Отговори
# 45
  • Русе
Честита месечинка на всички бебоци и на техните семейства.  bouquet Hug
Някои от вас може да са чули,но за тези,които не са да споделя,че утре по БТВ от 9.30ч в Бон Апети ще готвят за бебета отново с онази детска лекарка........уфффф сега името й ми изхвръкна от главата ooooh! Thinking

# 46
Е, признавам си, не можах да ви изчета! Ще се връщам назад.
За сега искам да благодаря на Ирини, че е сменила ника ми на 1 стр.! Все си мислех да те помоля за това, а ти сама си го направила, каква си ми добричка досетливка! Hug

# 47
Честита месечинка на Ника на мама Банди , Боян на мама Щастливка , Мария на мама Steffi , Минчо на мама АлексаЛ  и на Карина на мама Калея !!!
Сега ви черпя виртуално с каквото си изберете  newsm38 ( не мога да сложа картинка  Sad , някой да ми пише на ЛС как става  Wink )
Днес имаме имен ден  Grinning Празнуват всички , които имат "светлина" в името - св. Фотий , незнаех, разбрах го случайно от новините  Embarassed

Днес сме на консултация  Grinning  Най-накрая отвориха консултацията , ще се мерим, ще се теглим  Grinning
Купих оризовата каша на ХИП , мисля, че за нея говорехте (без мляко е) Искам да ви питам за пюренцата, колко месеца ще сме на тези пюрета? Ще се записвате ли по-късно на детска кухня? Всички мами ли давате пюренцата на ХИП? Питам, защото вчера ги разглеждах и ми се сториха доста скъпи, незнам дали ще можем да си го позволим  Sad Знам, че са най-хубавите и че за бебчето не трябва да се замисляш, но незнам колко време ще издържим да му ги даваме  Sad  За това искам да знам колко долу горе продължава даването на пюренца и по колко пюренца ще отиват на ден, поне докато детенце се запише на Детска кухня?
Ирини , какъв беше чаят който писа че си купила на ХИП (за кърмачки май беше  newsm78 , някакъв нов ), защото моя го изпих вече  Grinning
За св.Валентин не съм измислила тази година какво ще подарявам. Миналата година ( бях писала в тогавашната ни бременлийска темичка ) бях купила 20-на малки сърчица (мекички, сатенени) , пак бяха различни размери, много малки, по-големи и т.н. И от вечерта ги сложих на различни места, така че мъжът ми да ги намира със почти всяка негова крачка  Grinning В джоба на панталона, в портфейла при банкнотите, при стотинките, в якето, в колата, при документите, абе където се сетих че може да бръкне  Mr. Green Беше много развълнуван и изненадан, няколко пъти ми звъня през деня  Grinning и вечерта като се прибра, каза че съм му направила супер изненада  Crazy
Ох, Светли заспа  Grinning лягам пак до него, че още час няма да ми е излишен  Hug
Целувки на малките бонбони  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 48
Честита 5-та месечинка на
Минчо на alexal                          
Боян на Щастливка          Ника на Банди           Мария на Steffi                                        
         Карина на kaleia !

Ще ви разваля диетата  hahaha
Черпя за рождения ден на най-добрата майка - моята. Избирайте си:

Щастливка и ние на 5 месеца бяхме 7.600кг,  а височина 66см.

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 13:47 от sladur4e*2

# 49
Хей,здравейте! Grinning
Честити месечинки на наборите Grinning LaughingБоян,Ника,Карина и Мария!Да са ни живи и здрави!
Ами ще напиша и нашата схема,докъдето мога и имам време!
Захранване със зеленчуково пюре!
08.01-ранни моркови-2 л. в 12.30 +кърма,колкото иска
09.01-ранни моркови-3 л. в 12.30+кърма
10.01-ранни моркови-4 л. в 12.30 + кърма
11.01-почивка
12.01-ранни моркови-6л. в 12.30 + кърма
13.01-ранни моркови -7 л в 12.30+кърма
14.01-ранни моркови-10 л. приблизително 50 гр.+ кърма
15.01-морков +картоф(на Хип)-4л.+ранни моркови-8 л. приблизително 70 грама+кърма
16.01.-морков +картоф-6л.+ранни моркови-12 л.,приблизително общо 80грама+кърма
17.01.-морков+картоф-10 л.+ранни моркови-8 л.приблизително 90 грама+кърма
18.01.-почивка
19.01.-почивка
20.01.-почивка
21.01.-тиква+картоф(на Хип)-6л.,приблизително 40грама + кърма
22.01.-тиква+картоф-8л.,приблизително 50 грама + кърма
23.01.-тиква+картоф-10 л.,прибилзително 60 грама+ кърма
24.01.-тиква+картоф-12л.,приблизително 70 грама+кърма
25.01.-тиква+картоф-12л.+4 л. моркови,приблизително 90 грама +кърма
26.01.-тиква+картоф-14 л.+6л.моркови,приблизително 100 грама+кърма
27.01.-тиква+картоф-10 л.+14 л. моркови-110 грама+кърма
28.01.-цяло бурканче тиква+картоф-125 гр. на Хип+ кърма
29.01.-в 9.30-кърма и като десерт 3 л.круша(на Хип) в 12.30 130 гр.-морков+ картоф и тиква+картоф
30.01-в 9.30-кърма и като десерт 6л.круша ,в 12.30-130 гр.морков+картоф+ тиква
31.01-в12.30 150 грама-морков+ картоф +тиква(увеличих,защото иска още и плаче)
01.02.-в 12.30 160 грама картоф+тиква+морков
02.02.-в 9.30 мека ябълка на Хип-3 л.,приблизително 20 гр.,на обяд-същото като предните дни
03.02.-в 9.30 мека ябълка на Хип-6л.,на обяд същото като предните дни
04.02.-в 9.30 ябълка-10 л.,на обяд-същото,17.00 кърма и като десерт пак ябълка-6 л.
05.02.-в 12.30 карфиол+картоф на Хип-3 л.,в 9.30 и 17.00-почивка
06.02.-в 9.30 круши-20 гр. в 12.30-карфиол+картоф-6 л.+морков,тиква,картоф до 160 грама

Ами това е засега,малко дълго стана!Като цяло въвеждам по един зеленчук,много бавно и добавям до количеството ,което съм стигнала от вече познатите зеленчуци т.е. до 160 грама на обяд!Постепенно въвеждам и плодове като десерт след сутрешното и следобедното кърмене по 20-30 грама!Така се регулира изхождането му и няма проблеми,ака по 2 пъти на ден!На обяд започна да отказва да суче,защото се изморява,но той като цяло е доста лаком Grinningи аз ако не му взема яденето не знам докъде ще стигнем ooooh!Вече си знае пюрето и определено му харесва,а и не смуче от лъжичката ,а знае как се яде Grinning
Мисля да продължавам в този порядък,като за обяд ще прибавям още тиквички и броколи с ориз,а от плодовете продължавам със сливи,банани(още се чудя,но съм ги купила newsm78),а иначе има и комбинации от ябълки и круши също!След това ще започна с кашите!
Надявам се да съм била полезна на някой,можех да я направя и като табличка и по-красиво,но нямам време ooooh!Извинявам се,за което!Но при първа възможност,ще направя!Не включвам,реакциите му и други подробности,защото ще стане дълго!
[/color]

# 50
Ха, сега споделете как избрахте имената на бебоците си? Тъй като питам, е редно и аз да отговоря. Без малко да я кръстя Александра, че се роди на 30.08-александров ден. Но много преди тя да бъде зачената, си бях решила, че ако някой ден имам отново момиченце, тя ще е Василена ( тати е Васил, а моето майче е Василка). Даже докато я носих в коремчето си, всички си я наричаха Василенка. И понеже вече си я бях нарекла, не посмях да я кръстя Александра, въпреки, че си дойде с името, както казват старите хора. Сега е ваш ред! Hug Heart Eyes

