💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 15 571
  • 793
  •   1
Отговори
# 30
Има ли вече деца, които да спят в тяхна стая? Мисля след почивките през юли да я пращам да си спи в нейната стая. Единствено се притеснявам, че нощно време си изпуска бибите под леглото и после си ги търси. Иначе си спи.

# 31
Има ли вече деца, които да спят в тяхна стая? Мисля след почивките през юли да я пращам да си спи в нейната стая. Единствено се притеснявам, че нощно време си изпуска бибите под леглото и после си ги търси. Иначе си спи.
Аз съм оставяла вратата им притворена, както и моята, когато си лягам. За да чуя, ако има нещо. Въпреки че, спя леко. Това е обаче само докато свикнем и видим, че всичко е наред (:

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 14:22 от КремонаЛиза

# 32
Може да си вземете бебефон, ако нямате. Нашият е най - елементарен, на чиполино, много добре се чува, когато бебето се разбуди.

За будененто през нощта всяко дете си е различно. Моето се буди, 1-2-3 пъти, различно. Баткото сигурно до към 2 години и повече се будеше, давах мляко и заспиваше без драми.

# 33

Спи сам в стаята си още от 5 месечен, с притворена врата, вратата на спалнята също е притворена, така че чувам когато се размрънка.

Как излизате в жегите? Ние само сутрин до към 11 и после след 17-18ч.

# 34
Днес ми се обадиха от държавната кухня, чакам от април😅 тъкмо се замислих, че са толкова пасирани, че не ми е окей тая кухня, но за целия юли сме в сф 5 дни и ще пробваме.

Ние ходим на Витоша поне 2 делнични дни в сед откакто е топло. Иначе ако имаме задачи в Сф сутрин и следобед, но и двете скучаем толкова мн вкъщи.

# 35
Фрезия, вие с какво миете зъбите. Моят зъболекар ми каза да не съм посмяла с паста да я мия преди да стане осъзнато човече.

# 36
На каката мия с паста на Елмекс и с детска четка. Пробвала съм и Орал Б и Астера, избирам по вкус да са и приятни. Започнах късно да и ги мия, чак като излязоха повечето зъби, към 1,5г. Просто не знаех че е трябвало преди това.
Сега малката още няма нито един зъб 😂
Като пораснат ще започвам направо с четка и паста, тя ще е достатъчно голяма 😂
Сега може и само с водичка, щом така са ви казали.
Фрезия, вие с какво миете зъбите. Моят зъболекар ми каза да не съм посмяла с паста да я мия преди да стане осъзнато човече.

# 37
Мамита, дайде ми съвет как да се справя с къс сутрешен интервал на будуване. Опитвам се да променя режима на бебка, обаче тя ту издържа 3 часа, ту 2 и малко. И следващите ИБ са дълги, та ляга към 17 ч и вечер е ад.

Днес стана в 07:55, аз щях да я будя в 08:00, с цел местене на сутрешното ставане. След 1 час бяхме на площадката да дивее близо час. Обаче там още много се умори, почна да й се спи, та я сложих в количката и заспа още по пътя за вкъщи. Общо будува 2:30 ч. Смятам да я оставя да спи 1:30 ч, но знам, че ще е кисела след това. Да не би да я преуморявам много сутринта?

# 38
Късно е това лягане в 17.00 часа, късно ставя сутринта и много и е съня за първата дрямка. Ще ти кажа как е сегашния график като трябва да го пипна малко, но ще е като мине празника за РД и кръщенето, че запазих часове според сегашния й режим и не искам да ги пипам и да прецакам всичко. А и после следва лека полека преминаване към 1 дрямка.
Буди се около 7:00, но имам аларма за 7:30, защото не вендъж е ставала след 8:00 и ми отива целия режим на кино.
Сега лятно време заспива в количката навън към 10/10:30 (зависи кога е станала сутринта) - 3 часа й е интервала на будуване тогава. Държа я да спи 40/45 минути, защото после трудно заспива следобед.
Обядва в 14:00 с мрънкане, защото вече й се спи. Зависи пак кога е станала, но до 14:30 е заспала. Давам й да спи около час, час и 15 минути и я будя. Трудно я събуждам, но ако не съм твърда - прецаквам нощното спане. До 20:30/21:00 е заспала и почти не се буди нощем с този режим. Опитай нещо такова. Едва ли ще успееш от раз да я нагласиш, но почни от някъде.

# 39
При нас преди да преминем на 1 бяхме с 3:45-4:00 часа първи интервал, после спи 1:30. Втори интервал 4:00 и след него спи 30 минути и последен 4:30.
Задържай я повече сутрин, ако трябва се прибирайте с почивки, с носене, за да не заспива, ама поне 3 часа да издържа.

# 40
Наясно съм, че втората дрямка е много късно. И че вечер ляга доста късно. Но е така от бебе. Рядко е заспивала в 21:30 ч. Не веднъж съм се оплаквала, че ляга късно и става късно и не подлежи на дресировка 😁 Понякога може и 3 часа да издържи сутринта, миналият ден - 5 часа и мина с 1 дрямка. Обаче следват дни, в които явно си наваксва. Днес опитах да в държа поне 3 часа будна - ами не става, доспа й се. Ще опитам утре пак да я събудя в 07:55 и да я държа сутринта повече будна, а в последствие да изместя часа на ставане. Чудя се дали не я преуморявам сутринта, но други дни съм нямала проблеми (става в 8, в 9 вече сме на площадката, у дома сме в 11 и тя заспива мигновено).

# 41
Намали й продължителността на първата дрямка и евентуално да изместиш това късно заспиване следобед, защото (мисля) ще ти е по-лесно после към прехода към 1 дрямка.
И според мен късно ставате, съответно и заспива вечер късно. Но ако това не ти пречи (късно ставане и късно лягане), значи е ок. Като мине на една дрямка и сигурно ще се наредят нещата. За мен лично заспиване в 21:30/22:00 е късно. Искам да си оправя кухнята, да си видя мъжа, да си пусна нещо да гледам.

# 42
Да, за мен също късното ставане и лягане не е приятно, заедно с нощно ставане за АМ е изтощаващо. Затова и у дома не цари подреденост, а с мъжа ми си лягаме много късно и сме парцали като цялом За пореден път ще пробвам да изместя ставането за поне 07:30. И вече първият интервал да е поне 3 ч. Изненадващо за мен, преди малко заспа. 😮 Значи, стана 15 мин по-рано днес и гледай как цял ден ще иска да спи. Не ми се мисли следващите дни какво ще е.

# 43
Грийн, не я оставяй да спи повече от 30-40 минути и ще видиш как вечерта ще легне малко по-рано и ще спи по-добре.

# 44

Ние ходим на Витоша поне 2 делнични дни в сед откакто е топло. Иначе ако имаме задачи в Сф сутрин и следобед, но и двете скучаем толкова мн вкъщи.

Как се оправяш с багажите и с бебето? Къде ходите? Ние веднъж се качихме с мм с идеята да тестваме как ще е, ами беше ужас. На х. Септември беше фраш, на поляната на Момина скала също, имаше поне 4 автобуса с викащи и търчащи деца. Абсурд да спи на тази шумотевица..Това в делничен ден точно следобед.

Общи условия

Активация на акаунт