Майски бебета 2024г. - Тема 7

• 32 510
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Аз също почти винаги ходя около 3 и си правя изследванията на същия ден, за повечето и без това не е нужно да е на гладно. Вчера за първи път бях на преглед сутринта и също като теб си платих втората част от пакета. При кого се следиш и там ли мислиш да раждаш?

# 526
След първите,вече всички са ми на гладно

# 527
И аз се чудя 45-дневният майчинство ли се води вече и, съответно обезщетението за него това, което гледам в нои за майчинството ли е? Или се заплаща като стандартен болничен?

# 528
Има 45-дневен болничен преди термина и 45-дневен болничен след раждане. После е майчинство до 2-я рожден ден на детето.

# 529
Няма два 45дневни
45аг,42 болница и 48 лл дете общо 135 и  вече се преизчислява дали е секцио или по-рано родено,реално мисля че лл накрая преизчислява

# 530
Общата продължителност на 3те болнични листа за майчинство е 135 дни, като започват 45 дни преди термина. След изтичането на тези 135 дни се попълва прил. 7 към работодателя, което той входира към НОИ - то е за използване на остатъка от 410 дни майчинство или така наречената "първа година". Ако искате да ползвате и втората година (до 2рия рожден ден на детето) се попълва ново заявление, след изтичането на 410-те дни.

# 531
Аз също се следя в Надежда, пускам ПКК и Урина по всяко време винаги хапнала Simple Smile

# 532
Общата продължителност на 3те болнични листа за майчинство е 135 дни, като започват 45 дни преди термина. След изтичането на тези 135 дни се попълва прил. 7 към работодателя, което той входира към НОИ - то е за използване на остатъка от 410 дни майчинство или така наречената "първа година". Ако искате да ползвате и втората година (до 2рия рожден ден на детето) се попълва ново заявление, след изтичането на 410-те дни.

Благодаря. Не знаех Simple Smile

Е, как ПКК хапнала? Винаги на гладно.

# 533
https://maikomila.bg/maychinstvoto-dela-i-dokumenti/

Блазя ви аз много мразя изследвания на гладно

# 534
  • Варна
45- дневния болничен преди раждане се води майчинство и се изплаща на 90 % от среднодневния осиг.доход или среднодневното брутно трудово възнаграждение за последните 24 месеца.

# 535
VaniaK ами да, не е имало проблем, е не е винаги но рядко успявам да ходя рано на преглед или да пускам изследвания. Но съм пускала и на гладно и хапнала и не е имало никакви проблеми, случвало се е и доктора да ми напише какво да пусна и да трябва да отида някоя сутрин на гладно.

# 536
И аз ще правя въпросното обременяване с глюкоза или там както се казва.Много съм качила,5 кг за 1 месец  Disappointed Relieved Иначе бебо е добре.

# 537
VaniaK ами да, не е имало проблем, е не е винаги но рядко успявам да ходя рано на преглед или да пускам изследвания. Но съм пускала и на гладно и хапнала и не е имало никакви проблеми, случвало се е и доктора да ми напише какво да пусна и да трябва да отида някоя сутрин на гладно.

Аз никога не пускам изследвания след преглед. И преди като съм ходила по доктори, никога не съм ходила сутрин. Все гледам в обедната или някой късен час след работа. Иначе един път поисках да пусна изследвания към 12 часа и в лабораторията ми казаха, че няма смисъл като не е на гладно, можело да се изкривят резултатите.

# 538
Потърсих и в интернет в сайта на лаборатория Синево пише че ако ще е само ПКК без допълнителни показатели няма проблем да бъде след консумация на храни и напитки. Simple Smile

# 539
И аз ще правя въпросното обременяване с глюкоза или там както се казва.Много съм качила,5 кг за 1 месец  Disappointed Relieved Иначе бебо е добре.

Аз днес правих обременяване с глюкоза, не е толкова зле колкото си мислих. Спокойно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт