НВО в 10 клас

• 8 698
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, някой може ли да помогне с малко повече информация относно НВО в края на 10 клас. Какъв е смисълът, формата на протичане? Какво се случва, ако например детето е болно и не може да присъства в деня на НВО-то? Има ли допълнителни дати за явяване? Какво се случва, ако случайно се изкара двойка на изпита - просто се вписва в дипломата като двойка или трябва повторно явяване? Как точно става взимането на диплома за първи гимназиален етап? Въобще каквато и информация да имате ще ми бъде от полза! Какви са датите за тази година?
Предварително благодаря!

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 13:39 от kati38

# 1
Датите са през юни, едната помня, че е 12 юни, може да ги видите на сайта на МОН или на сайта на Вашето училище.
Ако ученикът е болен за НВО в 10 клас, просто ще занесете медицинска бележка. Резервни дати няма. Особено значение също няма. Получава се свидетелство за първи гимназиален етап, с което ученикът може да се запише да кара шофьорските курсове. За повече трябва да завърши средно образование и да издържи ДЗИ успешно.

# 2
Много благодаря Mama Ru, за отговора!

# 3
Здравейте интересува ме след като не съм взел изпита по математики имам 2-ка има ли вероятност да не ми издадът удостоверение за завършен първи гимназиален етап благодаря предварително

# 4
Изпити се държат, ако за годината имаш оценка Слаб (2). НВО не е изпит, за който се пише оценка. Вписват се точките от него в свидетелството.

# 5
На нво съм изкарал 2-ка

# 6
На НВО се пишат само точки, не се пишат оценки.

# 7
Да де ама имат ли право да не ми издадът дипломата?

# 8
Не, НВО не е задължително. Дори с 0 точки завършваш. Всъщност те отдавна вече свидетелствата за 10 клас трябваше да са раздадени. Сега не си ли 11?

# 9
Не съм във 11 все още съм във 10 щото тя директорката вика след като не успеш да минеш на нво оставаш за следващата година не знам как е възможно нали вече няма оценки а има определен брой точки и точките се вписват във документа поне така знам аз

# 10
Не, не е възможно. На НВО няма "минаване". Точките от НВО не се трансформират оценка. Може даже да не се явиш, но ще имаш отсъствия за деня и трябва да си вземеш бележка. НВО няма връзка със завършване на класа. Обичайно, учениците от не елитните училища имат 15-30 точки на НВО по математика в 10 клас. Наблегна на това, което учите в клас. Ако си заслужиш тройката минаваш в 11 клас, ако не - оставаш на поправителен изпит.

# 11
Явно понеже аз съм във самостоятелна форма

# 12
Хм, тогава значи за изпита по математика са дали задачите от НВО. Но това не е същото като да се явиш на НВО. На изпита по математика, ако имаш Слаб (2) не завършваш 10 клас. Не знам дали самостоятелна форма се явяват на НВО изобщо, не съм се интересувала.

# 13
Хм, тогава значи за изпита по математика са дали задачите от НВО. Но това не е същото като да се явиш на НВО. На изпита по математика, ако имаш Слаб (2) не завършваш 10 клас. Не знам дали самостоятелна форма се явяват на НВО изобщо, не съм се интересувала.
Самостоятелна форма се явяват на НВО. Един приятел миналата година беше 10 клас самостоятелна и пак се яви.
Знам че е малко сложно защото учениците от СФО имат нещо като класен и към него трябва да се обръщат родителите за тези служебни бележки които се дават за да бъдат допуснати до изпита

# 14
Датите са през юни, едната помня, че е 12 юни, може да ги видите на сайта на МОН или на сайта на Вашето училище.
Ако ученикът е болен за НВО в 10 клас, просто ще занесете медицинска бележка. Резервни дати няма. Особено значение също няма. Получава се свидетелство за първи гимназиален етап, с което ученикът може да се запише да кара шофьорските курсове. За повече трябва да завърши средно образование и да издържи ДЗИ успешно.
Ако съм болна, отсъствам на матурите, ще мога ли все още да съм завършила десети клас и ще мога ли да имам шофьорска книжка?

Общи условия

Активация на акаунт