Издания с решени задачи от учебниците по математика

• 379
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!

Видях, че има издателство, което се казва "Рая", предлагащо подробни решения на задачите по математика за всеки  клас от всеки един учебник.
Интересува ме дали някой е ползвал тяхно издание с решени задачи от учебниците по математика и дали е доволен.
Също може и да ми препоръчате актуални издания с решени задачи от учебниците по математика на друго издателство, ако има такова.
Благодаря предварително за отговора.

# 1
от коя страна си - учител или ученик?

# 2
  • София
Помагат, но не винаги са съвсем подробни написани, има и някоя друга грешка.
Имах 2 бр. за 8клас.

# 3
  • София
Родител съм на момче в 7-ми  клас. Но, няма да ходи на уроци при учител и на курсове за подготовка на НВО. Освен да поръчам едната част от решените задачи да видим как ще се справя.

Благодаря!

# 4
  • София
Това са решени задачи от учебника.
Не бих разчитала на това за подготовка.
Най-много да си препише от там домашното за в клас.
За НВО има сборници за текуща подготовка и за упражняване на формата.

# 5
Ако види детето решението, после как да се направи, че не го е виждал и да го измисли?
Решенията са по-скоро за мързеливи ученици, които цяла година да си ги преписват.
Ако целта е да се научи някой на нещо, може да има една решена задача за модел, и след това няколко с упътване или само с отговор.

# 6
  • София
Да, за НВО ще потърся сборници със задачи за изпита. Иначе, домашната  работа миналата година им я даваха основно от учебната тетрадка, по-малко от учебника. Но, сега са с нова учителка и ни знам дали ще е така. Предполагам, че в изданията с решени задачи са решени само задачите от учебника, без тези от учебната тетрадка.

Общи условия

Активация на акаунт