Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 69 952
  • 788
  •   1
Отговори
# 195
Честит празник на всички влюбени!!! Аз днес съм с MFK Aqua vitae cologne forte,  намерих една оригинална проба от парфюма, пратена ми като подарък към покупка и направо се влюбих!! Защо я бях забутала така и не разбирам- от известно време ми се носеше чист парфюм, който да ми навява пролетно-летни настроения и този аромат за мен е точно такъв!! Поръчах си една 70- чка и нямам търпение да дойде!!
ММ пък ми подари новия chloe, и него го чакам, дано да ми хареса! Сякаш излизам от зоната ми на комфорт от ирисови или сладки аромати, но определено имах нужда от нещо ново.
Дано Chloe не е греда, че дизайнерски те творения често не са по мой вкус...

# 196
Честит празник на виното и любовта! Вчера получих отливка на Erba pura Xerjoff. Прекрасен аромат, направо ми отвя главата. Трайност, шлейф. Влюбих се.

# 197
  • Бургас/Пз
За мен са различни Интенз и Аура. Обожавам първия, докато вторият ми е безличен и не ме грабва.
Благодаря , а може ли да споделиш дали харесваш някой друг от Идолите??

# 198
Не съм Петя, но мога да споделя за Нектар че ми се струва много приятен. За мен в него има малко от Интенз, но е по-сладък докато Интенз е доста "розов" ако мога така да се изразя. Аурата е тотално различна, като Олимпеа е, клони в друга посока.

# 199
  • The Evergreen State
Честит Свети Валентин и Свети Трифон Зарезан момичета и момчета!
Днес бях с Chanel 5 L'eau, много зен аромат за мен, връщам се към него всеки път като имам нужда от малко почивка за носа и ми трябва нещо като спа аромат, лек, въздушен и ненатегнат.

# 200
Честит празник и от мен! Днес нося Fan Your Flames.

По въпроса за Idole, напоследък нося Now. Intense ми е голям любимец, но този доста се доближава като усещане според мен. Други от серията не познавам.

# 201
Честити празници на любовта и виното!
Днес съм със Sahraa Fragrance Du Bois. Парфюмът е много добра комбинация от амбър, уд, цветя и рози. Истинска гореща арабска пустиня. Просто е жарък аромат. Като се напръсках сутринта не можех да се надишам на облака, който създава. Типичен унисекс, който за мен има само едно лошо нещо и това е много високата цена. Парфюм със силен ориенталски характер и силно присъствие. Удът е лек и не е фекален или животински. Розата е пищна и червена, а шафранът придава още по-силна горещина и пикантност. Началото е цитрусово, но бързо идва уд и парфюмът тръгва в развитието си. Много ми харесва, много. Не очаквах, но горещината му е огън за мен.

Снощи бях на представянето на марката в Елинор и успях да пробвам абсолютно всички парфюми, както и имам проби и напръскани блотери за разучаване. Ще напиша и за другите парфюми. Харесах на първо четене и Amber Intense Fragrance du Bois, както и дамския гурме аромат Minuit et Demi Fragrance Du Bois.

# 202
За мен са различни Интенз и Аура. Обожавам първия, докато вторият ми е безличен и не ме грабва.
Благодаря , а може ли да споделиш дали харесваш някой друг от Идолите??
И аз като Лили харесвам Нектара, не толкова като Интенз, но да кажем, е приятен. Харесвам и Now много. Чувствам го като по-летен вариант на Интенз, който ми е по-скоро подходящ за пролет и есен.
Нали стана ясно вече, че съм отявлен фен на Интенз....😀 Дотолкова, че се заредих с допълнително количество преди да съм изразходила наличното ( за първи път ми се случва), след като някой в темата пусна мухата, че е спрян. Наистина е един от фаворитите ми.

Последна редакция: ср, 14 фев 2024, 22:05 от ВечеПетя

# 203
  • Бургас/Пз
Аз също много харесвам Интенз, но не познавам другите. Дамата , за която търся нещо от същата серия като цяло харесва Ланком, но освен класическия и Интенз не е имала другите. Може би ще е добре да мина първо да ги пробвам преди да реша кой точно да взема. Да си призная честно се спрях на Аурата заради розата в пирамидата, но сега като казвате, че не е нещо интересно, че видя Нектара и Now.
Благодаря още веднъж на всички , които ми отговориха.

Чакам с нетърпение да получа до ден два новото НР нюд и нямам търпение да го отворя. Поръчах го без проба, но това ми е много любимо и го правя понякога с нови неща, които пускат любимците ми. Досега нямам нито едно разочарование, дано и този път да е така. Simple Smile

# 204
  • София
Ani-d, Аура за мен е летен, ваканционен аромат, чудесен край  морето. Интенз е класа, лукс, но ти го познаваш. Обичам всички Идоли, но Интенз е номер 1.
ПП. Сега  си пръснах Now по-сладък и плодов ми се струва в началото, след  час се доближава  до Интенз.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 10:18 от chanel19

# 205
  • виртуално
Аз също много харесвам Интенз, но не познавам другите. Дамата , за която търся нещо от същата серия като цяло харесва Ланком, но освен класическия и Интенз не е имала другите. Може би ще е добре да мина първо да ги пробвам преди да реша кой точно да взема. Да си призная честно се спрях на Аурата заради розата в пирамидата, но сега като казвате, че не е нещо интересно, че видя Нектара и Now.
Благодаря още веднъж на всички , които ми отговориха.

Единственият Идол, който харесвам, е Аурата. Точно защото е различен, няма толкова рози и е солен,морски аромат.
... Щом се търси нещо за харесваща Интенза , може би Нектара наистина ще е най-правилния избор или някой Трезор, но те са по-леки и ненахални като аромат

# 206
  • Germany
Честит празник на виното и любовта, парфюмни момичета и момчета! Да сте винаги влюбени, усмихнати и окрилени!
ani_d, аз обожавам Айдъл Интенз и не харесвам нито една от останалите версии, а Аурата ми е силно кокосова, белоцветна и неприятна. Ако жената харесва Интенз, аз бих се спряла пак на него.
За NR Musc Nude си имай едно наум, може би е добре да го пробваш някъде, преди да го отвориш. Знаеш, че съм от големите фенове на марката, но откакто станаха прозрачни бутилките, вече не са моята марка. Този уж започва добре, но има една плътска тубероза в него, която не е посочена по пирамида, но е там. Много ми е неприятна и избива леко на плът и на пот. Има и нещо много странно за мен във връхните нотки, което не можах да идентифицирам, нещо като загорели плодове и много от пудрата на Нарцисо пудре. Не е безопасен за насляпо и затова си мисля, че е по добре да го пробваш първо, без да се влияеш от това, което написах.
Не мислех да мрънкам, но не мога да се спра Grinning,  особено с тези белоцветни парфюми, които са новата тенденция на пазара.
Nomade Nuit d'Egypte Chloé - от този съм потресена направо. По пирамида и име звучеше много загадъчно, а всъщност е остро, сапунено нероли, чак люти от сапуненото, плюс бяла индолова тубероза, плюс отровен граски жасмин. Базата му е топла, дървесно подправкова, и обилно напоена от бели цветя. Смятам че почитателите на белите цветя може и да го оценят, аз исках да отрежа ръката си, на която го пръснах.
Boss The Scent Elixir - нищо в този приказен пурпурен флакон и тази пирамида не предвещаваше челният ми сблъсък с туберозата в този парфюм. Остра, тебеширена, суха и силно неприятна.Смесена с някакви зелени плевели за още по-неприятно. Че и трайна, като всички парфюми с тубероза.

Май стана ясно, че не харесвам бели цветя Grinning

Затова си се напръсках с Мис Диор Парфюм, и ми е едно хубаво, доволно и щастливо! Наздраве на всички!

# 207
  • София
Честит Свети Валентин и Свети Трифон Зарезан момичета и момчета!
Днес бях с Chanel 5 L'eau, много зен аромат за мен, връщам се към него всеки път като имам нужда от малко почивка за носа и ми трябва нещо като спа аромат, лек, въздушен и ненатегнат.

# 208
  • София
Narciso Rodriguez for her Forever става ли за покупка на сляпо-в кошницата ми е на супер цена..сравнена със сегашната и с др. сайтове? Усеща ли се силно пачулито, че на моята кожа, когато го има надвиква всички останали нотки? Иначе според пирамидата му, би трябвало да е моя.

# 209
  • The Evergreen State
Ковачева и аз пръсках тези дни предимно Мис Диор Парфюм. Бях май доста преуморена последната седмица и по принцип имам силно обоняние но при умора ми е леко отслабено. Успявах да уловя най-вече приликите с Absolutely Blooming, но вече улавям напълно, прозрачната, тънка, шипрова база, изключително много ми е приятен този парфюм, голямо удоволствие ми носи и на мен.
Някой питаше по-назад за Absolutely Blooming, и аз като Денси ще посъветвам да изчакате новия парфюм. Близки са с Absolutely Blooming който също много обичам, но има голям шанс да ви допадне и този. Вдигат цените на всички парфюми по малко всяка година, всички парфюми станаха скъпи, но цената му не е много различна от тази на останалите от мейнстрийма на Диор.
Що се отнася за покупка без тест, мисля че става, ако познавате и харесвате някой от останалите парфюми Мис Диор, те имат подобен crowd-pleaser вайб.
И аз имам малка 30ца от Lancome Idole Aura. Солта в него му измества посоката наистина по- към плажно-летен. Отначало го намирах за малко особен. Напомня на телесна кожа, стоплена от слънцето след топване в морето, още неизсъхнала от водата и с едва доловим остатъчен аромат от слънцезащита. Харесва ми да го нося през лятото или ако имам дни в които ми трябва нещо ненатрапчиво и ефирно. Харесвам много и другите Idole.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 07:49 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт