АС и други романтични К-драми - тема 7

• 19 825
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • Русе
Уинона, къде го гледа преведен филма с ДжунгКи? Миналата седмица още не беше там където гледам на руски.

https://playtube.tv/watch/%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BC% … ovpqD9J6OjJw.html

# 436
Уинона, благодаря! Аз го чакам на руски, а то го имало в плейтубето. Ти случайно ли попадна на него?

# 437
  • Русе
Уинона, благодаря! Аз го чакам на руски, а то го имало в плейтубето. Ти случайно ли попадна на него?
Съвсем случайно и точно навреме. Simple Smile Рори, пак предупреждавам - филма не е лек и забавен.

# 438
Филма на ДжунгКи и Спирита са го превели, но още не са го качили онлайн. За сваляне е достъпен по торентите.

Уин, ако беше гледала Кафе-принца преди няколко години мнението ти за сериала може би щеше да е различно Hug. Започвам да осъзнавам, че по-старите, хитови за времето си сериали, не са толкова атрактивни за по-новите фенове. Нагласите и очакванията са различни след като вече си гледал по-новите продукции. Няма лошо Simple Smile. Поне има достатъчно материал, че всеки да си хареса нещо по свой вкус Hands V.
100 Days My Prince няма друго заглавие, но на руски е преведен "Муж на сто дней".

Невъзможната сватаба и четирите епизода са налични на руски. Забавно върви за момента.

# 439
То и аз съм от новите фенове, ама много харесвам и старите сериали и филми, които съм гледала в т. ч. и Кафе принца. За мен няма значение дали е от старите или новите. Има значение какви емоции ще предизвика у мен.

Уинона, не избирам леки и приятни сериали. От тези с тежките истории само един не издържах и не догледах. Не че не бяха добри актьорите или не беше заснет добре. Просто имах чувството че ще повърна от ужас, защото явно има такава практика да се убиват живи хора, за да им вземат органите с цел търговия. Не че бих оправдала и приела за нормално и допустимо, но поне бих могла да разбера отчаянието довело родител до такова безумно решение, ако си помисли да убие друг човек за да спаси детето си. Обаче избирането на кора със съответната кръвна група или генетична съвместимост, млади и здрави, за да им бъдат взети всички органи вкл. и части от лицето, за да бъдат продадени или за погасяване на дълг беше моя предел на поносимост на извратената жестока действителност. А филма беше с Бо и още един актьор който харесвам, както и с актриса, която харесвам, но и това не помогна да го смеля психически. Иначе знаеш ако някой в тази тема без колебание гледа сериали и филми с тежка тематика това съм аз. Със сигурност ще го изгледам след Демона.
И Безнадежден беше много тежък филм и Пограничния остров също. Последните му филми всички са такива.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 14:48 от Рори72

# 440
  • Русе
2в1, права си, че сме с различни вкусове, нагласи и очаквания! Отворена съм за жанровете (само ужасии и вампирски истории не гледам)  и съвсем не мисля старите сериали за скучни. "Кафе-принц" ми се видя някак си разпилян. Обаче...окото ми остана в "япончето" Ким Дже Ук. Simple Smile

# 441
О, Уин, и ти си паднала под очарованието на мистър Гофретка Wink.
Последно го гледах като убиец-психопат в Death's Game и още не мога да си оправя вкуса от това му превъплащение Scream. Чакам го сега в новия сериал, който трябва да излезе по-късно през годината. Ще го игре чосонски принц.

Надявам се, че не приемате мнението ми за упрек, защото по никакъв начин не искам да звуча поучително или да деля феновете на нови и стари. Просто си представете да сте гледали Кафе принца преди 15 години. Същото е и за Ким Сам Сун, Дворецът, БОФ, Красиви като ангели, Последният скандал, Любовници, Ва Банк, Погълни слънцето, В ефир, Кметството, Лозарят, Сладък живот, Лобист..... все сериали, които тогава бяха много коментирани. За съжаление тези коментари останаха в стария форум на Спирита и вече май не са достъпни.

# 442
Някой гледа ли Мозъчните разследвания? До тук на места е доста предсказуем сюжета, но сериала е много забавен и смешен. Доста интересно е взаимодействието между учения и детектива. Актьорът певец много ми харесва в ролята на учения.

Захванахме По моя начин, но засега тийна не е особено впечатлен. Имало и хубави моменти и заради тях реши да даде шанс на сериала до 3та серия вкл. Хареса Ера, но не хареса нито Пако, нито героя му.

# 443
Wonderful World
Много тежко започва, което е очаквано в предвид резюмето. Ча се появява за няколко секунди в началните кадри, които явно са от по-късен етап на сериала, защото веднага ни връщат назад във времето, когато започва цялата трагедия на ГГ-я. Страхотна Ким Нам Джу, но не съм се съмнявала в нея. Няма много роли, но в предишните ѝ четири сериала, които съм гледала все съм я харесвала. И в този не прави изключение.
Ако някой реши да го гледа, в дорамата го има на руски.

# 444
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Мозъчните разследвания им мятам по някой поглед. Двамата главни са готина двойка.

# 445
Нямаше как да пропусна този сериал, но не заради заглавието, сюжета, отзивите или пък главния, а заради КимЮ. Обаче самото заглавие заедно с вече прочетените коментари също предизвиква интерес, защото предполага романтична приказка между човек и демон, но и подсказва нещо по-дълбоко - моят демон - демоните вътре във всеки от нас и изборите които правим във връзка с тях. Определено очакванията ми се сбъднаха и в двата аспекта. Преди всичко сериала асоциирам с любов, красота, живот, съдба. Но най-вече красота във всичките й аспекти. Като се започне с красивите главни актьори, които показаха на екран красива двойка и много красива любовна история. Всъщност главните ни показаха две красиви любовни истории. И една много сладка любовна история от помощниците им като бонус компенсация за твърде многото психопати злодеи. И покрай тях красотата на силния, борбен дух, красотата на вярата, на надеждата и на промяната.
Обичам това което гледам да ме кара да се замислям.
"Животът ми сякаш е обвит в мъгла: кой е приятел и кой враг? Не знам дали някой се приближава през мъглата, ангел ли е или дявол, дошъл ли е да ме спаси или да ме унищожи." Който е гледал Кучето и вълка - сериал от 2007г. ще разпознае тези думи особено ако замени мъгла със залез и здрач, ангел с куче и дявол с вълк. Много силни думи, които обобщават човешката същност и човешките отношения. Така че Демона не е просто приятен сериал, наслада за душата и сетивата. В него има скрити послания.
"Истината е толкова крехка, че и лека мъгла може да я скрие."
"Знаете ли с какво хората превъзхождат и дявола, и Бога? Хората могат да станат всеки - дори Дявола, дори Бог или дори някой по-силен..."
"Животът е поредица от избори"
"Ако трябва да избирам, ще избера теб. Защото знам, че загубата на любим човек е по-лоша от загубата на себе си. Не ми се сърди за този избор. Съжалявам, че те обрекох на същия ад, през който преминах аз самият."
"Чувствата ми към теб ме правят незначителен и слаб, но ти си моята съдба и не мога да устоя"
"Работата е там, че хората създават малки лични адове един на друг."
"Преплетените от съдбата по един или друг начин ще бъдат привлечени един към друг. Защото съдбата винаги се повтаря."
"Хората стават нещастни, докато се опитват да станат щастливи."
"За да се справиш с един мръсник, ти трябва друг мръсник." - тази мисъл я имаше и във Винченцо. И тук, както и там поражда въпроси за границите. До къде се простират и кога и доколко могат да бъдат прекрачени.
"Нямам нужда от твоите услуги, докато печелиш от нещастието на някой друг
 - Колко смело го казваш сега. Но когато докосне живота ти, ще си спомниш моята сила. По отношение на егоизма човек ще надмине всеки демон."
"Спасението идва след бедствие. Когато познатият свят се разруши, нормалното става нещо необичайно..."
"Вие хора обичате да обвинявате съдбата, но съдбата е просто мрежа, изтъкана от хиляди решения. Вашите решения."
"Светът е изненадващо несъвършено място. Колелото на рулетката се върти от само себе си. Просто трябва да направим избор. Ето как работи светът."
Вярно е, че сюжета сам по себе си не блести с никаква оригиналност. Всичко вече е било видяно някъде или пък много пъти, обаче на мен това не ми пречи. Изпитах истинско удоволствие да гледам. И също с удоволствие някога пак ще се насладя на убедителната игра и красота на тези двамата.
Предопределеност, обреченост, съдба, много любов и топлина, множество въпросителни, които намираха своите отговори постепенно, не наведнъж в края, отлична актьорска игра и красива музика.
Целият албум
https://youtu.be/UwI-ndo-ofg?si=ubIPab5ClRMJOw-Z
клипчета
https://youtu.be/j2AQQqvIdeQ?si=3mmVYm-DP4fONY5h
https://youtu.be/1TZ1DrlyaGU?si=HXn76mJOBUYzjGxA
https://youtu.be/A8QN0RH-6d8?si=mkBqlQBd6Dq5vNur
https://youtu.be/gE36GXSY6o4?si=YGHNCkQkhwAVEDb2
https://youtu.be/-_s0uUS2bmc?si=mgmC70LSYRbQPBxm
https://youtu.be/KOh5B5R033E?si=yKlnUNBwm7SLFkBm
https://youtu.be/HXlYaxPgUbI?si=2Br1cDnMjAw1AOhN
https://youtu.be/r8J6rQTeIOc?si=qzVGaqmq34qovNOF

