Коректна туристическа фирма в София

• 2 664
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
⚠️ ИЗМАМА С ТУРОПЕРАТОР

Cantotur.com

– ОФИЦИАЛНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ⚠️
Споделям това, за да предпазя други хора!

Днес (13.07.2025) получих официално съобщение във Viber, в което се съобщава, че сайтът Cantotur.com измама, използваща данни и съдържание от реална агенция (Delphi Tour), и срещу тях вече е образувано досъдебно производство от прокуратурата.

‼️ Важно: Съобщението беше изпратено от официалния им номер –  същият номер, от който до вчера комуникирах с „представител“ на тяхната „фирма“ относно нашето пътуване.
След съобщението номерът беше изключен и повече никой не отговаря.

📅 Утре, на 14.07, аз, съпругът ми и майка ми трябваше да тръгнем на организирана автобусна екскурзия до остров Закинтос. Всичко беше платено, ваучери – уж изрядни. Пътуването започваше от София, а ние тръгвахме от Пловдив в 4:00 ч. сутринта – и щяхме да чакаме напразно…

📩 Ето част от съобщението, което получих лично:

> „Уважаема госпожо Камбоджовска,
Уведомяваме Ви, че срещу Cantotur.com е образувано досъдебно производство по чл. 212 и чл. 319а от Наказателния кодекс за измама и неправомерно използване на лични данни.
Сайтът е използвал съдържание от лицензирана агенция – Delphi Tour, с цел подвеждане и събиране на средства.
По разпореждане на Районната прокуратура сайтът е свален, а лицата зад него – предадени на съд.
Съгласно чл. 55 от Закона за задълженията и договорите, ще Ви бъде възстановена платената сума в срок от 2 работни дни.
Сумата ще бъде преведена по посочената от Вас банкова сметка:
IBAN:
Титуляр: Мирела Камбоджовска
Органите на реда ще се свържат допълнително с Вас за съдействие и евентуално свидетелстване в рамките на производството.“

💬 Не мога да повярвам в каква държава живеем! Да събереш семейството си, да платиш и да се подготвиш психически за мечтана почивка… и буквално да разбереш 12 часа преди тръгване, че си измамен!

‼️ Ако има и други потърпевши, които са получили същото съобщение или са били измамени от Cantotur.com– нека се свържат с мен. Трябва да действаме заедно!

# 31
Да, наистина много неприятно.
Дано да ви върнат парите.
Такава държава сме. Много измамници.
Наскоро и мен ме измамиха, но не ми върнаха парите, ще подавам жалба.

Общи условия

Активация на акаунт