Хайде на театър - 11

• 64 042
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
От това, което се играе в момента в Сатирата бих препоръчала:

1. Светици и перверзници
2. Влюбеният Шекспир
3. Вечеря за тъпаци
4. Мъжът ми е виновен (с уговорката,  че е ориентиран към 50 годишните )

Иначе аз се сдобих с билети за Луцифер... Grinning

Прави ми впечатление, че  тази година почти всеки месец Сатирата пуска на 50 %....ако и през май пуснат обаче не знам какво още мога да избера...

# 511
Обаче "Влюбеният Шекспир" въобще го няма в програмата нито за април, нито за май. Дано има още представления.

# 512
  • София
От това, което се играе в момента в Сатирата бих препоръчала:

1. Светици и перверзници
2. Влюбеният Шекспир
3. Вечеря за тъпаци
4. Мъжът ми е виновен (с уговорката,  че е ориентиран към 50 годишните )

Иначе аз се сдобих с билети за Луцифер... Grinning

Прави ми впечатление, че  тази година почти всеки месец Сатирата пуска на 50 %....ако и през май пуснат обаче не знам какво още мога да избера...
Цените на билетите не са никак евтини, а театърът не е от първа необходимост. Предполагам, че това е една от причините за тези намаления.

# 513
Точно така е. Виждам ходят с евтините билети много възрастни хора, те не могат да дадат по 35 лв. за билет. Добре, че има тези намаления.
Оскар е прекрасна поставка в Сатирата, хисах вчера.

# 514
Много заредена и с невероятна емоция в сърцето, бързам да напиша за “Дишай” в Сфумато. Постановка, за която мисля и тук прочетох положителни коментари, присъединявам се към тях. Изключително емоционално, отпускащо и същевременно каращо те да се развълнуваш послание, актьорска игра и усещане, което оставиха в мен. Наистина брилянтни Елена Телбис и Бойко Кръстанов. А самата сцена без абсолютно никакви декори, беше изпълнена с тяхната и игра и присъствие. Много много ми хареса и трогна.

# 515
А аз снощи ходих да гледам Тартюф - спектакъл на Плевенския театър, но обявен като премиера за Народния. Все съм гледала безобразни претенции на режисьори, но тук се мина всякаква граница... Все едно Молиер е някакво нищо, щото режисьора се мисли за по - велик. А е всъщност самозабравил се. Пиесата я няма, но няма и никаква история, сюжет... нищо! Актьорите горките рецитират насред едни грамадански декори във вид на рибни кости. Половината не се и чуваха... Час и половина ми се сториха като 5 часа. Само музиката чат пат ми хареса... Просто от всичко останало аз нищичко не разбрах. И едни мисли ме налегнаха в дъждовната вечер - За кого се прави един спектакъл? Нали за зрителите?  За тези, които идват и искат да преживеят други човешки светове, или пък да разберат повече за себе си и душата си?! Защото когато гледаш прекрасен спектакъл ти едва ли не чувстваш връзка с бог, с нещо магично... А снощи това какво беше? За кого е създадено? Защо този режисьор е избрал точно великия Молиер за да го превърне в недоносче?! И когато си взимах палтото от гардероба около мен хората бяха потресени, ама не от това, което са гледали... а от загубеното си ценно време. Масово разочаровани бяха... Аз като зрител винаги отивам с радост на всяко представление. Обичам много театъра. Вчера си излязох покрусена, загубила смисъл. Лична оценка 2 / 10.

# 516
Нашето семейство доста често ходи на театър и за сега топ 1 ни е Изненада.Много смях,ирония.Комедия с умерено чувство за хумор.Като цяло Сапунджиева си ни е любима за комедия 😃

# 517
Много се радвам, че пропуснах Тартюф в такъв случай, защото мислех да го гледам. Но като видях грамадните кости на снимките от представлението (на мен даже ми заприличаха на динозавърски Grinning) и прочетох няколко ревюта как режисьорът е "надскочил времето си" и творението му било нещо невиждано, нечувано и безкрайно оригинално, директно се отказах, просто реших, че не е моят театър това. Пък и билетите до последно не бяха разпродадени, което е прецедент за гостуващи трупи. Тъжното, обаче, е, че все повече такива странности ще виждаме в бъдеще и напъни да се избяга от нормалността, за да си обявен за "гениален".
Затова пък още съжалявам за "Портретът на Дориан Грей", как тихомълком си го включиха в програмата и за ден-два вече нямаше билети. Ако някой тук е бил, ще се радвам на отзиви.

# 518
  • София
Чудото "Дишай". Не е спектакъл, няма актьори, няма декори, няма сценарий, няма сцена. Снощи го преживях, още съм под влиянието му.
Поклон пред скромността на авторите!
Благодаря на всички, писали отзиви тук!

# 519
Чудото "Дишай". Не е спектакъл, няма актьори, няма декори, няма сценарий, няма сцена. Снощи го преживях, още съм под влиянието му.
Поклон пред скромността на авторите!
Благодаря на всички, писали отзиви тук!
Да понякога се случва точно така: Няма пампозни скелети на риби, екрани, микрофони, и кой знае какви финтифлюшки - НО ИМА ТЕАТЪР! Има история, която вълнува, има актьори, които свещенодействат и не им трябват украси за да изпълнят мисията си и публиката да диша с техния дъх... Няколко такива спектакъла се играят в София и са за безкрайно уважение пред струващите вероятно десетки хиляди левове изгъзици на самозвани режисьорчета.

# 520
  • Пловдив
Аз се сдобих с билети за "Чамкория"...случайно видях, че идва в нашия град Simple Smile

# 521
  • София
Включвам се с въпрос, ако някой има представа. Имам билети, закупени онлайн от Театър София за представление в Младежкия. Трябва ли поне 30 мин. предварително да ги заверя на касата или с баркода няма проблем направо на влизане да ги чекират?

# 522
  • София
Аз миналия месец бях с принтиран билет, но никой не ми е искал да го заверявам, така че предполагам, че и на Вас няма да Ви искат.

# 523
Ох, заради вас току-що взех билети за "Дишай". 🤗

# 524
  • София
Вчера бях на Премахни от приятели...уникални бяха, много свежа и смешна постановка. Зомбори е 😍

Общи условия

Активация на акаунт