💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 15 536
  • 793
  •   1
Отговори
People Baby Добре дошли в бебешката ни тема! People Baby

Нашите майски бебета:
мама Your princess | момче | 12.05.2024 |  
   мама caprice | Маргарита | 22.05.2024 | 3520гр | 51см  
   мама mama 06| Мартин | 23.05.2024 | 2785гр | 47см  
   мама Alexandrova17| Петър | 29.05.2024 |    

Нашите юнски бебета:

мама RadinaV | Боряна| 02.06.2024 | 3160гр | 50см  
   мама enigma_enigma| Виктория| 03.06.2024 | 3990гр |    
   мама aleksieva.dani| Зори | 04.06.2024 | 3700гр |    
   мама davisgirl| Ванина | 05.06.2024 | 3550гр | 52см  
   мама joannama| Марина | 05.06.2024 | 4390гр | 53см  
   мама Фрезия| Пламена | 10.06.2024 | 2940гр | 49см  
   мама IvGG| Бориса| 12.06.2024  
   мама TrixieJinx| Гергана | 14.06.2024  | 3710гр  
   мама forest_girl| Мартин | 14.06.2024 |    
   мама -Karina-| София | 18.06.2024  | 3250гр | 50см  
   мама GamaMama| Борис | 18.06.2024 | 3850гр | 50см  
   мама LucyFord| Игор | 21.06.2024 | 4кг | 53см  
   мама -VaniaK-| София | 24.06.2024  | 3040гр | 50см  
   мама КремонаЛиза| Верена | 24.06.2024  | 3500гр | 52см  
   мама kiss06| Калоян | 24.06.2024 | 2780гр    
   мама ioni_666| Емил | 28.06.2024 | 3250гр | 50см  
   мама Fir3gIrL| Станислав | 28.06.2024 | 3410гр | 50см  

Нашите юлски бебета:
   мама Lina Ivanova 672609| Ева| 03.07.2024  | 3300гр | 50см  

Идеи за закуска
Скрит текст:
Захранване с жълтък
Скрит текст:
Комбинации с жълтък
Скрит текст:
Препоръчано месо в порция
Скрит текст:
Глутен
Скрит текст:

Линк към предишна тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1769384.735

# 1
Честита ни нова тема и Честит да е малкия юнак Форест.Да е много здрав и игрив.
Мисля че няма проблем да се слага малко сол в храната.Добавям мъничко когато аз готвя нещо за нея.В държавната също се слага но по вкус не се усеща особено така че продполагам е съобразено.
Кремона и при нас има стълби(в мезонет сме).Въпреки че имаме врата която отделя хола от коридора със стълбите все намира начин да се покатери.И аз изпитвам ужас от това,а и нашите стълби повечето са скосени и е още по-страшно.Мм сега поръча една преграда,ще я видим дали ще пасне че нашето стълбище е с по-необичайни размери.
Ние правихме прощъпулник на събирането за Рд-то й.Нямаше по подходящ момент освен тогава,защото надали щях да събера всички отделно за това събитие.Родителите и на двама ни са в различни градове и да пътуват само заради това ми се стори малко неуместно.Ама и тя си ходи много стабилно,пусна се сама още на 11 месеца.Сега е фурия и нямам и една свободна секунда,малко ми липсват моментите когато я оставях на активната гимнастика и я намирах пак там.😀

# 2
Момичета, един счетоводен въпрос имам, ако можете да помогнете. Grinning
Току що от НОИ ми преведоха някаква сума - проверих, това е за 10тина работни дни през юни (явно до термин). Следващото плащане явно очаквам да е вече от 780лв (или презичислено за останалите дни - нямам идея), но кога? Пак началото на месеца ще си превеждат, нали така?
Т.е. моята логика е, че началото на юли би трябвало да очаквам остатъка за юни, презичислената сума. Правилни ли са ми очакванията? Grinning Че да знам лятото как да си разпределям този голям бюджет.

# 3
Юхууу, прекрасна нова тема и прекрасен повод! Рождените дни на бебоците ни!😊🍀💛

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 22:37 от КремонаЛиза

# 4
Прекрасна нова тема! ❤
И аз съм по същия начин, доизплащат високото майчинство до термин и после всеки месец в началото чакаш крупната сума от 780 лв 🙄 Тя е до 2 години на детето, няма повече какво да доизплащат.

# 5
Чакайте да ви кажа един майтап на тази тема. Майтап сега, тогава много ме доядя.
Когато родих първият ми син, аз бях студентка, последна година. По онова време, ако си студент и родиш, ти изплащаха 3000лв. Обаче 2 дни преди да родя, това беше прекъснато. А беше прекъснато, защото имаше злоупотребяващи. Ако бях покахонтас, щях да имам тези кинти, защото те записваха и се правеха че учат. Мъжът ми, ми се чудеше, защо така избеснях, когато това се случи. 3 бона да не са малко. И сега се ядовам дори. 🙄
Шеговито казано - колко парфюми чакат да бъдат изпръскани и колко рокли остават необлечени... 🤭

# 6
Момичета, каква слънцезащита ползвате за бобонитр. И за лице и тяло- различна ли е?

# 7
Аз съм с А-дерма Екзомега. И за лице, и за тяло.

# 8
Момичета, моля за съдействие. Мн съм боса на тая тема.

Какво трябва да подам за втората год майчинство като документи? Работя в у-ще и скоро излизат във ваканция ( заключват и няма никой юли и август), а счетоводителките ни са напуснали и са сложили някаква клета чисто нова женичка, която е в шах и тя.
Та искам да отида малко по-подготвена за да не претупат нещата. Трябва да подам някакъв док за втората година, ама кой ако можете да ме насочите? Мерсиии

# 9
Честити рожденици на мамите, на които не съм честитила. Да са ви живи и здрави, да растат палави и щастливи.

И ние сме на два етажа, има прегради, но най - ефикасно си е все да има някой при детето, макар, че си е трудно постижимо. Моя юнак вече свободно се пуска, макар че не е съвсем стабилен. С обувчиците му е трудно, навън не се пуска смело, не знам да не би да не  съм му уцелила номера и да са му големи. Буйките съвсем точно ли трябва да са по крачето?

Детска кухня съм взимала веднъж, преди седмица- две, не беше зле като вкус, но беше много солена, бих казала, че за нас готвя с по - малко сол, не знам инцидентно ли им е било толкова солено, не съм взимала втори път. Посмях само половината да дам, другата таткото го дояде и не си дослагва сол представете си..... Предполагам в София повече се съобразяват и не са толкова осолени.

За майчинството ползвам този линк за справки, вижда се само като са наредени парите и на следващия ден ги превеждат, иначе си пише в процес на обработка, но пак е някакъв ориентир  https://reps.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/
Какъв документ трябва да подадете може да проверите тук https://www.nssi.bg/fizicheski-lica/po-bg-zakonodatelstvo/dete-d … odinshna-vyzrast/  необходими са ново искане за отпуск и ново заявление-декларация.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 12:35 от viksdreams

# 10
Обувките не трябва да са точни. Ние сега сме на 21 номер, но скоро трябва да се ориентирам за нови, че ми се струва, че и с тези няма да изкара много. Поне не ги взех много скъпо и ще ги архивирам евентуално за второ. 20 номер ги носи точно 2 седмици. Сега се чудя сандалки кой номер да взема. Искаше ми се да не купувам и сандали няколко номера, а да изкара евентуално лятото с един.

В кухнята, която взимам, няма сол тази до 1 годинка.

# 11
Една приятелка ми изпрати това: 😂

# 12
  • София
Момичета, с какви биберони за шише сте (колко капки)? Тепърва започвам да давам ам вечер, за да изместя кърменето, и нямам идея какви се слагат на тази възраст.

# 13
Ама то кърменето не се измества от адаптирано мляко, или?
Понеже вече не е новородено. Нали така? 🤔

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 12:04 от КремонаЛиза

# 14
  • София
Еми мисля да давам ам преди лягане, не мисля че ще издържи цяла нощ с вечеря в 18ч. Грешно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт