Звездни Компромати - Февруари'24

• 334 057
  • 2 781
  •   2
Отговори
# 1 950
  • Пловдив
Виждам, че стана въпрос за Керана. Да, талантлива е, лично аз я харесвам, само че това не пречи да се учудваме.
Скрит текст:
В Пловдивската опера (а и във всички останали) се влиза с конкурс. За конкретно място. Обявява се конкурс за солисти, или за хора или за оркестъра. Явяват се съответно кандидати, печели се, губи се. После си има твърда йерархия. Хористите си пеят в хора. Рядко имат солиращи роли. Солистите са си солисти - пеят главните роли. Оркестрантите - ясно. Изведнъж в тази точно установена в години йерархия се появява Юлия Йорданова - Керана. И започва да получава главните роли. Незавършила музикално училище. Нито академия, нито консерватория. Работила в чужбина, но не като музикант. И става Евита, Мария-Магдалена, Мортиша Адамс - все главни роли. Та се чудехме как става това. Дай боже всекиму, но общото мнение е, че няма как да е случайно. Просто не се знае как точно. Така си обсъждахме приятелски хора, които имат познати в тези среди, някои от които пеят и в операта.

# 1 951
А защо да не са я поканили от операта Керана, понеже са я слушали как пее? За главни роли се кани и без конкурс.

# 1 952
  • Враца
Ако описаният начин за назначаване е такъв- да, странно е и буди въпроси.
Може, обаче, наистина да има опцията да е викната като гост-звезда, за да спомогне за популяризиране на представленията. Тя е известна вече, а е възможно и сред вече назначените дами да няма нито една, която да пасва на тези персонажи по един или друг критерий.

# 1 953
Владо Михайлов също няма музикално образование, завършил е английска филология, но е известен като актьор и музикант/певец. И той има главна роля в "Исус Христос суперзвезда". Дали са го поканили, или е просто връзкар?

# 1 954
Владо Михайлов също няма музикално образование, завършил е английска филология, но е известен като актьор и музикант/певец. И той има главна роля в "Исус Христос суперзвезда". Дали са го поканили, или е просто връзкар?
Сравнението не е съвсем релевантно. Точно той е канен, с чисто маркетингова цел - защото името му много нашумя заради филмите, в които участваше, и съответно води след себе си голяма база фенки, които отиват лично заради него, а не за да видят самата постановка. Не случайно има 2-3 представления с него като гост-изпълнител, а останалите са си със солист от постоянния състав.

# 1 955
Nicka за мен е най-красивият глас от младите изпълнители, обожавам я, но тя е много нишова певица. "Дишай" много трудно би могла да стане хит, просто няма комерсиално звучене. Има една колаборация с Вирго, невероятно е нейното включване, слушала съм я стотици пъти. Излишно е да се сравнява с Дара Екимова, различни са двете.
Мила Робърт е много интересна за мен и следя кариерата ѝ. Харесвам я много.

# 1 956
Сравнението не е съвсем релевантно. Точно той е канен, с чисто маркетингова цел - защото името му много нашумя заради филмите, в които участваше, и съответно води след себе си голяма база фенки, които отиват лично заради него, а не за да видят самата постановка. Не случайно има 2-3 представления с него като гост-изпълнител, а останалите са си със солист от постоянния състав.

Не го знаех това, но и сега, като го знам, за мен няма значение. Когато слушам музика, не ме интересува дали някой има музикално образование и къде се намира в йерархията, важното е на мен да ми харесва. Гледах "Исус Христос суперзвезда" точно с Владо и Керана и много ми хареса, може и да са "прередили" някого, който смята, че главната роля му се полага, но не мисля, че тук има някакви правила. По тази логика повечето от световните музикални звезди са най-долу в йерархията, защото на пръсти се броят тези, които са с музикално образование. Някои от тях може и да не могат да четат, но да имат талант да пеят или свирят. Музикалното образование отваря врати и дава основа, но не дава гаранции за звездно място, главна роля и т.н. където и да било.

# 1 957
Виждам, че стана въпрос за Керана. Да, талантлива е, лично аз я харесвам, само че това не пречи да се учудваме.
Скрит текст:
В Пловдивската опера (а и във всички останали) се влиза с конкурс. За конкретно място. Обявява се конкурс за солисти, или за хора или за оркестъра. Явяват се съответно кандидати, печели се, губи се. После си има твърда йерархия. Хористите си пеят в хора. Рядко имат солиращи роли. Солистите са си солисти - пеят главните роли. Оркестрантите - ясно. Изведнъж в тази точно установена в години йерархия се появява Юлия Йорданова - Керана. И започва да получава главните роли. Незавършила музикално училище. Нито академия, нито консерватория. Работила в чужбина, но не като музикант. И става Евита, Мария-Магдалена, Мортиша Адамс - все главни роли. Та се чудехме как става това. Дай боже всекиму, но общото мнение е, че няма как да е случайно. Просто не се знае как точно. Така си обсъждахме приятелски хора, които имат познати в тези среди, някои от които пеят и в операта.
Гледали ли сте представленията? Харесаха ли ви?
Между изброените роли не видях такива от класически произведения, така че предполагам не се е напъвала да пее нещо извън подготовката си.
Единственото "обвинение", че е прередила някого си.
Най-обичам като ми кажат - това са установените правила от десетилетия.
Дори и с протекция да е поканена, явно концепцията на който решава е такава. Значи, ако не беше Керана щеше да е някоя друга, пак извън реда.
Изобщо дребнавите клюки на арт средите са си баш това - завист на дребно.

# 1 958
Починала е съпругата на Йосиф Сърчаджиев - Райна Томова - Сърчаджиева

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/830486?fbclid=IwAR1D9Tx3n … nSdWgRhoeMg1_XBwU

# 1 959
На мен Михаела Маринова ми е ужасно безлична .

# 1 960
  • Пловдив
Гледала съм всичко. От Пловдив съм, не пропускам представление на Операта. Някои ми харесват, за други имам забележки, знаете, че мнението за тези неща е субективно. Нямам повод за завист, защото не съм от бранша и не се боря за роли. Казах мнението си - мое и на приятели и познати, които са наясно с така наречената "йерархия" от мен. Просто използвах думата.

# 1 961
Пусна ли някой тук интервюто на Мануела Малеева? Че е имала връзка с някакъв нарцисист, който я заплашвал, че ще се самоубие без нея и едва се отървала от връзката с него.

# 1 962
  • При семейството си
Гледала съм всичко. От Пловдив съм, не пропускам представление на Операта. Някои ми харесват, за други имам забележки, знаете, че мнението за тези неща е субективно. Нямам повод за завист, защото не съм от бранша и не се боря за роли. Казах мнението си - мое и на приятели и познати, които са наясно с така наречената "йерархия" от мен. Просто използвах думата.

Тези конкурси, йерархия не са ли когато става въпрос за щат, постоянен договор с операта, Керана явно участва в няколко постановки и едва ли е на такъв или?
https://operaplovdiv.bg/team/artists

# 1 963
Пусна ли някой тук интервюто на Мануела Малеева? Че е имала връзка с някакъв нарцисист, който я заплашвал, че ще се самоубие без нея и едва се отървала от връзката с него.

Не е пускано.
Четох преразказ в 24 часа и мислех да пусна линк, ама много тежка история... и се отказах.

# 1 964
Папарашки снимки на г-жа Макрон с рапъра ASAP мъжа на Риана, вечерят в ресторант.

Той напуска ресторанта

На събитие миналият месец в Елисейския дворец и Риана присъства

С Риана от 2017, явно са близки

Общи условия

Активация на акаунт