Лещи за очи - 9

• 29 859
  • 411
  •   1
Отговори
# 105
Капете поне 3 пъти на ден капки и вижте как ще е.

# 106
  • В полите на Пирин планина
Трябва окото да привикне към лещите.
Първите дни се носят само по няколко часа и постепенно се увеличава времето.

# 107
  • IC 1101,Abell 2029
Незнам сега дали е така за силикон-хидрогел лещите,но преди беше-1-ви ден-1 час,2-ри-2,3-ти-3 и т.н.

# 108
Здравейте! Не успях да прочета всички мнения от всички теми, но бих искала да ми препоръчате марка лещи, от които сте доволни. За първи път ще боравя с такива неща, очния единствено ми каза да са от твърдите, тъй като по-лесно се слагали!
Лещите биват твърди и меки. Твърдите лещи обикновено могат да се ползват година или повече, но при зацапване трябва да ги сложите за една нощ в активен почистващ разтвор. Те също се надраскват и дразнят доста окото, не всеки може да ги изтърпи за цял ден. Не се препоръчва да се носят повече от 10-12 часа, защото може да повредят окото. 
Затова за препоръчване е да ползвате меки контактни лещи.
Меките контактни лещи биват еднодневни, двуседмични (14 дни) и месечни.
За препоръчване е да ползвате двуседмични меки контактни лещи. Еднодневните обикновено са много тънки и не са добро качество, месечните лещи са по-масивни и може да дразнят окото.
Би трябвало да поискате от оптометрист да ви препоръча диоптър и радиус на лещите (8.8 или 8.4).
Може да ползвате всяка известна марка, бих ви препоръчал Johnson & Johnson ACUVUE OASYS двуседмични (14 дни). Съхраняват се в пластмасови кутийки, в разтвор за меки контактни лещи (обикновен или за чувствителни очи). Поставянето е много лесно след капване на капка разтвор в лещата. Не дразнят очите.

# 109
  • софия
Здравейте! Не успях да прочета всички мнения от всички теми, но бих искала да ми препоръчате марка лещи, от които сте доволни. За първи път ще боравя с такива неща, очния единствено ми каза да са от твърдите, тъй като по-лесно се слагали!
Лещите биват твърди и меки. Твърдите лещи обикновено могат да се ползват година или повече, но при зацапване трябва да ги сложите за една нощ в активен почистващ разтвор. Те също се надраскват и дразнят доста окото, не всеки може да ги изтърпи за цял ден. Не се препоръчва да се носят повече от 10-12 часа, защото може да повредят окото. 
Затова за препоръчване е
За препоръчване е да ползвате двуседмични меки контактни лещи. Еднодневните обикновено са много тънки и не са добро качество, месечните лещи са по-масивни и може да дразнят окото.
Наистина ли еднодневните лещи не са с добро качество? Всички марки ли? Това, че са тънки недостатък ли  е?

# 110
  • София
Скрит текст:
Затова за препоръчване е
Наистина ли еднодневните лещи не са с добро качество? Всички марки ли?
Това, че са тънки недостатък ли  е?
Според мен колкото са по-тънки, са по-комфортни, но се свалят много трудно. И тъй като ми се е късала леща в окото, всячески ги избягвам.

# 111
Аз от няколко години ползвам само ежедневни лещи. Нито се слагат, нито се свалят трудно.

# 112
Lady, кои точно ползваш?
Аз напоследък експериментирам, но още не мога да намеря моето. Гледам да не са и най-скъпите, че излиза солено.

# 113
Lady, кои точно ползваш?
Аз напоследък експериментирам, но още не мога да намеря моето. Гледам да не са и най-скъпите, че излиза солено.

Тези: https://www.alensa.bg/proclear-1-day-30-leshti

И тези:
https://www.alensa.bg/live-daily-disposable-30-leshti

# 114
Здравейте,

От къде мога да поръчам лещи които да бъдат доставени в срок по-кратък от 3 седмици?

# 115
leshti.bg

# 116
  • софия
Alensa
Lensin
Здравейте,

От къде мога да поръчам лещи които да бъдат доставени в срок по-кратък от 3 седмици?

# 117
Здравейте,
От вчера и аз съм с лещи.
1.25 на едното и 1.5 на другото.
Мисля, че очилата ми бяха по-силни.
Но лекарката така ги определи.
Проблемът е, че виждам размазано доста на близо, а понякога и на далеч, трябва да премигна и понякога да разтъркам окото,  че да фокусирам. Оправя се за малко, когато капна овлажняващи капки.
Дали е до свикване или е проблем, с който ще се боря.

Звучи като комбинация от недокоригирано зрение и синдром на сухо око. Какви са диоптрите от рецептата Ви за очила и какъв е бранда на лещите Ви?

Допълвам - отговор на мнение по-горе, че еднодневните лещи са с ниско качество: Г-не/Г-жо, изтрийте си мнението, защото нямате понятие за какво говорите. Тук има хора, които се влияят от написаното и е добре, когато твърдите нещо, да го подкрепите с факти. Определения като "много тънки" и "масивни" нямат място  в терминологията за контактните лещи. Почти всички нови разработки и технологии днес се прилагат при производството на еднодневни лещи. Големите производители са насочили основните си R&D усилия и бюджети точно към еднодневните лещи, защото са най-щадящи очното здраве, най-хигиенични и най-комфортни от всички видове лещи, които трябва да бъдат третирани с разтвори и да престояват в контейнери.

Ето малко факти относно "тънки" и "масивни":

Dailies Total 1 (еднодневни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.09 mm
Precision 1 (еднодневни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.09 mm
Dailies AquaComfort Plus  (еднодневни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.10 mm
Acuvue Oasys Max - 1 Day (еднодневни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.085 mm
1 Day Acuvue Moist  (еднодневни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.084 mm

Acuvue Oasys with Hydraclear (едномесечни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.07 mm !!!
Air Optix Plus HydraGlyde  (едномесечни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.08 mm !!!
Pure Vision (едномесечни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.09 mm !!!
Pure Vision 2HD (едномесечни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.07 mm !!!
Ultra  (едномесечни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.07 mm !!!
... и за десерт - Optima FW - (в България се опитват да я носят по 3 месеца) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.035 mm (вижте отново числото) !!!

Тоест с едно изключение, изброените еднодневни лещи са "по-дебели" от изброените едномесечни.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 23:54 от I know about lenses

# 118
Здравейте,
Рецептата е -1.25 ляво и -1.5 дясно.
Това са лещите.
Да ходя ли на вторичен преглед при лекарката, защото реално аз се мъча с тях, очите ми се изморяват,  не виждам добре дори и компютъра, когато пиша, а работата ми с това е свързана.
На самите лещи пише бранд VaiYia. Световно безизвестни, явно.

Здравейте,
Проблемът е, че виждам размазано доста на близо, а понякога и на далеч, трябва да премигна и понякога да разтъркам окото,  че да фокусирам. Оправя се за малко, когато капна овлажняващи капки.

Звучи като комбинация от недокоригирано зрение и синдром на сухо око. Какви са диоптрите от рецептата Ви за очила и какъв е бранда на лещите Ви?

# 119
  • Varna
Здравейте,

Допълвам - отговор на мнение по-горе, че еднодневните лещи са с ниско качество: Г-не/Г-жо, изтрийте си мнението, защото нямате понятие за какво говорите. Тук има хора, които се влияят от написаното и е добре, когато твърдите нещо, да го подкрепите с факти. Определения като "много тънки" и "масивни" нямат място  в терминологията за контактните лещи. Почти всички нови разработки и технологии днес се прилагат при производството на еднодневни лещи. Големите производители са насочили основните си R&D усилия и бюджети точно към еднодневните лещи, защото са най-щадящи очното здраве, най-хигиенични и най-комфортни от всички видове лещи, които трябва да бъдат третирани с разтвори и да престояват в контейнери.

Ето малко факти относно "тънки" и "масивни":

Dailies Total 1 (еднодневни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.09 mm
Precision 1 (еднодневни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.09 mm
Dailies AquaComfort Plus  (еднодневни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.10 mm
Acuvue Oasys Max - 1 Day (еднодневни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.085 mm
1 Day Acuvue Moist  (еднодневни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.084 mm

Acuvue Oasys with Hydraclear (едномесечни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.07 mm !!!
Air Optix Plus HydraGlyde  (едномесечни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.08 mm !!!
Pure Vision (едномесечни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.09 mm !!!
Pure Vision 2HD (едномесечни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.07 mm !!!
Ultra  (едномесечни) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.07 mm !!!
... и за десерт - Optima FW - (в България се опитват да я носят по 3 месеца) - дебелина в центъра при -3.00 D  - 0.035 mm (вижте отново числото) !!!

Тоест с едно изключение, изброените еднодневни лещи са "по-дебели" от изброените едномесечни.

Acuvue Oasys са двуседмични !

Общи условия

Активация на акаунт