💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 208
  • 11
  •   1
Отговори
People Baby Добре дошли в бебешката ни тема! People Baby

Нашите майски бебета:
мама Your princess | момче | 12.05.2024 |  
   мама caprice | Маргарита | 22.05.2024 | 3520гр | 51см  
   мама mama 06| Мартин | 23.05.2024 | 2785гр | 47см  
   мама Alexandrova17| Петър | 29.05.2024 |    

Нашите юнски бебета:

мама RadinaV | Боряна| 02.06.2024 | 3160гр | 50см  
   мама enigma_enigma| Виктория| 03.06.2024 | 3990гр |    
   мама aleksieva.dani| Зори | 04.06.2024 | 3700гр |    
   мама davisgirl| Ванина | 05.06.2024 | 3550гр | 52см  
   мама joannama| Марина | 05.06.2024 | 4390гр | 53см  
   мама Фрезия| Пламена | 10.06.2024 | 2940гр | 49см  
   мама IvGG| Бориса| 12.06.2024  
   мама TrixieJinx| Гергана | 14.06.2024  | 3710гр  
   мама forest_girl| Мартин | 14.06.2024 |    
   мама -Karina-| София | 18.06.2024  | 3250гр | 50см  
   мама GamaMama| Борис | 18.06.2024 | 3850гр | 50см  
   мама LucyFord| Игор | 21.06.2024 | 4кг | 53см  
   мама -VaniaK-| София | 24.06.2024  | 3040гр | 50см  
   мама КремонаЛиза| Верена | 24.06.2024  | 3500гр | 52см  
   мама kiss06| Калоян | 24.06.2024 | 2780гр    
   мама ioni_666| Емил | 28.06.2024 | 3250гр | 50см  
   мама Fir3gIrL| Станислав | 28.06.2024 | 3410гр | 50см  

Нашите юлски бебета:
   мама Lina Ivanova 672609| Ева| 03.07.2024  | 3300гр | 50см  

Идеи за закуска
Скрит текст:
Захранване с жълтък
Скрит текст:
Комбинации с жълтък
Скрит текст:
Препоръчано месо в порция
Скрит текст:
Глутен
Скрит текст:

Линк към предишна тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1786151

# 1
Да се запиша в темата и да ви попитам - кои играчки най-много грабват вниманието на детето ви. Предвид времето седим много повече вкъщи и бих купила още играчки, или да ги сложа в списък с неща за коледа, но търся препоръки за грабващи вниманието им.

# 2
Записвам се и аз. За играчки, най-много си играе с приборите и нещата в кухнята. Изпочупи ми сума ти посуда… Ама давам, нали трябва да се научи. Опитва се да яде сама и да мие на мивката 😂 Подрежда лъжиците в чаша, в една голяма купа за салата и слагам играчки да рови.
От истинските играчки всяко чудо е за три дни. Най-много си е задържала вниманието на къщата за кукли и тоалетката с “гримове” на кака и. Разни мънички неща да пипка с ръчичките, например тези топчета по 1лв от автоматите, в които вътре има мъничка играчка. Магнитен конструктор, с който строим писти за топчета. Книжки за животните, с движещи се елемнти и точната книжка 1-1.6г, тази за Калоян, категорично и е любима 😁

# 3
Играчки, с които чат пат играе(за много кратко) са - кучето на фишър праис, пианото, един телефон, абе да имат копченца за натискане и да издават звуци в общи линии. Има кубчета, които се нареждат като пъзел, но тях само ги вкарва и изкарва в някоя кутийка. Сортер трябва да взема по-хубав, но още не може да се справя с формите особено и се нерви и тръшка всичко. Иначе най-много играе с кучето и с разни боклуци, но не и с играчките си. Книжки гледа, но ги къса. А тези, които не може да къса не са й интересни. 🤣

# 4
davisgirl благодаря за новата тема Flowers Bouquet 

Към момента като играчка най - актуален е един лихен, който размъква навсякъде, слага, маха дрехи от него, влиза в него и т.н. На количката за бутане се катери също доста, както и навсякъде, където намери. Купих му конструктор с големи елементи има горе - долу някакъв интерес, книжки обича да разглежда, но и много ги къса и дъвче.

# 5
  • София
Давате ли десертчето от държавната кухня? И въобще как разпределяте храната - на един път, едно ядене ли я давате, или разпределяте за обяд и вечеря? Моят човек е постоянно гладен и тези 150-160 гр от кухнята грам не му стигат и му слагам я малко хляб към супата, я банан за десерт…започнах и бисквити да давам, че то човека крещи гладен. Забелязала съм; че и голяма порция да си хапне от нещо, пак иска още. Как се справяте с по-яшните деца?

# 6
Аз давам десертите от кухнята. Основното давам на обяд, десерта следобед и вечер супата. И моята е от ящните, но понякога не харесва постните манджи 😀 Иначе постоянно ме хваща мен или баща си за ръка и ни води към шкафа да иска ‘’една’’ солета или гризка 😀 С количката като тръгнем на някъде пак задължително взимам нещо за ядене, иначе не можем да стигнем до никъде. Голяма мъка ми е с това ядене. Хем се радвам, че й се яде ама тя прекалява понякога и ме ядосва чак 😀 Може и да не й стигат порциите и затова така. И аз не знам вече..

