Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 34 084
  • 821
  •   1
Отговори
# 585
Tays, мн апетитни мъфини. Тази подправка не я знам 🤔ама аз съм и претенциозна на подправки.. та не ме блазни да опитам 🫣

Natka, утре аз ще спретна сиренките с хуск и желатинената баница.. да има там. Пък щом и успешно се замразява, ще прибера за тест (вторник е лунен фаст, мисля да се включа)

Добавям и моите чушки преди да ги сготвя с карфиол  и кайма. Гущер, ако не си ги готвил, опитай. Чудни са! Това ми е “рецепта” от тук взаймствана. Една от топ 3 Grinning

ееее, ярко червени са, а рук един убит цвят става 🤨🤨🤨

Скрит текст:

# 586
Аз не знам защо реших, че е нещо млечно 😃

# 587
Фото, заместваш ориза с карфиол? Запържва ли се с лука и каймата или има друг чалъм?

# 588
Защото ориза не е за нас.

# 589
Фото, заместваш ориза с карфиол? Запържва ли се с лука и каймата или има друг чалъм?
Карфиолът се наситнява, за да прилича на ориз. Всичко се запържва, единствената тънкост е, че карфиолът не набъбва като ориза и трябва плънката да има готов вид (т.е. обем), преди да напълниш чушките.🙂
Аз лично съм наситнявала и други зеленчуци към карфиола и пак става супер.

# 590
Горе-долу пропорциите как са ти?

# 591
  • на острова на мечтите
Горе-долу пропорциите как са ти?
пропорциите са като при нормални пълнени чушки с кайма. И според броя на чушките, големината им също така. После, ако сложиш повече кайма няма да навреди.

# 592
Гущер, питаш най-неправилния човек, който не готви по рецепта 🤭🤭🤭 Пипера - избрах бройка, да ми се побере в тенджерата. Карфиолът беше около кг, камата - откраднах си 1/2 от пакета, другата половина на децата за принцеси 🤭.

Карфиолът този път го изненадах. Сварих го на пара. Като 1/2 надребних слес сваряване за чушките, а останалата 1/2 розички - фризер за др път. Запържих лук, после каймата и като се посготви месото, метнах карфиола. Можеше и още зеленчуци да добавя, но бързах да се отърва от тази задача Simple Smile После напълних доволно чушките, капак и за кратко сготвих - то няма какво точно и да му се готви Simple Smile На тенджера, защото само аз и ММ ядем това и така имаме по 2 порции на всеки Simple Smile

Готви смело, мн вкусно и нежно ястие, ще си спечели генове на мига Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 12:53 от fotokod

# 593
Карфиола досега не съм го употребявала като "ориз". Как точно го надребнявате?

# 594
Сварявам цялата глава за по-лесно, после не хвърчат цветчета, и мачкам с вилица.
Правих веднъж и блат за пица с карфиол, мачках, добавях бадемово, яйце, не помня още какво....пекох... отгоре редих както си следва, пекох пак...запичах и кашкавал...офффф.  Накрая всичко се беше омешало като запеканка, язък за етапите 🤣. Никога повече.
То блатът беше омекнал, затова. И попил всичкото мераклийско , дето беше отгоре

# 595
на чопър съм правила суров, но моят чопър мн малък и ме изнерви процедурата. За това почти като tays - на пара и после надребних, стана толкова нежен и лесен за обработка

tays, аз пък като правих пица, не бях разбрала, че теябва да е суров. Пак такъв на пара намачках и стана.. Малконестабилна дойде основата (по спомен първо я пекнах, после добавих продуктите) .. ММ яде и беше доволен, накрая му съобщих какво се крие 😅😅ама той си беше доволен (случката е от преди пне 7-8 г)

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 14:22 от fotokod

# 596
Може на едро ренде, ако имаш нерви, съответно кухненски робот би бил голяма помощ. А може и на пулсации в чопър или от сорта, да го надребни почти до "трохи".

# 597
Може на едро ренде, ако имаш нерви, съответно кухненски робот би бил голяма помощ. А може и на пулсации в чопър или от сорта, да го надребни почти до "трохи".

Предполагам само розичките блендирам, нали?

А стъблата какво ги правите? Или и те под ножа в блендера Grinning

# 598
Всичко под ножа. Аз то мятам суров в чопъра, малко е досадно, че ми е малък чопъра, ама за 5 минутки е готов.

# 599
Ще пробвам, благодаря Blush

Понеже ми е по-трудоемко да си играя да правя пълнени чушки, най-вероятно ще се пробвам с деконструирани - нарязани печени чушки с кайма и карфиол Grinning бързичко така да се случат нещата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт