Лещи за очи - 9

• 26 478
  • 351
  •   1
Отговори
# 195
Аз ползвам Air Optix HydraGlyde plus и нямам никакви проблеми.

Благодаря Ви!

# 196
От миналата седмица и аз се сдобих с лещи, но все още не мога да ги слагам. Понеже мигам точно преди да поставя лещата в окото, тя се огъва на другата страна около пръста ми . Трябва да я пипна и да я обърна и тя се зацапва от пръстите ми. Топвам я пак в разтвор и така се мъча половин час. Ако накрая успея да я сложа окото започва много да ми щипе, боли и сълзи. Това дали е от разтвора, тъй като доста потапятм лещата в него или е от самата леща ?
Update - ходих в оптика да ми покажат как се слагат и се оказа, че проблемът е в лещите .... Моите бяха на Biofinity и пак ми се насълзиха очите и ме дразнеше лещата. Сложиха ми Total 30 и разликата беше огромна, все едно нямах леща в окото.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 17:15 от Little rain

# 197
  • софия
Моля да ми препоръчате добра марка за лещи,че все попадам на такива,които ми създават възпаления.....
Изумяват ме такива въпроси?!!
Не Ви ли идва на ум да потърсите офталмолог /контактолог, за да обсъдите проблемите си, след уточняване на ИНДИВИДУАЛНИТЕ параметри на окото.
Колко голяма е вероятността препоръчаните от мен лещи да са подходящи за Вас?

# 198
  • София
Little rain,сина ми използва Тотал 30 , а преди тях Биофинити и къщо още при първото поставяне каза; Мамо, тези са уникални!
При Биофинити последните 5,6 месеца имаше дефектни лещи и реално за това ги сменихме.

# 199
  • Русе
Little rain,сина ми използва Тотал 30 , а преди тях Биофинити и къщо още при първото поставяне каза; Мамо, тези са уникални!
При Биофинити последните 5,6 месеца имаше дефектни лещи и реално за това ги сменихме.

Аз последните 2 години сигурно, попадах на дефектни биофинити,но не можех да намеря по-добри като усещане лещи, е вече няколко месеца съм с тотал30 - ПЕРФЕКТНИ!!!

А относно лещите да са препоръчани от офталмолог опита ми е с две в началото, при първата, (която се води и контактолог  в града ни)ми препоръча да ми продаде годишни със символична кислородна пропускливост, което в днешно време ми се струва неадекватно, а друга ми каза избери си от оптиката - хубави марки са Bauch and lomb и biofinity. Та толкова по темата лещите да са изписани от специалност. Иначе редовно ходя на прегледи по други причини, но никой не ми препоръчва, нито ми мерят базова кривина нито нищо, отговора е - с каквото съм свикнала. Благодаря на темата в бг мама, иначе нямаше да имам стаж с лещите!

# 200
С Бауш съм и аз, Биофинити голяма греда и дефекти, късаха се, ужас.

# 201
  • София
Доскоро и аз бях с Биофинити, смених ги с Тотал 30 Мултифокални, но ще се връщам на първите. Като усещане добре, но не виждам с тях наблизо. А дъщеря ми не иска други освен Биофинити. Явно наистина трябва да си намерите подходящите за вас лещи.

# 202
  • Varna
Аз съм с двуседмични Acuvue Oasys, определено препоръчвам ! Пробвал съм биофинити, тотал 30 и AirOptix, Acuvue ми паснаха най-добре.

# 203
  • В полите на Пирин планина
Години наред ползвах Биофинити и ги харесвах. После минах на ежедневни и сега съм с Topview Elite +. Много комфортни. Харесвам и ежедневните Proclear. Пробвах Gelone, но изобщо не ми паснаха. Върнах неизползваните в Аленса.

# 204
Тези на Acuvue Oasys и Биофинити за мен нямат никаква разлика, докато тези на Бауш и Ломб ме дразнеха, дори и да слагах капки😒 Въпроса ми е тези на Биофинити торичните добри ли са? Трябва да поръчвам скоро време🤔

# 205
  • София, Манастирски ливади
Синът ми носи и лещи и реакцията, когато смени от Биофинити на Тотал30 беше точно, както при сина на Димяни

# 206
Аз отдавна съм с биофинити по препоръка от лекар. Обаче напоследък наистина има издънки с качеството. Ще пробвам с тези тотал 30. Бауш-а много ми дразнят очите.

# 207
Здравейте!
Нося очила от няколко години, но ми се иска да пробвам с лещи и малко да оставя очилата.
Ако може да препоръчате офталмолог в София.

# 208
Виждам, че се говори за TOTAL30 и си позволявам да споделя тази публикация: https://lensin.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/nesravnim-komfort-s-l … -vodna-povyrhnost

# 209
Някой с отзиви за разтвор Solunate multi-purpose? Двоумя се дали да рискувам с него или да продължавам с ReNu.

Общи условия

Активация на акаунт