# 446
https://www.bknewss.com/bktv
докато си търсех hometown cha-cha-cha попаднах на това, не са много сериалите, може и да е изоставен сайт. Но пък има 2 които съм си набелязала.

# 447
  • пустинен пъпеш
В ,,My Demon"(2023) най-интересни за мен бяха думите за изборите в човешкия живот на клошарката,(представяща  всъщност божието присъствие в развитието на събитията).

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 17:45 от rududu

# 448
Филмът Името ми е Ло Ки Уан към който Уинона даде линк е преведен от Kdrama Fever. Досега не съм попадала на техен преведен сериал/филм. Има ли начин да се провери те какво превеждат и качват и къде другаде освен в плейтуб. Идеята ми е дали покрай този преводачески екип няма да открием още едно местенце с преведени на бг ксериали и филми.

Сега за филма. Тежък е точно толкова колкото тежък може да бъде живота на бежнец. Ама истински. Не като тези, които прииждат на тълпи в Западна Европа и получават наготово само права без задължения и точат социалните системи. Но колкото и да е тежък филмът всъщност е позитивен. Има истински хепиенд, а историята макар и воняща на мизерия, кръв и наркотици е завладяваща. Актьорите са изградили героите си толкова истински, че макар и в къщи пред малко екранче се почувствах потопена в съдбата им така както се случва в тъмния киносалон. Филмът ми хареса много. Докато гледах не обърнах внимание на музиката. А сега не откривам в ютуб никакви клипчета с музика от филма и не мога да ви запозная с героите.

# 449
  • Варненска клюкарка
Аз гледах 2-ра и 3та серия на Мозъчните разследвания, първата я пропуснах, защото ми се доспа. Главния образ ми е малко като кръстоска между Хорейшио и д-р Хаус. Интересно ми е, макар и на моменти предсказуемо. Главния и помощника му са забавна двойка, с ММ снощи се посмяхме на гушкането им във фризера Joy Ама много късно ми идва, накрая, вече гледам ли, сънувам ли не знам. И аз като Марги си давам сметка, че май досега удобен час за мен няма.

Исках да метна малко кадри от Демона заради Рори, но се оказа че не са се запазили скрийновете в папката, а помня че доста нащраках. По някое време компа не отваряше изображения, може би да е заради това. Рори, как успя да ги запомниш толкова  цитати😘 Аз ги гледах и Демон и Майска младост едновременно, та в началото, първите серии ги пооплетох. Много красиви и химични главни, не случайно зрителите ги нарочиха за  двойка в реала, но аз главния още в Невърдълес си го харесах, всъщност хареса ми още от едно шортче, което пусна Крис - много сладко чувство за хумор видях, макар че в краткия откъс тук го изтълкувахме за срам, а като изгледах рекламното видео на НФ изпълнението се оказа шега 😂

Стигнах до 4та серия на Кучешкия и до момента не съм се сещала за мишката. До тук много сладка история.

Общи условия

Активация на акаунт