💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 156
  • 793
  •   1
Отговори
# 60
Притеснявате ли се от ваксината ММР?
И трите ми деца са ваксинирани с всички задължителни плюс ротавирусната.
Често ми излизат клипчета за отключване на аутизъм след ММР.
Сестра ми е с рядък синдром. Като бебе изоставаше и имаше знаци, че нещо не е наред. Но наистина след ваксините се влоши. Когато играех с нея ме гледаше , смееше ми се, виждаше ме. Сега е на 7г и много рядко ще ме погледне в очите. Както и да е ..
Май ще правим първи рожден ден и прошъпулник , много ме изненада не го очаквах 🩵

Съжалявам за сестра ти. Но  най-вероятно ваксината е само отключващ фактор и ако не тя, то нещо друго е щяло да доведе до същия резултат.
От друга страна родителите често не забелязват първите признаци, че нещо не е съвсем наред, тъй като при бебетата някои отклонения от нормите не “бият на очи” или се приемат за нещо, което ще се израсте. 
И за мен тия многовалентните ваксини са стряскащо нещо, но факт е че милиони деца по света ги имат без да отключат нищо след тях.

# 61
Мен ме страх от ваксините. Съседката сподели, че давала туя няколко дни преди вакдината и не са имали проблем.

# 62
  • София
Ваня, как мина вчера - рождения ден и кръщенето? да ти е жива и здрава, игрива и щастлива! 🌷

Поздрави и на всички други рожденици! Да са ви много, много здрави и щастливи! ❤

# 63
Мен ме страх от ваксините. Съседката сподели, че давала туя няколко дни преди вакдината и не са имали проблем.
Да, Туя и някаква шуслерова сол имаше(не съм сигурна кой номер) също. Дава се няколко дни преди и след.
Ние сме си с 2 дремки, напоследък сме доста нервни и не ядем, ама аз си мисля, че сигурно е от зъби, защото всички така твърдят. Не се виждат, но сигурно отдолу "раборят". Ако е бисквитка/коричка хляб ще я гризе, ама храна с лъжичката - трудна работа.

# 64
Ваня, как мина вчера - рождения ден и кръщенето? да ти е жива и здрава, игрива и щастлива! 🌷

Поздрави и на всички други рожденици! Да са ви много, много здрави и щастливи! ❤

Сега в събота ще е кръщенето и празнуването на РД, иначе е родена на 24-ти, а утре сме на смашкейк фотосесия. Трябваше да е на самия ден, но фотографката ме помоли да я изместим за утре.

# 65
Пълен провал с дремките при нас😆 детето се учи да ходи и сега любимото ѝ е да си бута количката. По парковете по 40мин бута без да спира и после заспива където намери😅 не 2 а направо и 3 дремки би искала да има😆 много се изморява с ходенето, но и мн се забавлява. Далеч е още да се пусне, но задобрява.

# 66
Момичета, възможно ли е от ваксината детето освен да вдигне температура, да има и сополи и прикашляне? Аз знам, че имунитета се отслабва и по-скоро някой вирус я е хванал, отделно и избива четвърти зъб, но откакто сложихме ваксината в четвъртък на другия ден вече започна да се разболява. В събота беше кръщенето и голямото празнество за РД и детето през цялото време се чувстваше зле, плачеше и с температура и сополи, никак не можахме да се порадваме на празника..

# 67
Някой вирус е лепнала. Няма как сополите да са от ваксината.
Моята се превъзбужда като я сложим на меко, диван, легло. Става, засилва се като да скача и се мята по гръб, по очи, смее се. Голям купон е 😂

# 68
И според мен сополите не са от ваксината. И за всеки случай, ние решихме ваксината да я сложим след празненството. Все пак ще я видят други хора, деца, ще искат да я гушнат…. не ми се иска да има някакви неразположения от ваксината и да е крива. Разбира се, никога не е сигурно нищо, но все пак… ще сложим ваксината другата седмица.

# 69
И аз знам , че дават Туя. В групата на дъщеря ми една майка много положителни отзиви споделяше.
Lina да, имаше други признаци. От скоро отново се ваксинира.
Какво правите през лятната ваканция с децата? След седмица ще спрат да ходят на градина. Има летни занимания, но единия няма годините , за да ходи. Кака му ще е първокласничка и без нея не иска на градина . Ще се заредя с успокоителни 😃

# 70
  • София
Ох, моят човек вчера си отказа втората дрямка и беше буден над 8 часа…обаче ги понесе доста добре, не очаквах. Но бяхме и в парка и може би това е повлияло да се разсее добре. Чудя се дали това е знак, че иска да сменим режима на една дрямка.

# 71
Със сигурност следва преход към една дрямка, но знам, че дните се редуват. След една дрямка трябва ден/два с две и така плавно към една. От раз при нас няма да стане, съдейки какво беше между 2 и 3 дремки.

# 72
  • София
Мда, ще тествам и то детето ще си покаже. Ние минахме от раз на 2 преди време, ама той ми е бил давал сигнали много време, просто аз докато се усетя… 🤣 то и сега може да е така, но няма да бързам.

# 73
Ние вече почнахме да редуваме, но пак по нея се водя основно… горе долу 1-2 дни в седмицата са и с една дрямка, другото още си е с две. Ние също отложихме ваксината, чак за 22.07, заради кръщенето и морета и т.н. Утре трябва пак да я боря с колектора за урина, после и кръв да дава. Интересно ще е.
Преди морето ми се иска да почна някакъв пробиотик, педиото каза БиоГая и аз купих, но после се сетих, че миналата година за коликите не и се отразяваше супер, та вие какво бихте давали и бихте ли давали изобщо нещо? Grinning

# 74
Биогая и смотан.
От първото ми дете го зная. Много шум за нищо.

Аз давам пробиен бебе, още и още. ☺️

Общи условия

Активация на акаунт