# 51
Здравейте мили мами!
Irinni – страхотна, романтична темечка!Thanks  bouquet
Ние малко се позагубихме тия дни, ама какво да се прави ред не остава!
Нашата Йоанка беше малко кривичка миналата седмица, даже и през ноща се буди по един път за едно бързо хапване /на крак/ и вчера какво да видя – ми тя зъбче имала! tooth
Аз защото не я проверявам, 4е все ми се струваше, че е рано и много се изненадах като мернах едно бяло назъбено нещо на долния и венец.
Момичета тия дни си изработих една мн примерна и ориентировачна схема за захранване - http://store4.data.bg/sosulina/. Pls ако имате време да я разгледате и да кажете добре ли е???
Mari-anka – името на Йоанка го избра баща и, защото не беше съгласен на нито едно от тези, които аз предлагах. Накрая вече ми беше все едно само да каже някое. Въпросът беше да не е кръстена на никой, първо за да си има собствена карма и второ, за да няма сърдити, защото всеки /дядовци и баби/ тайно се надяваше да я кръстим именно на него! Party
Последно време мн трудно се добирам до тази бг-мама....

Поздрави!!!

# 52
Здравейте Мами!
Аз също съм септемрийска мама,но не съм се включвала много отдавна тъй кото не разполагах с РС,но вече имам такъв и ще се радвам да споделям с вас. Имам две момиченца.Голямата ми дъщеря е Анелия и е на 1г.9м,а малката ми дъщеря Полина се роди на 20 09.06 много бързо и сравнително лесно.Храним се с АМ тъй като по някакви необясними за мен причини кърмата ми значително намаля,в началото имах в изобилие,а сега изцеждам по 20-30 грама.Захраних ме се с плодовите пюрета и почнахме зеленчуковите.Тежим 6300 и сме високи 62см.
Честито на всички празнуващи

# 53
Хайде честито на празнуващите бебенца от нас... за малко да забравя, че и ние сме в това число... абе тази варицела мозъка ми ошари и на мен  ooooh! Живи и здрави и много радости, а от нас едно гоооляяямаа черпавка... за 6 месечника ни съм решила торта да правя и тогава ще пусна истинска саморъчно направена... а не просто изокопирана:)

Валентин, стискам палци за вас, помня ви с Асита, че минахте през варицелката. Аз за това се надявам и Бобо да я мине. Иначе мамаКапи, нашата педиатърка ни обясни, точно това, което и ти:) Аз съм готова на всичко:)

Ивелина, ама какви са тези притеснения за пюретата. Сигурно си наясно, че не голям процент мами могат да си гледат децата само с Хип. Ще намериш и ти златната среда, някои ще приготвиш, други ще взимаш на достъпни за теб цени и със сигурност не по-лоши от Хип. Примерно на мен ми дадоха идеята като начало, правиш по-голямо количество от пюрето с което си решила да захранваш, слагаш във формичка за лед и във фризера. После вадиш лолкото кубчета пюре си искаш и така... Simple Smile
Мнооогооо ми хареса идеята ти за 14-ти Simple Smile

АлексаЛ, поздравявам те за старанието ти да опишеш ден по ден захранването ви. Звучи добре... абе с две думи крада идеи и аз като Марианка от всички ви:)

За името... еиии то падна едно мислене с тати... все го чакахме само да си дойде това име ама не и не... то горкото дори ни поизчака още три дни да го измислим, ама ние пак не... та обсъждахме няколко именца, т.е. аз си ги обсъждах и почти си бях обсъдила да е Михаил Simple Smile но накрая решихме да е Боян (име което много харесвамe и двамата, но аз имах малко предубеждения, защото имаме приятел с това име и не исках да се правят асоциации с него) Ивайло дойде спонтанно Simple Smile И така, това на което държах обаче е да са си хубави българси имена... не знам колко са бг и колко са хубави, но се надявам един ден и те самите да си ги харесват, както ние с тати!

Сладур4е*2, дебелачета си имаме ние:) И да ти е жива и здрава най-добрата майка:)

Ей, Ви... влизай в час бързо, няма време:)

Добре дошла на мама Кала:)

# 54
Привет мамчета и бебешочета Hug не сме писали оттдавна-неизках да се включвам винаги само с негативно настроение но явно за нас е такъв периода и не смятам че трябва да ви товарим и вас-но иначе ви се радвах и четях редовно Wink
Първо да честитим празника на мини рожденничетата-много целувки по сладките б
уузки Heart Eyes

Специални поздрави и на Ириини за невероятната темичка-страхотна както винаги  bouquet-изкам да те помоля ако е удобно да поправиш името ми на 1-ва страница-lillka Wink
Mari anka-Vergin- Дари също е с поставена диагноза АД!-ние сме в момента в ужасно лошо състоянои крачетата и гърдичките са направо....... Sad даже по крачетата има и кръв от раничките -ужасна работа.Имаше един период в които бяхме се изчистили и след ваксината цъфнахме отново Confused-педиатърката каза че е от ДТК-то но аз си мисля че ако причината е във ваксината нетрябвали вече обривите да изчезват?Незнам но според мен вината е изцяло моя позволявам си сладичко-/не шоколад/ и мисля че е от това но като го спра ще видя въпреки че преди време бях само на варени картофи и пак си имахме проблеми - ooooh!вече незнам!
Ужасна съм-обещах да не ви натоварвам само с проблемите ни и ето пак...............извиняваите Embarassed
Благодаря на всички мами които споделят схемите си на захранване -упорито крада идеи Wink
Изкам да ви попитам според вас дали е редно да започнем и ние с кашичката на Хип/въпреки обривите/ защото мисля че кърмата ми не достига?-Дари почна да се буди често нощем и изка да папка а няма позиви за появата на зъбче newsm78
За Свети валентин.....-сме отново самички с Дари и маи няма да празнуваме Wink-ще си я нацелувам хубаво и така Simple Smile
Името и го избрах аз Wink-в момента в които го прочетох си казах ТОВА Е!-В последствие се оказа че е комбинация от имената на родителите на мъжа ми -но името си е неино а пък те нека се радват че сме ги ощастливили Wink
Имам още много неща да пиша но няма да е днес че много досадих Blush
Много целувки на мъничетата и лека вечер на мамчетата Heart Eyes

# 55
Благодаря за отговорите за кашата  Hug
Влизам на бързо само да се похваля че ВЕЧЕ СИ ИМАМЕ ЗЪБЧЕ, долу в ляво, днес сутринта като го проверих и О-о-о, изненада, нещо дращи. Толкова много се зарадвах, може би защото не очаквах. Веднага се похвалих на бабите му, на сестра ми  Laughing Сега разбирам защо от около седмица се будеше по-често през ноща, а аз си мислех че не му стига кърмата. Пожелавам си всичките да ги изкараме така леко а и на всички септемврийчета - без температура, повръщане, разтройство и други неразположения  Praynig
Освен това точно днес бяхме запланували и му взехме столче за хранене
http://www.chipolino.com/catalog.php?lang=bg&year=2007&c … ry=163&type=1
Вчера голяма игра падна с една лъскава опаковка от вафла  Joy
Целувки на всички септемврийчета  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 18:30 от viki81

# 56
  • гр.Русе
Здравейте,мацки!  Hug
Честити месечинки на Минчо,Боян,Карина,Ника и Мария!!!Да растат здрави и усмихнати!!!
Фибичка,Вики81честито зъбче!
Добре дошла на мама Кала!   bouquet
Ивелина,доколкото знам,когато захраниш с повечето зеленчуци и плодове можеш да запишеш бебето на детска кухня.За първа група дават зеленчукови пюрета и кисел,поне в нашият град е така и започват от 3 месец.Муцката,ти какво мислиш за нашата детска кухня?Тук всички мами от квартала са много доволни и горещо ми я препоръчват.
Мамчета,безмлечната каша с вода ли я правите?
Това с атопичния дерматит е ужасно,направо настръхвам като си представя малките телца с рани.Дано бебчета оздравеят бързо!!!
Алексал,схемата ти е супер-и нея откраднах.  Embarassed
Миналата година на Св.Валентин подобно на Ивелина бях сложила навсякъде,където мъжът ми има достъп малки листчета с любовна лирика.Остана много приятно изненадан!За тази година ще импровизирам май в последният момент.
За името-винаги съм харесвала имената Кристиан,Кристина.Още от малка знаех,че ще използвам едното.Харесват ми,защото звучат почти еднакво на всички езици.
Муцката,мерси за напомнянето за Бон апети.
Хубава вечер на всички!  Heart Eyes

# 57
  • Бургас
Здравейте готини мамчета и бебешорчета  Hug
Честити месечинки на сладките Ника, Боян, Минчо, Карина и Мария !От три дни все си пускам форума и тъкмо попрочета какво сте написали и да се включа - и зверчето наддига вой  smile3514
Тези дни след като извади и втория зъб, нещо се разкиселя. Тъкмо чуках на дърво, че лесно излезнаха зъбчетата, а тя си показа рогцата  Wink
viki81 , fibi4ka  честити зъбчета и на вас   bouquet Нека да са бели, здрави и да излизат много лесно!
lillka  - много кофти с този АД  Cry  Знам уж, че от кърмата не може да се алергизира чак толкова, а и не си единствената, която хапва сладко. Не може ли да се направят кръвни тестове???
alexal  - схемата ти е близка до това, което аз съм си наумила  Peace Най-вече с
плавността на въвеждането на храните. Засега не смятам да замествам хранене, не че съм захранила, де. Ами свиди ми се и това е, искам да си е на цица основно  Grinning
ive1ina - не е нужно само Хип да яде бебчо, може би просто са по-подходяще за първа храна, защото нямат смеси. Но като въведеш повечко неща, няма проблем  Peace На детска кухня обикновенно се започва, когато детето вече си хапва от всичко, така че за всяко дете този период е различен  Simple Smile
Плами  - ако бебето е само на кърма, безмлечната каша се прави с вода, може и с кърма ,но се втечнява. Ако бебето е на АМ, може направо с млечна каша.
Сега малко за нас - днес бяхме да консултация при педиатърката, при която си ходим на частно. Като цяло всичко е окей с Мимито. Каза ,че поради запека от оризовата каша, може да започнем и с пюретата.
Лошата новина е ,че Мимито има срастване на влагалището  и ще трябва да и цепят устничките оперативно  Sad И най-тъпото е, че предния път ми каза ,че е започнало срастване и да следя как е ситуацията, а аз явно така и не съм разбрала ... Не ,че с нещо мога да помогна, де  Embarassed
Мами на момиченца, попитайте педиатрите на погледнат за сраствания, защото май нямат този навик. Ако ходех само при джи пи -то , нямаше и да разбера скоро  Shocked
Лека вечер от нас   bouquet

# 58
Сладур4е*2  Честит рожден ден на Мамчето .Да ти е жива и здрава Hug

# 59
здравейте момичета!
Първо ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА  Ника, Боян, Минчо, Карина и Мария Много мнго здрави и усмихнати да са!
Второ ЧЕСТИТИ ЗЪБКИ - бели здрави като гъбки!  Flutter
Банди, радвам се, че се разписа. Често се сещам за теб. Спомням си как бяхме по едно и също време в болницата, но така и не можахме да се видим, и как с смс ми съобщи радостната новина. Hug
Алина, адски неприятно... За първи път чува за такъв вид страствания... Добре че сте го хванали на време. Вярвам, че няма да има продължение този проблем  и всичко ще се оправи!!!  Hug
Сладурче, да е жива и здрава маман!!! /Тя май беше с теб като ти итекоха водите ,нали?/
 За името - Спаси се казва така поради 3 причини Традиционно - таткото на моя съпруг се казва така. Неговият дядо също се е казвал така. Никой не очакваше /или поне не повдигна въпроса за имената/, но за мен бе някак нормално да избера това име. Вярвам, че човек носи от харизмата на онзи, на когото е кръстен /наречен/. Моят свекър е страхотен мъж - галантен, елегантен, успял, хубав, забавен, уважаващ семейството си- все качества и излъчване, което искам д апритежава и моя син. Името е старо българско и има голям имен ден за празнуване. Символично - когато говорехме с мъжа ми за имена, бяхме в една църква където неслучайно хорът пееше "Спаси, Спаси нас!" - 2005 година бе изключително тежка за семейството ни и това малко момче ни дойде като спасение от поредица нещастия.

Днес обикаляхме около площад Славейков - купихме разни неща за малчо и мен, а после бяхме на гости на бебе Хари и мама Лулова, където бяха още 3 петмесечни мацки /Ванеса на мама Мла84, Ива на мама Вилитра и Дари на една мама, която не пише във форума ни/. Беше страхотна веселба. Спаси налетя на еднат амацка и то доста агресивно. Почти легна по корем върху нея и започна да я целува, т.е. да я смуче по врата, бузата и ухото  #Crazy #Crazy #Crazy Майките бяхме изумени. Има и снимков материал, който Меги ще пусне по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт