АВГУСТовската дружинка преполови една годинка!

• 10 630
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
Искам да попитам как правите кашата когато ще добавяте плодово пюре? newsm78 Само с пюрето ли я бъркате или първо разбивате кашата,а после добавяте плодовото пюре.

# 211
  • В ЛЮтеницата
Kaili, първо правя кашата и то първо течността (вода или АМ или кърма), а към нея по малко добавям кашата на прах - така не ми стават толкова бучки. След като я нагодя - добавям плодовото пюренце и разбърквам. В това време Лора се дере неистово и всичко това го правя с треперещи ръце, но сигурно затова става вкусно  Joy!
mamajeni, ти не си ли учила в ТУ- София?

# 212
Ух,до сега се рових за почерпки  и подаръци за бебоците.....И нищо не можах да намеря.............Пробвам да прикача картинки,ама не се оправям нещо.... Crossing Arms...Така че черпя с каквото има тук... newsm64 newsm38  party023 Wine Glass Drunk beer cheers beer2 beer3 cook cook
Кайли-първо разбърквам с кърма,после пюренцето........Аз вчера смесих ориз и рожкови на Нестле + ябълкова на Хумана и стана супер......Марти за пръв път изяде цялата доза..........
Мегишик.Стискам палци майка ти да се оправи....Бъдете и подкрепа със Снежина и и давайте кураж и положителни мисли........

# 213
  • софия
Хайде на обяд  Hug: Добър апетит!

# 214
  • Някъде там...
OХХ Дани777 добър обяд си сложила Mr. Green

Мале тоя спанак е отврат Sick Sick Sick И къв цвят все едно е ..... Sick Точно 3 лъжички хапна и неискаше и аз му го сложих в шишето и му го дадох с него Sick Повече няма да повторя такава гадост.

Е на моя въпрос за кашите няма ли кой да ми отговори??? Sad
С колко каша почнахте и колко вода сложихте?

# 215
Току що се прибрахме от разходка.Макар и облачно ,не беше много студено,а и като сложих дъждобрана на количката на Тони му е добре.Спа през цялото време / горе-долу 3 часа/. Сега съм го оставила в леглото да разглежда една гумена книжка и чакам да каже че е гладен.

MimSss аз каша давам от около седмица. Взех ориз с царевица на Фризокрем.  Но тази май е безмлечна защото се разтваря с мляко. Първия път направих 30 мл.АМ и добавих каша на око да се сгъсти.Не съм броила лъжичките. Но той не изяде цялото количество. Все още не съм заместила цяло хранене с каша,а по скоро я давам вместо добавката от АМ за този час и се кърмим.Засега съм заместила само обедното хранене с зеленчуково пюре.Но когато откаже или неизяде цялото пюре предлагам и гърда,ако е гладен яде. Wink
Отивам да се храним.

# 216
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ СЛАДУРЧЕТА!!!

MimSss, аз започнах с 2 мерителни лъжички от АМ каша с кърма/вода на око. Peace

dani777k , ние седнахме за обяд в Контеса с мама Eliona и мама Dreams и чакахме, чакахме да дойдеш да почерпиш, ама....нъц. Mr. Green ...добре, че бях хапнала предварително. За сметка на това Eliona поля повода с едно бързо врътване на бутилка безалкохолна бира. Party

megishik, наистина майка ти има за какво да живее и дано това да й даде сили да се оправи по-бързо. Praynig

# 217
velmar цял ден се скътава да почерпи. Wink Сигурно досега се е подвизавала в кухнята да подготвя трапезата. Laughing

# 218
ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА  Найа, Мартина, Елица, Дария, Катрин, Пресиан, Никола и Ангел!
Да са здрави и щастливи и техните мами също!  Laughing
Аз няма да слагам картинка, че последните две страници ми се отвориха много трудно - много подаръци, много почерпки.  Mr. Green
megishik майка ти ще се оправи.  Praynig Кураж!  Peace
За кашите - аз на една супена лъжица слагам 60 мл АМ. Понякога добавям пюре, понякога не. MimSss аз захраних с каша и сега в най-добрия случай си изяждаме количеството което съм направила. Но незнам ти с колко трябва да почнеш. Абе изобщо за захранването аз се уча от вече захранилите мами, пък и нали съм по назад с материала, не съм от компетентните.  Laughing
Да dani777k чакахме те, но не мина да ви видим и да черпиш значи!  Mr. Green

# 219
  • софия

dani777k , ние седнахме за обяд в Контеса с мама Eliona и мама Dreams  ..

