Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 69 761
  • 788
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,
Искам да си взема лек свеж парфюм. харесвам фрезия и си мислих за този
 Dior Addict Eau Fraiche.
Какво мислите са него? Имате ли други предложения?
Виждам, че в момента е на промоция в Parfium.bg. надежден ли е сайта?
Да си побутна въпроса, тъй като мисля, че нямам никакъв отговор.

Пробвайте на Maison Martin Margiela Flower Market, свеж цветен букет Simple Smile
A,  и Dior Forever and Ever също!

# 556
От днес се сдобих с новия НР. Още повече се влюбих в него. Разбира се в най-голямата разфасовка. Любов от пръв мирис беше…

# 557
Здравейте,
Не сме коментирали много ароматните лосиони към парфюмите и аз неотдавна споделих за лосионът на Angel колко ми харесва като миризма и трайност. Имам въпрос за лосионът на Versace Crystal Noir дали сте доволни от него?

# 558
  • The Evergreen State
VyaraVelikova, Dior Addict Eau Fraiche е много приятен парфюм. Излезе преди години на пазара, аз мислех че е спрян понеже изчезна от парфюмериите както се случва с много други парфюми, предполагам това е и причината много от потребителите тук да не го познават. Сега погледнах на сайта на Диор, има си го и се продава все още, може да са остатъчни количества, но се намира все още. За конкретния сайт за който ти питаш не мога да кажа нищо. Има друга тема за сайтове за парфюми, може да попиташ там доколко е надежден. Самия парфюм на мен ми харесва, нежен и цветен, идеален е за топло време.

Парфюмни лосиони не ползвам. Някои хора ги предпочитат като алтернатива на парфюм в ежедневието (тук често има лека тревога да не би парфюмът да е твърде силен, съвсем обратно на предпочитанията в Бг където обикновено се държи на сила и трайност).
Сега има толкова много предлагане, всеки ползва каквито продукти го радват, има много избор и варианти. Някои хора търсят екстра сила и комбинират лосион плюс парфюм, всеки каквото обича. Рол-он, твърд парфюм, спрей за коса и минита без спрей (просто капка) също не са ми по вкуса на мен лично. От минитата имам няколко обаче, получени като подаръци към поръчки, установих че са много удобни за чанта, при пътуване и за ваканция  (освен че са много симпатични на вид Simple Smile).

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 01:28 от Athena

# 559
  • София
Лосионът за тяло на Мон Герлен е разкошен. Харесва се много и на хора, които не са фенове на парфюма.

# 560
Да се похваля и аз,видях още едно дъно и вече се радвам на новата си придобивка.Но ще почака до лятото.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 08:11 от Mimeto74

# 561
  • Пловдив
Добро утро 🍀 Да попитам за мнение ако сте пробвали Elie saab la collection no.1 rose дали е много ретро или свежа роза?

# 562
Не е свежа роза. Дървесна е. Аз го махнах.

# 563
Здравейте! Ужасно невежа съм в парфюмите и се надявам вие да помогнете малко или поне да ме ориентирате. Искам да си взема по-скъп парфюм, но ми е трудно да си харесам. Набелязала съм си два, но ме притесняват няколко неща. Не искам да мириша като всяка втора, искам да е нещо открояващо се. Също, притеснявам се да не си харесам парфюм, който е подходящ за по-зряла жена и да не ми пасва. И последно, не искам през деня да мириша на тежък, вечерен парфюм, искам да е нещо по-ежедневно.

Харесала съм си два - Miss Dior Eau De Parfum и GIVENCHY L’Interdit(портокалов цвят, тубероза, жасмин). Ще се радвам да чуя по нещо за тях, но съм отворена и за други предложения Smile

И да питам, преди време бях чела някъде, че се продават кутии с по няколко мостри, но не запомних сайта. От къде мога да си поръчам мостри?

# 564
Здравейте! Ужасно невежа съм в парфюмите и се надявам вие да помогнете малко или поне да ме ориентирате. Искам да си взема по-скъп парфюм, но ми е трудно да си харесам. Набелязала съм си два, но ме притесняват няколко неща. Не искам да мириша като всяка втора, искам да е нещо открояващо се. Също, притеснявам се да не си харесам парфюм, който е подходящ за по-зряла жена и да не ми пасва. И последно, не искам през деня да мириша на тежък, вечерен парфюм, искам да е нещо по-ежедневно.

Харесала съм си два - Miss Dior Eau De Parfum и GIVENCHY L’Interdit(портокалов цвят, тубероза, жасмин). Ще се радвам да чуя по нещо за тях, но съм отворена и за други предложения Smile

И да питам, преди време бях чела някъде, че се продават кутии с по няколко мостри, но не запомних сайта. От къде мога да си поръчам мостри?

Надявам се да ми позволите лирично отклонение и отговор на въпроса Ви едва в края на поста, но искам да адресирам притесненията Ви:

Според мен е прекрасно, когато някой неопитен се впусне в ново хоби - не е обременен от знания и един куп правила, които всъщност го отдалечават от реалната цел - да се хареса с парфюм. Ако си харесате парфюм и ви допада как стои на кожата, няма как да е за "по-зряла жена и да не ви пасва".

Ще усетите, ако не е Вашият. Аз, например, откровено не понасям някои обичани, направо обожавани парфюми на уж велики парфюмери - нито по принцип, нито върху себе си. Има обаче и такива, които харесвам по принцип, но не и върху себе си. Те просто стоят като кръпка, губи се моята есенция, парфюмът носи мен, вместо аз - него. От километри не ми пасва. Няма как да объркам това. Съмнявам се, че и Вие ще се объркате.

В общи линии, разпознават се "тежките вечерни аромати" или наистина вече тотално втръснали неща като La Vie Est Belle, и то при хората, които прекаляват. Стоящите по-интимно до тялото сякаш взаимодействат повече с химията на кожата, тоест ароматът се променя и си става "Ваш" Simple Smile) Два примера: тъкмо ми привършва Armani - Si Passione, уж беше популярен аромат, ама... ето, все го харесват (отблизо) без да го разпознават върху мен Grinning За Zadig&Voltaire Girls Can Do Anything ме питат постоянно, още с влизането в стаята, в която съм. Той се носи повече, заявява се, но по изключително приемлив и ненатрапчив начин. Няма нищо общо с вечерен аромат. Вижте го, мисля, че стилистиката му ще Ви допадне и се държи отлично във всякакви метеорологични условия.

Мисълта ми е: 8. март е утре, намаления има навсякъде, защо не се разходите да потествате? Усетете ароматите, гмурнете се, романтизирайте си изживяването, както е модерно да се казва... Особено ако не сте парфюман и не сте обръгнала, изживяването за Вас ще е много по-пълно така, отколкото ако прочетете във форум, отидете, пръснете и купите.

За да имате все пак насока: нежни, ежедневни (но елегантни) аромати имат Диор (вижте и фланкърите, тоест вариации на първоначалния аромат), Guerlain - загледайте вариациите на Mon Guerlain и серията Aqua Allegoria, Burberry имат суперподценявани аромати, а същевременно лесни за харесване. Boucheron - Quattre, Georgio Armany - My way, Givenchy L'Interdit - тоалетната вода и парфюмът се различават осезаемо въпреки общото ДНК, тествайте и двете. Аз тъкмо привършвам парфюма - с кеф си го използвах, но в момента ми тежи на душата (а имам доста по-тежки аромати) и няма да подновя, не ми е ок и за топло време, което - ако няма да разнообразявате с парфюмите - също трябва да съобразите.

Дано да е било от помощ и успех!

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 10:27 от bambinnah

# 565
Много благодаря за отговора. На мен от време на време ми идва музата за парфюми, всеки път чета, тествам, но не стигам до финално решение и се отказвам. Точно вчера бях в Douglas и реших, че вече ще се отнеса сериозно и ще си избера някакъв. На всяко отиване тествам по няколко, но след 5тия ми става лошо и почват да не ми харесват хаха. Разбира се, мога на всяко ходене в мола да тествам различни, но ходя доста рядко и до следващия път забравям миризмата. Помня, че миналия път харесах този на Прада, а вчера чак се чудих какво съм му харесала. Затова и ми се струва по-удачно да си взема няколко мостри, които да тествам в няколко последователни дни.

Иначе от ревюта в интернет си бях набелязала точно парфюмите, които Вие споменахте. Вчера на място пробвах доста от тях, но като по-ярки ми се откроиха двата, които споменах, но като виждам колко по-различно миришат днес спрямо вчера в магазина, отново се убеждавам, че за да усетя максимално парфюма ми трябва време.

# 566
  • София
Много сайтове продават мостри, по групите във Фейсбук или тук в темата за размени може да потърсите отливки.

# 567
Момичета имам нужда от съвет, искам да си поръчам на Xerjoff bouquet ideale и dolce amalfi, но също така искам и Elie Saab La collection rose 1. Познавам от трите само букета другите два само по отзиви, проблема е че не мога в момента да си позволя и трите, а само два от тях. Кажете ми моля ви накъде да наклоня везните, кой от двата е по уникален и траен долче или розата. Знам че е въпрос на вкус, но аз общо взето харесвам много парфюми, само карамфил, Жасмин и много тежки арабски с уклон мъжки не харесвам. Рози харесвам.

# 568
Пробвам новият Мис Диор. По-късно може да си променя мнението, но засега не съм впечатлена. Първите 2-3 минути е по-интересен, после лично за мен се превръща в поредната вариация на тема Angel Nova. Ще следя развитието, защото скоро се напръсках, може и да ме изненада с нещо.

# 569
  • Sofia
Хареса ми новия Мис диор, обаче... нищо ново. Мис Диор с Коко Мадмоазел в едно. Някой ако се колебае между двата , вземете новия Диор. Grinning

Новото Шисейдо Гинза е в много красива виолетова бутилка.  Ароматът си е в същата цветна леко синтетична линия .
Lancome la nuit tresor le parfum много ме радва. Сочен касис върху роза и какао е простичка комбинация, но свежо-вкусна и ме кара да го душа често.

Общи условия

Активация на акаунт