ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 280
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
Littlerocknrollqueenn Кураж, мила Heart

Честита Баба Марта! 🔴⚪ Да се включа и аз. Още не съм ходила на АГ. Със закъснение съм 7 дни, днес си пуснах кръвен тест и резултата е 8215.69  mIU/ml. Струва ми се много високо 😳. Калкулатор смята, че съм в 5гс 2 дни.

Това може да са и тризнаци! Много е високо!

blondyberry Относно силни болки... по принцип четох, че около 6-7 седмица започват болки от разтягането на матката, но мен малко ме притеснява да са толкова силни, че да те събудят през нощта. Сподели го с АГ-то при прегледа.

ВаНиЛа И моята овулация беше на 29-ти! Ще се движим паралелно! Relaxed Днес се водя 6с.6д., приложението, което ползвам аз е P.C. иконката е червенотефтерче с розово цвете. Инсталирах си още едно "HiMommy!" с единствената цел да си следя килограмите, но не го отварям изобщо.

Вие как сте с теглото? Аз съм с "normal" BMI според приложжението ми за тегло и хранене ZeppLife, което за съжаление няма опция да му задам режим, че съм бременна и сега body score-a ми започна да става много зле, разни показатели като body fat, protein, bone mass и др. започнаха да ходят в червеничкото, въпреки, че като цифра килограмите ми почти не са се променили! Висока съм 164, тежа 63 кг (идеални кг за мен се водят 55, но съм била толкова само половин година в живота си след тежка депресия и в продължение на 3 години ги качих обратно до 63, че даже и понапълнях - 67! Когато се хванах в ръце и почнах да си следя калории, стъпки, активност и декември преди празниците бях свалила до 60, ама по дрехите бях усетила, че малко пак съм се отпуснала, така че предполагам, че съм била 63 като съм забременяла.)

Та, засега може да се каже, че нямам промяна в теглото (преди си пийвах алкохолче честичко, винце как обичам...покрай празниците чашка всяка вечер... ама сега съм спряла изцяло. А то е адски калорично и предполагам, че от там идва компенсацията засега, да видим тепърва...)

# 271
shishar4e, аз нямам промяна в теглото. Качих преди 5 години едни 5 кг и преди няколко месеца добавих още 1 и не мърда цифрата. Стоя си на 52 кг. С предишната бременност качих 9 кг. и две седмици след раждането нямаше помен да съм била бременна, но бях на 26 години. Сега нямам никакви очаквания.

# 272
Мисля, че за да има защита от уволнение, трябва да се уведоми работодателя писмено и да се поиска входящ номер. Но прочетете как е в закона, за по сигурно.
Ако сте в изпитателен срок, закона не ви пази.

Някой взел ли е вече болнични и да смята вкъщи да си стои?

Аз започвам с наднормено тегло, за съжаление. Надявам се да не кача много, първата бременност качих 14кг. Бях на косъм от гест.диабет, имам и ИР.
Гледам да не ям сладко и вредни храни.

Някой с термин средата на октомври?

# 273
Здравейте и от мен. Записвам се при вас с "последния влак", с термин 31 октомври, в момента съм в 5+2 г.с. Преди два дни ми беше първия преглед, за сега всичко е наред. Лека и успешна бременност на всички!

# 274
Честно казано си мисля, че ако си взема болничен ще се побъркам вкъщи.😀

Според мен ако няма предпоставка за болничен, няма нужда да се ползва такъв. Прекалено рано е.
Но е индивидуално, тъй като при постоянно повръщане/гадене, отпадналост и умора, няма как да се работи.....

# 275
Аз имам много симптоми, но ще видим, засега ще се мъча да работя.

Искате ли да се систематизира информация, който прави темите, на първата страница никът, термин, град, години.. нещо такова. По нататък и пол на бебето. Simple Smile

# 276
Аз за сега никакви симптоми нямам Joy, но ще я видим тази работа. Принципно мисля да си работя до като мога.
 В работа още на никой не съм казала, защото още не сме чули сърце. Но си мисля, задължително ли е писменно да се уведоми работодател или стига само и устно? Не съм в изпитателен срок и на работа всички ще проявят разбране.

# 277
Вал,аз съм пред теб с един ден😁♥️какво успяхте да видите на прегледа?
Сиси, страхотна идея...много е хубаво чувството, че споделяме еднакви емоции тук и се вълнуваме освен за самите себе си, а и една за друга🥳

# 278
Не е задължително да е писмено, аз също не съм в изпитателен срок и ще кажа устно.
Смятам да кажа също на бабите и на някои близки приятелки. Вълнувам се. Знам, че много ще се зарадват.
Според доктора ми, щастието обича тишината, но докога да крием? Поне на най-близките можем да кажем, нали?

# 279
Ние не сме казвали на никого освен на няколко специалиста, които имат отношение към историята ни. На роднините планираме да кажем около Великден, а на работодателя ми - след това. Аз имам задължение да уведомя минимум 14 седмици преди термина и не виждам причина да го правя прекалено рано.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 13:11 от Moonlit

# 280
Някой взел ли е вече болнични и да смята вкъщи да си стои?
Аз имам час за 19-ти при АГ, при който смятам да се следя и да се запиша за ЖК ( моля се всичко да е наред дотогава) и мисля тогава да искам направо болничен и да си остана вкъщи докрая. На работа има много стрес и напрежение и ако имам възможност искам да си го спестя.
Другата седмица смятам да отида на частно да ме прегледат и силно се надявам и моля да чуем пулс, за да се успокоя.

# 281
С предната бременност бях от 7 г.с. в болничен. Но аз изкарах почти цялата бременност на легло. Сега освен гадене и умора друго няма като неприятни усещания от бременността. В следващите седмици ЧХГ ще нарасне и достигне най-високо ниво в 10 г.с. Ако започна да повръщам нямам избор- ще пусна болничен. Няма как да работя така.

# 282
Ние с партньорът ми на никого не сме казали още (освен моята дискусия с вас и специалисти покрай прегледите, счетоводителя ми и тайно от партньора ми на близка приятелка, просто защото имах твърде много въпроси, а тя роди миналата година), аз му обясних, че до към края на първия триместър си има рискове от спонтанен аборт а и аз лично бих искала да си направя пренатест за хромозомни аномалии, защото имам много голям страх от такива и не бих задържала бременност с такива рискове, та да не хайпваме предваритено семействата и приятелите... и за него е първо дете, за моите родители е и първо внуче, неговите имат вече двама внука. Така че ще чакаме до към 10-11 седмица, Великден може би е хубав повод, но честно казано желая първо да съобщим на моите родители, отделно от неговите, за да могат да си се зарадват истински. Помежду си са се виждали само веднъж. Вие как мислите, чий родители следва да бъдат уважени с новините първи?

# 283
На майката 😄😄

# 284
Само сестра му и майка ми са живи. Вече знаят и много се радват. Бих казала следното - събете ги на една маса и им кажете хубавата новина. Това е нов живот, желан. Винаги може нещо да се случи. Не мислете лошото. Близка приятелка загуби бебето в 6-тия месец, поради лекарски пропуск.

Общи условия

Активация на акаунт