# 7
Аз не давам десерта, баща му го яде в повечето случаи 😅. Основното давам на обяд, като започнах доста често като е по-рядко да слагам един сухар. Супата давам на вечеря, като и нея обогатявам - в зависимост каква е добавям сирене, сухар, сварявам на бързо малко фиде или елда и т.н. И на него не му стигат иначе и все търси бисквитка или нещо друго, за това гледам все да имам нещо направено като мъфин, баничка, палачинка…. В помощ си е като цяло кухнята, особено сега като ни изискват цялото време бебоците. Иначе с него абсурд да успея да му сготвя сега. До преди няколко месеца изцяло аз му готвех и сега направо усещам разликата 😅, мога и аз да си почина малко докато спи.

За играчки, много обича да изважда всичко от чекмеджето на холната масичка и да си го прибира обратно 😅, също да хвърля каквото намери за хвърляне в коша, слушаме музика по цял ден, ако се брои 😅, книжки много обича, има си любими и само ме кара да ги четем, знае кога какво следва, защото докато му чета вкарвам и някаква закачка ( примерно кучето казва “бау бау” и го щипкам за коремчето и той чака да дойде този момент и започва да се смее и да се “пощипва” за коремчето сам, много е забавно ☺), има и такива сензорни книжки, тях пък ги целува, прегръща, гали. С низанка малко се занимава, малко с кубчета, преди обичаше магнитите на хладилника, вече му поомръзнаха, като всичко останало 🤷🏻.

Сменям темата и да не излезе, че се хваля, но снощи за първа нощ си спа непробудно цяло нощ в неговата си кошара 🥹. Сутринта чак бях учудена, че е в кошарата си в 7:30 🤣.Ще видим дали е било единичен случай 😅, че иначе го свикнах да го взимам при мен като се пробуди по някое време и така и двамата се наспиваме.
Доста дълго стана, съжалявам 🙈.

# 8
150-160 гр  ми се струват много малко като грамаж за дете над 1 година. Може би е по - малко, защото е предвидено да се яде заедно, като първо, второ и трето. Аз рядко взимам от кухня, при нас няма държавна, но от тази, която взимам е 200 гр. кутийката, което ми напълва купичката, която ползвам и когато му готвя пак горе долу толкова му сипвам, малка десертна купичка. И задължително към тези 200 гр. си добавям хляб, като попарка, давам му и на него да си гризе отделно, ако иска. Когато се случи, да съм сготвила по - малко и не се напълни купичката давам някакъв плод за десерт, тъй като ми изглежда още гладен. За следобедна закуска най - често му бъркам кремчета с нишесте, от разтворимите каши или кисело мляко, давала съм и кекс, стандартен със захар. Солетки също яде често и от време на време от тези бисквити на бискидс, които уж са без захар. При такъв малък грамаж бих давала и десерта на обяд, ако не му стига само основното.

# 9
Точно така са предвидени да се дават, а не за 3 хранения 😅. Но аз като ги обогатявам му е добре, а и на мен 😅. И да, само основно примерно на нашия юнак не му се яде толкова много, предпочита след това да си похапне нещо друго. Също така на вечеря и от нашата храна все му даваме по нещо и така си се нахранва. Миналата вечер бяхме на омлет с моцарела ние, ами толкова му хареса, че ми помогна за моят 😅. Снощи вечеряхме риба, ами пак си чопна, дори днес от кухнята супата е рибна и довечера ще му добавя от нашата още малко. Толкова лесно се свиква с кухнята, че дори понякога и за уикендите поръчвам от частна 🤷🏻♀. Но като цяло гледам поне тогава да му готвя като имам възможност, за да си хапва и хубаво месце.

# 10
  • София
Мерси за съветите! 🥰
Вашите деца крещят ли? Моят постоянно крещи, реве, все иска нещо. Гледам си го почти постоянно сама, само аз ставам нощем и цялостно съм доста уморена и това крещене много ме изнервя Sad

Нямаме никакъв напредък с гърнето. Дори с дрехи вече не иска да сяда на него и се притеснявам, че го бавя. Може ли да препоръчате книжки? Имаме тази за Каю, но честно казано не ми харесва 😅 а и на детето май грам не му е интересна.

# 11
А, моето крещи, реве и също не обича особено основното от кухнята. Онзи ден дори спрях кухнята, защото нямаше смисъл, тя пък него ден си изяде и основното без голям протест. 😁 Обаче в тази частната кухня основните са добре, но 90% десертите са крем нишесте със захар и плод/бишкоти/бисквити. Сега поръчах уж за утре от другата пак, там в десертите няма захар и нишестета. Мислех да й готвя, ама вчера не й допадна ястието, което имах. А и честно казано, нямам време, с нея не се получава да готвя.
Иии не ме съдете, ама един ден ми открадна дюнера. 🤣
За книжки - има някои със звуци, бих препоръчала тях. Имат кратки стихчета, сравнително твърди са, не се късат толкова лесно, макар че нашата вече не е сред живите, но вината не е само на беба, ами беше се разляла вода и стана по-лесна за унищожаване. "Моите приятели животните" май се казваше, но има и други подобни.
Искам да видя и менюто на държавната в нашия град, да речем не ми пречи чак толкова малкото захар, ама все нишестета и захар вече ми се вижда повечко. Ама май и там са такива, че и в пластмасови кутии. Иначе при нас било 3,50лв. до пункт, 4,50лв. до адрес. Порциите са около 200гр.(вече, преди били по-малки).

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 13:30 от Petya.P01

Общи условия

Активация на акаунт