Любители на котки - Тема 192

• 33 999
  • 770
  •   2
Отговори
# 420
Да се похваля, че кастрирахме днес моя уличен приятел. Голям зор докато го хвана, а каква борба падна в клетката, не е истина, мислех че ще се разпадне тая клетка. Добре, че ветеринарят се намира на 50 м. и е много оправен, натика една дреха в клетката, притисна го и го упои. Разказвам, не е за хора със слаби нерви!
Скрит текст:
Гледах кастрацията! Работа за пет минути, почти няма кръв. Клъцва, вади тестиса, зашива, реже и хвърля в коша Simple Smile
Накрая почисти, намаза с антибиотик, би две инжекции - май за болки и още антибиотик и това беше.
Дето вика ветеринарят, то повече време отнема да го упоиш, отколкото да кастрираш.
Но моето момче е вече кастрирано и много се радвам. По-добре е за него!
По-късно ако успея ще го снимам. Преди три дни го капах с пипета Фиприст, поне външно е обезпаразитен.
Щеше ми се да му търся дом, ама той е много много див. Грам питомност няма в него, хем от месец и нещо го храня всеки ден, едва го доближавам. Само едно рязко движение или звук и бяга.
Ако се кротне от кастрацията, ще го мисля.

# 421
Alisa, килимът ти с дълъг косъм ли е? Не знам на килим дали ще върши работа тази четка. Аз съм я ползвала за тапицерията на дивана и столовете. Може би наистина материята има значение, както казва Flash.
Flash, честито за прахосмукачката! Мен понеже ме е малко шубе да пазарувам от такива сайтове като алиекспрес и амазон, си купих подобна прахосмукачка от емаг. Моята е марка Concept и пак е с турбо четка. Доволна съм от нея, но е по-слаба от голямата ми прахосмукачка. Все пак върши работа за ежедневно чистене. За падането на косми знам, че има някакви витамини, ама не знам дали наистина помагат. Между другото и на Наруто му падаха много косми и интересното е, че като го изкъпахме драстично по-малко косми падаха. Не съм фен на честото къпане. Ние не го бяхме къпали от доста време. Сигурно от 1-2 години, тъй като той от апартамента не излиза. Но явно само четкането с фурминатора не беше достатъчно за космите при него. А тази джаджа за космите как се казва и от къде си я купила, ако може да споделиш?
Малката лисичка, тази постелка соева ли е?

Килима е перийски и събира доста косми . Тя е с къс косъм . Има периоди в които много се скубе .. Но тя си е повечето време вкъщи , и няма как да не пада по някой косъм , но прахосмукачката не обира всичко и за това искам да пробвам с тази четка. Качила съм линк в коментар по - горе за да добиете представа за както говоря там е 11 и стотинки , иначе в Искам.Бг я намерих са 8 и 50 и я поръчах . Нея не я къпя често ,когато се изцапа. Те си е чиста по принцип. Бялото и е снежно бяло въпреки , че излиза и на вън . В гугъл написах ,,четка за косми '' и там ми излезе в изображения .

# 422
Момичета, някоя от вас има ли на удобно място рецептата за отмирисване на котешка урина?

# 423
И моите много се скубят въпреки маслото от сьомга, което приемат сега. Чудя се и аз какво да им дам. А и козината им е супер наелектризирана и се чудя каква може да е причината също. С нетърпение чакам четката от Алито, вече ми писна да я чакам.
Ще полудея с тия котки. Намерих на малкия една огромна бълха 🤯🤬 преди 15-16 дена съм им слагала пипета. Уж беше хубава 😭😭😭. Чудя се може ли да се има вяра на тези каишки и дали да не им поръчам .
И аз да похваля зооплюс поне. Последната поръчка ми я доставиха за 3 дни. Вторник късно вечерта я поръчах и в петък дойде.
Лакомо изядоха консервата на Катеси, много им хареса, но веднага след това са в тоалетната с меки изпражнения. Малкият това. Аз уж със сос им поръчах, но хапките все едно са с желе, няма течно сосче.   Смесих им и от Iams храната, хитреците само нея обираха, че гранулите са и много едри😂.Старите гранули си останаха по купите.

# 424
  • София
https://lapichki.bg/product/ured-za-subirane-na-kosmi/

Някой ползва ли такава четка и доволен ли е ?
Намерих я по ефтина и си я поръчах . Гледах едно клипче и уж върши работа ама ще видим .
Скрит текст:
Имахме такава четка, но за кратко. Доколкото си спомням, добре обираше космите от дивана. Но ММ има навика да хвърля неща от вкъщи без да ме пита и явно беше решил, че четката е излишна и един ден просто я нямаше вкъщи Grinning
Имаме и друга четка за мебелите, която се пъха в едно контейнерче и като се извади уж космите трябва да останат в него. Може би сте виждали реклама на нея във фб. Тя също върши работа, но няма нищо общо с рекламата. Първо, че космите по-лесно се махат с ръка. И второ, дръжката много лесно се счупи, но пак може да се ползва и без нея Simple Smile
[/spoiler]

Ще видим като дойде тия дни . Ще пробвам да обера килима, че маца все се скубе, не се обират хубаво с прахосмукачката.
Не заменям за нищо прахосмукачката за акари, дърпа и космите. Прави чудеса! За мен няма по- добра покупка в живота ми. Такова чудо вади от легла и дивани, завивки и възглавници.

# 425
И коя е тя?

# 426
  • Варна
За падането на козината, наистина напоследък не му давам витамини, забравям.
Ще трябва да почна редовно, имам тези.
Тези в оранжевата тубичка са му много вкусни. Другото е уж малцова паста, хич не му допада така директно. Ще пробвам поразбъркано в малко пауч.
Че бая козина си похапва, предполагам, засега не е повръщал.

Бях писала, че преди две седмици някъде го водих на доктор за ушите. Чистя и слагам капки когато се сетя, 1 или 2 пъти дневно. Вече нищо не излиза от ушите му, в смисъл, чистички са...
Чудя се дали да го заведа пак, да установят има ли още буболечета в ушите му или няма. Simple Smile
Определено спря да си тръска главата и не се чеше, слава Богу.

♥ Димяни ♥, сподели.

Аз не искам да снимам какво изкара тази която купих, че то човек срам да го хване.

# 427
Много добрв изглежда прахосмукачето на Флаш. Флаш, като я тестваш, сподели, моля, как е.
И аз тия дни си мислех за прахосмукачка за акари, дали вършат добра работа... Заглеждах една в Кауфланд, която от доста време стоеше на рафтовете... Rolling Eyes И общо взето съм между такава малка компактна и такава с опция пране на тапицерия и килими. Rolling Eyes

# 428
  • До хладилника, който обичам

Ще полудея с тия котки. Намерих на малкия една огромна бълха 🤯🤬 преди 15-16 дена съм им слагала пипета. Уж беше хубава 😭😭😭. Чудя се може ли да се има вяра на тези каишки и дали да не им поръчам
Не виждам да се отваря в случай, че котката се закачи? Да не стане някоя беля. Дали не е по-добре с друг препарат (друга активна съставка), по принцип през седмица може, в случай на нужда.

# 429
Прясно кастрираният Simple Smile Излезе от упойката, но ми е много сърдит, обърнал е гърба и мяука жално "Ах ти, коварна и подла жено! Не ща да те гледам, да знаеш!" Иначе си близна малко пауч. Приятелката ми каза, че приличал на руска синя котка. Ако нямах две котки и голямо куче в апартамента, щях да си го задържа.

# 430
  • Стара Загора
Много е красив ❤

# 431
  • София
Ама какви очи... Simple Smile

# 432
Същински Ади е, направо бих ги объркала Heart Eyes

# 433
  • София
Не един, а два дзвера имам Joy

Дейзи не им обърна внимание, подуши само кутийката.
Аш е много любопитен. Оникс е като омагьосан. Опитваше да ги пипне нежно с лапа. Следи ги как плуват в аквариума.
На месец и половина са, решихме че РДто им е 1ви ян.
Имат и имена вече - Меруем и Цефей.

# 434
AnMary, честито ви, на дясното костенурче, виждам лице на клоун. 🤭
Една сериозна Линка 😉

Общи условия

Активация на акаунт