвид само очите, и то основно като цветове. А като умения не съм много ок, но не съм и чак толкова зле. И все пак ще се доверя на гримьор като дойде момента.

# 628
  • Варна
Хелия, хубав е гримът, но според мен трябва да се пробва и предварително дали ще отива на твоето лице и очи.

Аз много пъти съм харесвала гримове, които на мен надали биха стояли по същия начин, както на съответното лице. То си е нормално да е така, де.

Ще ми е любопитно все пак да се покажеш.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 19:32 от scalestone

# 629
Наистина ако нямаш подходящ клепач за това изрязване, няма да е много ок.

Нели, сетинг или финиш пудра се слага в зависимост от това какъв резултат искаш да постигнеш.

Общи условия

Активация на акаунт