Звездни Компромати - Февруари'24

• 333 738
  • 2 781
  •   1
Отговори
# 90
На мен ми е и интересно тези 500-600 лв, които е получавал тогава и не са били достатъчни на жена му, сега на колко биха били равнозначни. Сигурно не е получавал малко пари, но знам ли.
И на мен ми стана любопитно, но не намирам много инфо.
Ето в тази статия има интересни неща: https://profit.bg/v-presata/kolko-struvashe-hranata-prez-1895-g-u-nas/

# 91
Пише, че тогавашният лев е равен на ~14 лв.днешно. Тоест тогавашните 500-600 лв. са грубо 7000-8400 лв. за нашето време (дори за 2012, защото от тогава е статията и цените, но да не издребняваме). Ами не виждам да е било много за оплакване Simple Smile но явно и тогава не са търсили от милионер надолу светските дами.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 19:48 от Анонимен

# 92
Като помислим, и в днешно време авторите не живеят само от написаното си. Макар, че издателите са много по-агресивни в момента и им уреждат всякакви ПР акции за $. Вазов не е живял толкова зле с 500лв заплата, просто жената е била меркантилна.
Малко е странно, че е останала мома до 30 годишна. По него време дамите с произход, образование и обноски лесно са намирали партньор, или просто са били принуждавани към брак. В нея нещо сбъркано е имало още в самото начало, ми се струва.

# 93
Може би защото е учила в чужбина, пътувала е, образовала се е. Едно време (както е станало и при нея и Вазов) браковете са били уредени. Тя на хартия е била чудесна партия, така че ме съмнява да не е имало с кой да я съчетаят и по-рано.
Или пък й се е живяло просто. Но да, истина е, че за онова време 30 години си е било вече стара мома.

# 94
  • Пловдив
Като помислим, и в днешно време авторите не живеят само от написаното си. Макар, че издателите са много по-агресивни в момента и им уреждат всякакви ПР акции за $. Вазов не е живял толкова зле с 500лв заплата, просто жената е била меркантилна.
Малко е странно, че е останала мома до 30 годишна. По него време дамите с произход, образование и обноски лесно са намирали партньор, или просто са били принуждавани към брак. В нея нещо сбъркано е имало още в самото начало, ми се струва.

И аз това си помислих. Мома на 30 по онова време е сигнал, че нещо не ѝ е както трябва.
Чудя се защо нямат деца, при все, че Вазов са 10 деца.

# 95
Бандата щяла да води вече предаването на Георги Любенов по БНТ.

# 96

И аз това си помислих. Мома на 30 по онова време е сигнал, че нещо не ѝ е както трябва.
Чудя се защо нямат деца, при все, че Вазов са 10 деца.
Той  опитен, с толкова жени е свикнал да се пази от наследници ,себе си де.

# 97
  • България
Сещам се за родна пианистка, родена около 1890-те, завършва пиано през 20-те в консерваторията в Дрезден, омъжва се след това за българин, като тя е на 25-26 години, което е било късно за времето и нравите. Ражда първото си дете на 27.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 19:40 от ferencliszt

# 98
Ем… има разлика. Едната е с 8 години по-млада, де.

Скрит текст:

# 99
Брат Пит щял да става баща на 60 год

# 100
Лео изобщо не го мисля, той вечно има някоя 25 минус под ръка, така че времето е пред него. Grinning

# 101
  • На морето!
Страхотно начало на темата. За Вазовите страсти знаех, но за майка му сега научих, опасна свекърва наистина.

# 102
Здравейте, аз също се водя нова, въпреки, че всъщност съм с ново име, цяла година и повече не съм влизала, но ми липсваше темата. И толкова се радвам, че попаднах на тази история за Вазов. Благодаря Кактусче. Мисля си какъв хубав сериал, но изпипан като Дървото на живота би станал от любовните истории на поетите и не само на тях, а от хората на изкуството точно от тези романтични години. Но наистина трябва някой да го изпипа максимално.

# 103
Такъв сериал най-много да бъде посрещнат от патриоти с възгласи, че се опитва да принизи героите, да отрече българското... този ореол, който имат, къде заслужено, къде не, ще падне. Поетите ни, воглаве с Ботев, са изключително противоречиви.

# 104
Страхотна тема, благодаря!
Кристина Апългейт и Брад Пит 1989
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт