Любители на котки - Тема 192

• 33 310
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
И аз ще се тествам след няк

# 451
  • София
Благодаря, момичета! 🫠 (ваксинирана съм и го карам прилично).
Скрит текст:
Добре, че пуснах тук снимка да си видя прозореца... Странно е, че не го виждам "с просто око", а на снимката е очевидно.

Взех от приятелка това за проба, но не се справям- както е видно... (имам само един прозорец, който е труден за миене отвън)

Това си е моят уред и съм супер доволна от него и от парочистачката.

И за да не е съвсем спам... 😁

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 22:27 от AnyHr

# 452
Здравейте, от скоро си имаме котенце и в момента избираме две неща:
1. котешка тоалетна - като за сега сме с бентонит, но ми се иска да е нещо което да може директно да се хвърля в тоалетната, препоръчайте ми моля, че като гледам цените и малко лошо ми става... като цяло ми се иска нещо в рамките на 10-15лв на месец  да е а като гледам World's Best Cat Litter отива на 20лв месеца...
2. храна - за сега сме на гранули и си ги яде без проблем, тук също бих искал препоръка за 8 месечно котенце. (в момента съм се спрял на Брит премиум на по 8-9лв/кг), но ако препоръчате нещо по добро в рамките на 10-12лв/кг дето да си заслужава то ще съм благодарен.
Царевична тоалетна и германска храна за малки котки. Като се прибера ще я снимам, че не я поръчвам аз. С тези пари няма да минеш.

Ванне, значи не само аз съм го установила това с тоалетната........
Benek е тоалетната, племенничката ми я поръчва някъде от чужбина. Като влезеш в нас не можеш да разбереш, че има животни

# 453
Здравейте, малката русо-рижа госпожица, която ви показах лятото, порасна и вече е кастрирана. Мила, гальовна и обгрижвана, но с живи инстинкти на хищник. Ловува.

# 454
Здравейте момичета, преди малко забелязах ,че моята маца след като се изпишка  отгоре на  бучката имаше една капчица кръв и след това още три пъти по малко пишкаше ,много се притесних
Сега и малко корем я изкара
Цистит ли е? Disappointed Relieved
Къде да я карам на ветеринар в Бургас?
Много се притесних
Цистона по колко се даваше?

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 14:27 от abrikotinnn

# 455
За бълхите - гребен и ежедневно сресване докато се изловят всички бъхли от къщата Joy
Междувременно - Prazimec C двойна доза.

abrikotinnn, добър ветеринар в Бургас - д-р Лешева, клиниката е до хотел Драма. Най-вероятно е цистит.

# 456
Аз на някои котета от вън и на кучетата им дадох хапчета за външно и вътрешно обезпаразитяване . Нищо не ги хваща няколко месеца . Остана да взема и на другите , че не стигнаха за всички .

# 457
  • София
Преди първото ми ползване на прахосмукачката за акари минах матрака (160/200) с обикновена прахосмукачка и чак тогава с нея. Искам да ви кажа,че в контейнера имаше повече от една шепа прах😫Сега минавам на 10,15 дни матраци,завивки и възглавници и пак вадя чудесии ,но много по малко. Въздуха дори усещам по чист у дома.

# 458
Скрит текст:

Ще полудея с тия котки. Намерих на малкия една огромна бълха 🤯🤬 преди 15-16 дена съм им слагала пипета. Уж беше хубава 😭😭😭. Чудя се може ли да се има вяра на тези каишки и дали да не им поръчам
Не виждам да се отваря в случай, че котката се закачи? Да не стане някоя беля. Дали не е по-добре с друг препарат (друга активна съставка), по принцип през седмица може, в случай на нужда.
Да вярно, но тези май лесно се отваряха. Още докато бях с една котка бях взела от Кауфланд, но не си спомням лесно ли се сваляше.Те повечето са на един принцип май.
Аз скоро ще съм опитала всичко възможно на нашия пазар🤯🤯🤯. Чист фипринол- не , Фиприст Комбо- не, Пестигон- не, Фронтлайн- не, супер убиецът на бълхи Адвентидж също НЕ 😵😵😵. Моксиклиър имам за другия месец, ако и там е Неее 🙅🤦🤷. Ще съм използвала всичко 😬.
Скъпи каишки не искам, защото ги губят.
Остава ти Стронгхолд да пробваш, също. Нашийник Беафар (не е скъп) или в комбинация с Празимек (репелент). И ако пак има бълхи, ще се уплаша... Frowning
Стронгхолд, комбиниран препарат ли е ? Ще взема и такива след като използвам Моксиклиъра. Лошото е, че купих по цели кутии🤕. Адвентидж толкова гръмко описание имаше, а накрая нищо.
Какво означава Prazimec C двойна доза? Едно хапче до колко килограма е? Само забравям да го питам и доктора. Моите са слаби котки. А и миналата година лятото въпреки Празимека пак се напълниха с бълхи, а нали уж и затова помагал. Аз давам по 1 хапче.
Какво е това Празимек (репелент)?
А на каишките може ли да се има вяра ? Аз честно казано нещо им нямам никакво доверие и не знам защо ги мисля за пунта мара. Нещо не ми се дават много пари и за тях всеки месец.  От китайците тази, която я показах беше 3 лв май. Тези пари ще ги прежаля, но 50-60 за такова нещо ми е над психологическата границата. Ако е с една котка човек става, но ×3 си стават едни суми.

# 459
  • София
Мари,имаш голяма за акари?
Имам Rainbow, но още не съм използвала тупалката.

Аш и костенурчовците

# 460
Здравейте момичета, преди малко забелязах ,че моята маца след като се изпишка  отгоре на  бучката имаше една капчица кръв и след това още три пъти по малко пишкаше ,много се притесних
Сега и малко корем я изкара
Цистит ли е? Disappointed Relieved
Къде да я карам на ветеринар в Бургас?
Много се притесних
Цистона по колко се даваше?

Моят го водя във Ветлайф - Зорница.

# 461
Мари,ама те били много мънички тези костенурки.На първата им снимка изглеждаха големи
Щом имаш рейнбоу,друго не ти трябва.Докато бяхме в България,викахме фирма за чистене,с рейнбоу в къщи за матраци и дивани.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 17:53 от red soul

# 462
  • София
Може ли координати на Рейнбоу фирмата? Щѐ ми на малкия син апартамента, след "исторически" ремонт е, след 10+ г. ползване като склад, да се почисти професионално.
П.С. Сега се усетих, че чистенето е било у вас, докато вие сте си били в България.

# 463
Да,беше пловдивска фирма и преди над 10 години.
Но още помня какво извади  от белия диван в хола,който перях всяка седмица,заради бебето.
Но прахосмукачките бяха скъпи за нас,да си ги купим.И май бяха с някакъв МЛМ.

# 464
Цитат
Стронгхолд, комбиниран препарат ли е ? Ще взема и такива след като използвам Моксиклиъра. Лошото е, че купих по цели кутии🤕. Адвентидж толкова гръмко описание имаше, а накрая нищо.
Какво означава Prazimec C двойна доза? Едно хапче до колко килограма е? Само забравям да го питам и доктора. Моите са слаби котки. А и миналата година лятото въпреки Празимека пак се напълниха с бълхи, а нали уж и затова помагал. Аз давам по 1 хапче.
Какво е това Празимек (репелент)?

Prazimec C са хапчета за вътрешно и външно обезпаразитяване.
1 хапче е за 2,5 кг. тегло, т.е. ако котката е 5 кг. нормалната доза е 2 хапчета. За да действа и за външни паразити, дозата се удвоява.. т.е. даваш 4 хапчета наведнъж.

Двойна доза:
котка до 2,5 кг. --> 2 хапчета
котка от 2,5 до 5 кг. --> 4 хапчета
котка от 5 до 7,5 кг. --> 6 хапчета
и т.н. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт