💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 15 615
  • 793
  •   1
Отговори
# 15
Момичета, аз да попитам кои чаши за вода хвалехте? Върти ми се из главата на Авент със сламка, но не откривам къде писахме.
Моя още е с шише биберон, за вода номер 2.
За АМ ползвам 1, ама той е доста лаком и нарочно не съм увеличила номера, не знам колко е правилно. А и ми е удобно, защото вечерно време директно си заспива, след като изпие АМ

# 16
Допълвам за шишето:
Една приятелка ми похвали тези, защото заради поплавъка, може да се пие и седнал, и легнал. В Комсед има шишета на този принцип.

Еми мисля да давам ам преди лягане, не мисля че ще издържи цяла нощ с вечеря в 18ч. Грешно ли е?
Аа, за грешно не, но е занимавка, която можеш да си спестиш. Но щом твоето съображени е такова, тогава разбира се си права да постъпиш както ще ти е удобно (:
Аз давам вечеря около 19:00-19:30

# 17
  • София
Мерси! Така го усещам за редно - да изместя кърменето с адаптирано мляко постепенно. Идеята ми е евентуално така да отпадне и нощното, ама да видим 😊

# 18
forest_girl и аз така отбих първото си дете беше по-малък, но и сега отново пробвах с тази идея, първо да заменя преди заспиване и после и нощните хранения, при нас нямаме успех, защото тя никога не е имала нито залъгалка, нито шише в биберон. Пробвах онзи ден да и дам домашно прясно мляко от чаша, много и хареса, после и сложих в шише, но там не и допадна... За сега си се кърмим 2-3 пъти, веднъж преди лягане и после още 1-2 през нощта.

# 19
За мен е грешно. Вече са големи и нощното хранене трябва да отпадне, особено с биберони. Вредно е за зъбите и е от навик. Трябва да има 4 хубави хранения през деня по 180-200гр/мл и може междинка плод/лека закуска.
Ще си вкараш автогол, сега ще ти реве за гърда и няма да иска шише, а след няколко месеца ще реве като и махаш шишето. Също така ако е предразположена към кариеси хич не е хубаво това нощно мляко.
Нощното хранене е навик или успокоение. При хубав режим за хранене и сън няма нужда от него. Не се притеснявай, че ще я лишиш от нещо, правиш най-доброто! ❤

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 13:48 от Фрезия

# 20
  • София
Идеята ми не е да давам ам през нощта, а само преди лягане. Не трябват ли да имат млечни хранения още или вече са големи? Ох, много бързо минават от един етап в друг, не мога да смогна. Докога така 😭

# 21
След годинка, може и прясно мляко. Хубаво фермерско. Аз съм и давала. Онзи ден, кашата й беше направена изцяло с прясно мляко.

# 22
Чувам, че някои дават кисело мляко вместо АМ. Може да пробвам и аз, но взех две кутии 3-ка и ще си ги изпие. Обаче по-скоро като вкарам вечерята, защото 5-тото хранене си е изцяло мляко и не ми се вижда ок да мине на айрян.

# 23
След като измиете зъбите вечерта нищо не се дава. Единствено изключение е кърменето, защото млякото се излива директно в гърлото и не облива зъбите. Всичко друго не се првпоръчва.
Сега може и още да нямат зъби, но скоро ще имат. А сега са малки и промени се правят по-лесно. Съвсем скоро ще станат по-осъзнати и по-привързани към навиците си.
Остави таткото да го приспива една седмица и си готова. Нека и той малко зор да види 😂😝

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 15:06 от Фрезия

# 24
Благодаря за отговора за шишето, ще проверя

# 25
Мале, момичета, като ви чета и се замислям, че сме много зле в това отношение. Ванина все още пие АМ и на заспиване и към 00ч. си се буди и си иска дозата АМ - напоследък не я допива, но все пак си я търси. Дали храната не и стига през деня или си е навика, нямам идея... А как да го махна поне това полунощното... не знам.

# 26
Като ви чета и съм Open MouthNeutral Face Бебка все още се буди за АМ през нощта, като отдавна давам 60 мл. От скоро отново въведох закуска и през деня е само на твърда храна. Храни се нон стоп. Каквато беше злояда, сега не пропуска и непрекъснато иска. Вечер преди лягане също давам малко АМ, макар и нередовно. Признавам, че понякога вечер забравям да мия зъбите ѝ, защото отдавна е станало 22:30 ч., аз умирам за сън, а тя е във вихъра си. И аз като davisgirl не знам как да ги махна тия хранения. Пробвала съм нощем да дам биберон и да гушкам - ами не, будна си е и иска шишето. Тези нощни ставания в комбинация със заспиване около 23 ч. ми таковаха таковата и вече съм на последни издихания, честно.

# 27
Момичета, това че някои дечица не ядат вечер не означава, че всикчки трябва да са на този режим. Има спокойни деца, които спят по цяла вечер и не се будят и е доста лесно да им махнеш нощно хранене или биберон, т.е. те сами си го махат. Има деца които ядат нощем до 2 години, сигурно и до повече. И това не означава, че нещо не е както трябва, те са бебета все още и си имат свой темперамент. Аз все още трудно мога да накарам моето бебе да изяде порция повече от 100-150 гр и е невъзможно да сме на 4 или там колкото пише в книгите твърди хранения. Не виждам каква е разликата от психологична гледна точка за бебето, дали ще даваш кърма или АМ вечер, млякото ги успокоява и за това си го търсят.

# 28
Може би проблема им е, че нощното хранене е изтощително. Дори да е на кърма (по-лесно от АМ) и да спи до теб, пак се разбуждаш и съня ти е прекъснат. Това е доста непълноценно. През деня как да е с всички задължения, но за да си отпочинала, ти трябва хубав сън.
София от 3-месечна спря да се буди да яде. Не съм правила някакви опити. Първия месец я събуждах на 3 часа, после я оставих сама да се буди вечер. И после като се будеше не ревеше, давах биба и заспиваше. Но до скоро се будеше много често нощем. Намалих й продължителността на дремките и сега спи по-спокойно. По едно време се будеше по 16 пъти на вечер и на сутрина бях като блъсната. Не съм се сещала да й предлагам мляко, защото отдавна го отказа.
Иначе е с 8 зъба като три растат наведнъж. Голяма кисела лимонка е 🤣

# 29
На каката днес и хрумнала гениалната идея да подстригва малката… цели кичучрта е рязала. Добре че само отдолу… Добре че ги хванах навреме 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт