Кралски работи и клюки - февруари 2024

• 108 117
  • 849
  •   1
Отговори
# 630
Така ли! Вие кое бихте предпочели? Да ви наричат принцеса или херцогиня? Риторично питам.
Аз лично, предпочитам - принцеса.🙂😉😍

# 631
Така ли! Вие кое бихте предпочели? Да ви наричат принцеса или херцогиня? Риторично питам.
Риторично- за мен титлата не прави човека, но имам щастието да ме наричат кралица, така че... Hug
Относно Хари, мисля че вече много пъти показа, че титлата херцог на Съсекс е онази, която предпочита, защото показва семейния му статус с Меган, херцогинята на Съсекс 💁‍♀️

# 632
Кралят е получил хиляди картички с благопожелания и писма, разказващи лични истории за борбата с рака от хора от цял свят. ЕКипът му слага част от писмата в ежедневната му червена кутия.

има и страхотно кратко клипче: https://www.instagram.com/p/C3tK3fEs9iZ/

# 633
  • Някъде там
Нарухито приема поздрави за 64 РД:

Една интересна статия. Предметите поставени до тях на една от снимките за рд са специални.
А земетресенията са го притеснили и помрачили празника му.

Скрит текст:
Император Нарухито, който на 23 февруари навърши 64 години, изрази съболезнованията си към жертвите на земетресението на полуостров Ното и намерението си да посети засегнатите райони.

На пресконференция, проведена в императорския дворец преди рождения му ден, Нарухито заяви, че е "дълбоко огорчен" от факта, че толкова много хора са загинали или са в неизвестност в зоната на бедствието.

Той също така изрази загриженост относно продължителната евакуация на жителите в префектура Ишикава.

"Искрено се надявам, че с подкрепата на много хора възстановяването и реконструкцията ще протекат гладко", каза императорът.

Той изрази желанието си да посети пострадалите от земетресението райони заедно с императрица Масако, ако това стане възможно.

Позовавайки се на нарастващите разходи за живот и други фактори, той изрази загриженост за нуждаещите се семейства, хората с увреждания и други социално уязвими групи. Той също така изрази благодарността си към онези, които правят всичко възможно, за да защитят живота и поминъка на хората.

"Надявам се, че хората ще се подкрепят взаимно с внимание един към друг и ще преодолеят трудните си обстоятелства", каза той.

Той сподели и мислите си за своето семейство. Описа Масако като "важен човек, който подкрепя ежедневните ми дейности" и е "добър съветник".
Дъщеря им, принцеса Аико, ще завърши университета Gakushuin през март и ще започне работа в Японското дружество на Червения кръст като служител на непълно работно време през април.

Нарухито предполага, че Аико "е придобила силно желание да допринесе за обществото, дори и малко", въз основа на това, което е видяла и чула за дейността на родителите си и на Японския червен кръст.

"Надявам се, че тя ще продължи да полага усилия да бъде полезна и че ще продължи да се развива", каза той.

През май тази година се навършват пет години от възкачването на Нарухито на престола.

Той каза, че докато е посещавал различни места с Масако, се е старал да има широк спектър от възможности за срещи с хората, за да може да придобие представа за тяхното положение и чувства. Тези преживявания също така дават насоки за това какво трябва да направи императорското семейство, каза той.

Нарухито заяви, че би искал да продължи да посещава различни места и в бъдеще, като има предвид това.

По случай рождения му ден бяха разпространени снимки на императорската двойка с традиционни занаяти от региона Ното, включително две кутии "каиши".

Кутиите от лакирани изделия "Wajima-nuri" са използвани като контейнери за хартиите "kaishi", върху които са написани стиховете на двойката по време на новогодишното събитие за четене на поезия, известно като "Utakai Hajime".

Зад Нарухито на една от снимките е поставен буркан Suzu-yaki, изработен в пещ. А зад Масако беше изложен декоративен поднос Wajima-nuri с потънало злато.

И двата предмета са избрани от Нарухито и Масако след обсъждане, съобщиха от обкръжението им.

Всеки от тях е посетил региона Ното, когато са били студенти, и са говорили за тежко пострадалите градове Ваджима и Сузу в префектура Ишикава, според антуражите.

"Докато набираме сили у младите хора да продължат да развиват традиционните умения, е важно също така да подкрепяме запазването и наследяването на традиционната култура, която се предава от дълго време", каза Нарухито на пресконференцията.
https://www.asahi.com/sp/ajw/articles/15176560

# 634
Риторично- за мен титлата не прави човека, но имам щастието да ме наричат кралица, така че... Hug
Относно Хари, мисля че вече много пъти показа, че титлата херцог на Съсекс е онази, която предпочита, защото показва семейния му статус с Меган, херцогинята на Съсекс 💁‍♀️
Ама тя е и принцеса Хенри,също като херцогиня Майкъл Кент,още по - описателно за брачна връзка. Е, малко архаично и далеч от феминизма,но факт.

# 635
Феминизмът каква връзка имаше Joy
Тя е принцеса Хенри, но херцозите на Съсекс е общото им, фамилно име. А титлите на Хари са си негово рождено право, та и семейството му няма много избор там 🤷🏻‍♀️

# 636
Феминизмът каква връзка имаше Joy
Тя е принцеса Хенри, но херцозите на Съсекс е общото им, фамилно име. А титлите на Хари са си негово рождено право, та и семейството му няма много избор там 🤷🏻‍♀️
Тирамису,Хари е принц по рождение,но херцогската титла е дар от баба му за сватбата и подлежи на отнемане. Също и шотландската титла,граф на нещо си. Титлата принц не може да му бъде отнета докато е жив,тя си върви с него защото е титла по кръв, останалите титли са по волята на монарха и парламента.

# 637
  • София
"Херцог на Съсекс" може да му бъде отнета, та не им е точно фамилно име. Може да останат само Съсекс. Виж, "Принц Хари" не може да бъде отнета по никакъв начин.

# 638
Титлата може да е подарък от баба му, но не може да бъде отнета. Пък и не им стиска да му я отнемат Joy

# 639
Титлата може да е подарък от баба му, но не може да бъде отнета. Пък и не им стиска да му я отнемат Joy
Така е. Принц е по- висша титла от херцог.

# 640
  • в сърцето на един мъж...

Краля няма как, но за сметка на това правителството му стиска и напълно е възможно да я отнеме Simple Smile Понеже е в неговите прерогативи.

# 641
Фамилното им име е Маунтбатън -Уиндзор. Херцог на Съсек и съпругата му Херцогиня на Съсекс е благородническа титла,прикачена към определени имения и територия... Дали реално се управлява сега, не съм проверявала... Аналогично на Корнуъл и т.н.
Та нищичко фамилно и семейно няма в ползването на Съсекс, това просто не е фамилия.

# 642

Краля няма как, но за сметка на това правителството му стиска и напълно е възможно да я отнеме Simple Smile Понеже е в неговите прерогативи.
Страхотно. Дори и парламентът да има правото, титли не се дават и махат ей така. А и щом могат да вземат титлите на Хари, представям си какво ще се каже за титлите на Андрю... да не стигаме и по- далеч.

# 643
  • Някъде там
Коя е херцогиня Майкъл от Кент ?

София присъства на репетицията на "fredsbön" тази сутрин. Самата служба се извършва днес.

# 644
  • в сърцето на един мъж...
Принцесата на Кент е с доста сериозно потекло, съпруга е на Принц Майкъл, братовчед на Елизабет. За нея се шегуват в кралското семейство, че е даже с по-синя кръв от кралицата Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 15:51 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт