💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 660
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
  • София
С каката сме ходили при Д-р Венелин Алексиев, мисля и сега да е той.

# 391
axxa, помня, че беше писала, но не те добавих тогава в списъка на бебенцата и сега не намирам коментара. Може ли да ми пишеш пак кога роди, та да ви включа и вас?
Mufinche, извинявай, че се замотах, включена си вече.

Изчетох назад и сега и аз да докладвам.
Цветан е на смесено хранене, защото отказва гърдите. Раните ми минаха, но той свикна на шише или през протектор. Боря се да го върна изцяло на гърда, но е трудно, защото денем съм сама с двамата, баткото още не го пускам на ясла и е невъзможно да се дя 40+ минути да кърмя на спокойствие, нито пък да е на поискване. Опитвам, но е... кошмар.
Нощем понякога повивам ръцете и така се успокоява и спи добре.
Погача правих миналата неделя. Просто помолих тези,  които знаят, че са контактни с болни, да не идват или да са с маски.
За чистенето-нямам никакъв шанс, а и желание да чистя всеки ден.

# 392
Мами, малкия направи един месец, но днес педиатърката каза, че едната фонтанела не е затворена още, а трябва. Моля кажете ми има ли други такива бебета, малко се притесних ,макар че тя каза да съм спокойна.
Друг въпрос. Каза ми да му давам вече сок от ябълки и моркови, да сте чули такива препоръки от вашите лекари ? За мен е абсурдно рано, още повече коликите предстоят, а киселината в ябълковия сок ще дразни стомаха допълнително...

# 393
Мами, малкия направи един месец, но днес педиатърката каза, че едната фонтанела не е затворена още, а трябва. Моля кажете ми има ли други такива бебета, малко се притесних ,макар че тя каза да съм спокойна.
Друг въпрос. Каза ми да му давам вече сок от ябълки и моркови, да сте чули такива препоръки от вашите лекари ? За мен е абсурдно рано, още повече коликите предстоят, а киселината в ябълковия сок ще дразни стомаха допълнително...

Здравей! Може да направите и допълнителна консултация при невролог и да се направи трансфонтанелна ехография. В мед.център ,,Надежда’’ мол Парадайс  гр. София - Петрана Петрова. Давате ли капки вигантол - вит д

# 394
Ами тя каза, че всичко е наред засега. Давам като се сетя, не редовно но трябва да почна сериозно..

# 395
Ами тя каза, че всичко е наред засега. Давам като се сетя, не редовно но трябва да почна сериозно..

Аз давам всяка сутрин по 1капка случвало се и и по 2 откакто се е родила, днес беше на консултация казаха че почти и се е затворила .

# 396
  • София
На ортопед бяхме при д -р Церовски - платен преглед, а личната ми даде координати на д-р Кацаров в Ортомедика.
Незнам дали писах, ортопеда каза да не давам вит. Д, понеже фонтанелата е много малка и да говоря с педиатъра. Днес бяхме на консултация и тя потвърди да не давам.За един месец е качил 1.200 и 3 см на дължина, каза да си го храня така на поискване и че на кърма качват повече първите месеци. Относно захранването  - аз мисля живот и здраве от 5.5 - 6 месец да захранвам, и с баткото така процедирах.
Моята козметичка за лазерната епилация каза - най-рано след 6 месеца, иначе ще ти взема парите, няма проблем  Simple Smile , но няма смисъл.

# 397
Ама как така сок на бебе на 1м.??? Аз съм в шок! Мислех, че вече всичко съм чувала...

Иначе и ние сме ходили при Драганов, голям смях беше, сега търсих, но само някакъв телвфон открих и ще му звънна скоро. Много яки съвети ни даде тогава и като цяло супер готин.

# 398
И аз съм в шок. На баткото давах сокове като доста голям вече. Как на 1м... Чудех се правилно ли чувам Joy
Драганов е много готин, да, голям смях е прегледа. Таткото го е запомнил тоя доктор и само вика " пак ще ходим там поне да се посмеем" Grinning само да го открия къде приема сега

# 399
  • София
Момичета, които сте изяло на АМ:

По колко мл давате и на каква възраст са бебчетата ви? Моята Кари е на 1м + 20 дни и от няколко дни забелязвам, че като си изпие млякото и дръпна шишето първата реакция е да започне да плаче. Кратко, но заплаква. Мисля, че иска още и сега съм в дилема да вдигам ли дозата, да не вдигам ли.. Важно е да уточня, че по таблицата на млякото, което даваме пише, че дозата за 1-2 месеца е 120-150мл, но все си мислих, че по-рано от навършване на 2м, даже 2 и нещо няма да се наложи да вдигам. Също уточнение, че за 150 мл пише да се правят 5 хранения на ден, но не мисля, че е готова да се намали броят им, защото сега си хапва поне 7 пъти, апък знам ли, може и сама да иска да си ги намали, ако се вдигне дозата.
Объркна съм, защото навсякъде пише различно, кой казва, че са много и че стомахчетата се увеличават, ако се прекалява с храната, кой да се водя по бебето и съм в дилема как е правилно да постъпя. Моля за съвет Simple Smile

# 400
От вчера, но днес повече е някакъв кошмар..малката яде през час, когато сме си вкъщи, а не на разходка...навън прави 3ч паузи. За сравнение ние се храним на поискване на 2ч грубо +/-  някакви мин. през деня. Днес яде през час, след това се "бори" със зърното се едно не може да го захапе или не иска не знам...после след ядене плаче много сериозно..не знам какво и става...на 40 дни сме...четох няколко опции..скок в разстежа и лактационна криза...съветват само да си кърмя, да не дохранвам с АМ, нооо не знам дали ще издържа 2ра вечер...на някой случвало ли му се е...и как да разбера кое от двете е....😒😒

# 401
Ние сме 1м +++ яде 120мл АМ 6х дневно.

Възможно е да е скок в растежа според мен

# 402

Честно казано се надявам да е това, че другото след като четох не ми се струва добре..

# 403
И аз съм в шок. На баткото давах сокове като доста голям вече. Как на 1м... Чудех се правилно ли чувам Joy
Драганов е много готин, да, голям смях е прегледа. Таткото го е запомнил тоя доктор и само вика " пак ще ходим там поне да се посмеем" Grinning само да го открия къде приема сега
Най-лошото е, че сума ти майки са му последвали съветите, понеже се води специалист.

# 404

Честно казано се надявам да е това, че другото след като четох не ми се струва добре..
Че какво друго може да е?
Аз съм медицинска сестра по професия и в университета сме учили, че се дава сок на 2м възраст, защото в организма се изчерпвали витамините от запаса и това не се води захранване. Аз не знам дали ще давам, още не съм решила

Общи условия

Активация на акаунт