Лелеее,какви сте гадинки  Crossing Arms,защо не ДЗВЪНнахте едно телефонче и аз да дойда ?
Мимс,и аз кашата я започнах "на око"-водичка около 30-40мл. и каша,докато стана гъстичко.Найа,по-скоро си близна няколко пъти,а на другия ден омете всичко и от тогава сме все така-папане,като,за световно  Joy!

# 220
Привет, моми4ета HugБлагодаря ви за пожеланията по слу4ай нашата месе4инка!Честито и на останалите половингодишни  бебоци Heart Eyes.Не съм ви забрАВИЛА С ПО4ЕРПКАТА PeaceНо Дари е в "сатурновеа дупка " Crazy и мрънка. Отивам да се мъча да я приспя и после идваммммм!!!! Party

# 221
Здравейте и от нас Hug

ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС  newsm51

Mimss аз започнах да давам каша преди 5 дни,първия ден дадох 40мл.,после 60мл. на другия ден 100мл. /изяде всичко  Shocked/и сега вече давам 160мл./количеството което Даяна изяжда/ Laughing
Разгледах снимките на 6 месечните и на бебешките срещи,ама всички бебоци са много сладки,а и как са накипрени само.... smile3501
Момичета и аз да Ви попитам,като правите гимнастика на Вашите бебчета,пукат ли им ръчичките и крачетата?,че на Даяна и пукат и се чува нещо като "скърцане" newsm78,ще питам и педито ама сме на консултация другата седмица.
Хайде оставям Ви,ще се приготвям че довечера сме на рожден ден на нашата кума Laughing
Лека вечер Ви пожелавам и да се наспите Mr. Green

# 222
  • Sofia

dani777k , ние седнахме за обяд в Контеса с мама Eliona и мама Dreams  ..

Лелеее,какви сте гадинки  Crossing Arms,защо не ДЗВЪНнахте едно телефонче и аз да дойда ?

Нямахме ти телефона, иначе нямаше да ти се размине да почерпиш Mr. Green Обаче се разбрахме със сервитьорката, че ти ще минеш по-късно да оправиш сметката Mr. Green Mr. Green Mr. Green

megishik, майка ти ще се оправи! Както е писала Пеперчето, има страхотен стимул. А за остеопорозата - сега има много добри хапчета, които спомагат изграждането на костта и едновременно спират разграждането й.

Привет, моми4ета HugБлагодаря ви за пожеланията по слу4ай нашата месе4инка!Честито и на останалите половингодишни  бебоци Heart Eyes.Не съм ви забрАВИЛА С ПО4ЕРПКАТА PeaceНо Дари е в "сатурновеа дупка " Crazy и мрънка. Отивам да се мъча да я приспя и после идваммммм!!!! Party

velmar  това си е чисто измъкване Laughing

# 223
Pepper пристигна ли крема на Биотерм.

# 224
  • варненка от София
Честито на празнуващите, ето подарък за вас!

Аз днес хич не съм добре, почва ме нещо като грип и съм в тих ужас да не лепна нещо на Шушелия, че направо изпадам в ужас.
За сега детенце е добре, в добра кондиция е като цяло. Яде манджички, спинка, направо като по еталон. Днес към зеленчуковото пюренце, което й готвих добавих и малко копър и стана много аромотно и вкусно, за първи път се вдъхнових от бебешките бъркочи. А като бонус й дадох четвъртинка киви към банановото пюре.

Днес взех резултатите от изследванията й, но още не ги е разчела докторката ни, та се чудя хемоглобин 118 добре ли е, има ли някой информиран?

Като се обсъждат напоследък специалности и професии, аз съм дипломиран филолог (завърших Славянска филология в СУ), имам тапия за учител по български език и литература, но след държавната практика видях, че не от всяко дърво става свирка. Аз не съм създадена за учителка, нямам сили и нерви да се занимавам с децата, а и за мен е по-скоро неблагодарна тази професия. За това през последните години изкарвам хляба си ползвайки езиковите си познания по чешки и словашки. Работила съм като екскурзовод, журналист, а в последно време като преводач.

Ох, спирам обаче излиянията, че Шушелка вика за сън и гушкане. Довечера още, бац!

Общи условия

Активация на акаунт