💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 15 584
  • 793
  •   1
Отговори
# 45
Като й намалиш продължителността на дремките и ще видиш вечерта как ще заспи рано, рано. Та може и да спре да се буди и за АМ. Измествай всяко будене с 15 мин от предното до стигане на желания час за ставане. Иначе на много деца сутрин им е най-къс ИБ. Моята може да заспи и час и половина/два, ако я гушна, но навън няма как 😂

# 46
Момичета, какво друго правите с децата в почивните дни? Нещо сме се изчерпали откъм идеи и всякакви опити за планина за половин ден са били катастрофа, а така да обичам.

# 47
Момичета, днес получихме едни сандалки, които вероятно ще обуе само 1 път на рожденният си ден. 🍓 Melissa mini - melflex.
Много смешно изглежда, една голяма ягода, на това малко краче с разбити от пълзене нокти, казвам да ви покажа и на вас 😂

# 48
Ваня, с тези интервали мислиш ли, че ще стане на 1 дрямка? Аз мисля, че трябва да може да издържи 5ч за да гоним един дневен сън. Поне бакалийските сметки са ми такива😆
Освен това, ако я будя вс път на 45мин как ще искам от нея после да изпраска една двучасова дрямка като е на един сън. Хъм…
Днес спа от 11:30 до 14ч и исках да е на една дрямка, обаче по парка много ходи и се изтощи и заспа в колата и там джасна едни 15мин.

На витоша навсякъде има дет занимални, неизбежни са май. Иначе на моето дете не му пречи някой на 20/30м от него да вика докато спо. Те все пак са на разстояние, а чист въздух и умора си дават думата.
На х.Септември пробвахме, но тия павета там са мн кофти за нестабилно ходещи и прохождащи и след едно скромно капучино от 6лв😅 отидохме на момина скала. Но мисля да пробвам и Игликина поляна.

# 49
О, ние сме далеч от една дрямка. Като я гледам колко е поспалива и как трудно минахме на две… Будя я, защото после нощното приспиване е ад. Ако я оставя, ще спи час и половина сутринта и два следобед. Така хич няма да минем на една. За сега тоя режим работи за добър нощен сън без много разправии. Ще му мисля за едната дрямка като наближи, но със сигурност ще трябва да започне с изтегляне на първия интервал.

# 50
Моята е на 2 дремки твърдо. За 1 и е рано, 3 са и много. Става 6:20ч -7ч, първа дрямка между 8ч и 9ч. за 40мин - 1ч и 20мин. Втора в 14ч - час - час и половина, макс 2ч и 20мин.
Вчера направи една 30мин дрямка в 17ч и после беше ад -преуморена заспа от рев в 22ч. Обичайно заспива в 20ч - 20:30ч. Имаше един период заспиваше преди 20ч., но е мн. рисково, защото понякога придремваше по 40мин и после отиде до 22ч. и по-късно.
Някой писа за кисело мляко. От 2 седмици купувам овче и квася в мултикукъра. На 19ч. -19:30ч пие АМ, после чопва от нашата храна каквото поиска. За през нощта правя кисело мляко с вода. Понякога пие по 2 дози, понякога се буди, но не яде. Надявам се скоро да спи плътно поне 5часа, че и аз да дремна. Когато и да заспи, чакам баткото да се прибере в 22ч, да се видим малко и заспивам. По едно време не лягах преди да и дам АМ в 23ч -23:30ч, защото тъкмо съм заспала и тя се буди да яде.

# 51
Ъпдейт по сън-гейт от днес: Заспа в 15:15 и сама се събуди към 16 ч. Леко кисела, но очаквах да е по-зле. После личеше, че ѝ се спи и не е свръх активна, да имаше как още в 18 ч. щеше да легне да спи. Удържах я до 21:40, като от 21 ч. започнах с ритуал за сън (и него сега променям, макар елементите да са ѝ познати). Имаше бунт, че иска да ходи из стаята, но все пак кандиса и се унесе. Сега да видим как ще изкара нощта. Утре пак ще я събудя в 07:55 ч., но ще ходим на плуване и вероятно ще ѝ се събере 3 ч будуване. Ще видим как ще е.

# 52
Аз се изморявам психически от сметки кога да ляга, колко да спи, колко е будувала, кога да яде, какво да яде. Един път да тръгне на ясла и да ми отпаднат тия сметки. Но тогава ще дойдат болестите и пак ще мрънкаме 🤣

# 53
Тогава започва да заспива в 23:20, въпреки че от 1 час е в леглото 🙄😜 Сега са си супер. 😂
Грийн, екстра сте!

# 54
Аз се изморявам психически от сметки кога да ляга, колко да спи, колко е будувала, кога да яде, какво да яде. Един път да тръгне на ясла и да ми отпаднат тия сметки. Но тогава ще дойдат болестите и пак ще мрънкаме 🤣

Аз съм по-крайна: нямам търпение да стане първи клас. 😅😅😅

# 55
Тогава ще си викаме какво лесно е било като бяха бебета 🤣

# 56
Много бързо се забравя 😁
Иначе всички щяха да остават с по 1 😁
Точно като стана каката на 1г и ми олаби около шията. Реших че вече всичко знам… и разбрах че съм бременна с малката 😂

# 57
Ваня, не искам да ти разбивам мечтите за яслата, ама там толкова ги оставят да спят през деня ( за да е лесно на учителките), че масово после си лягат след 22:30 и едвам стават сутрин. Сиг не е на всякъде, но много такива оплаквания съм чувала.

Аз нищо др не смятам освен съня. Нз колко е яла, колко гр протеин и тн

Снощи будува час защото беше много топло в стаята. Баща ѝ беше затворил заради мотористите ( дано има спец място в адя за тия дето форсират в 2 през нощта) и беше станало мн горещо. Та днес стана в 8 и ще пробвам с 1 дрямка, тъкмо ще сме на вилата да видим.

# 58
Притеснявате ли се от ваксината ММР?
И трите ми деца са ваксинирани с всички задължителни плюс ротавирусната.
Често ми излизат клипчета за отключване на аутизъм след ММР.
Сестра ми е с рядък синдром. Като бебе изоставаше и имаше знаци, че нещо не е наред. Но наистина след ваксините се влоши. Когато играех с нея ме гледаше , смееше ми се, виждаше ме. Сега е на 7г и много рядко ще ме погледне в очите. Както и да е ..
Май ще правим първи рожден ден и прошъпулник , много ме изненада не го очаквах 🩵

# 59
Това тази за морбили ли е?

Днес беше на една дрямка. Направо не мога да повярвам как деня мина без много драма. Проблема беше, че се успахме. Станахме в 8.30 и от там не заспа навън, прибрах се в 12, гушнах я и заспа. Оставих я да спи два часа и малко. В 20 ч пи млякото и се трупяса. Последния час беше леко мъчителен 🤣 Не очаквах толкова скоро да дойде прехода към една дрямка. Надявам се само в събота на кръщенето да няма изненади като днес 🤣

Общи условия

Активация на акаунт