Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 495
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
минавам да покажа какво заварих да прави моя калпазан 😂
Момичета да ви похваля едни фломастери от Пепко струваха около 3 лв , когато ги взимах не знаех,че са такива,но миришат на разни плодчета и се перат много лесно наистина ,все едно не е имало нищо по дрешката или килима включително стените ,в комплект са около 10бр ,но намерих само тези двата останалите са под дивана най-вероятно 😅
Вики си беше нарисувал бяло боди цялото в драсканици и го бях отписала,но все пак го сложих да се пере ,и когато го извадих от пералнята нямаше и следа от фломастер. За жалост не пазим опаковката

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 10:33 от Radii :)

# 76
На бяла дъска ли рисува с тях или на тетрадка? Ади за сега най - успешно рисува на това ."Химикала" е вързан и няма къде да бяга , успява да изтрива сама и като и писне си пуска музика от другата страна.Вече проявява и въображение, "рисува" разни драсканици и като я питам какво е това ми отговаря - риба, дъга, сссс(змия) , балон или там,каквото си е решила.Може да ви я пусна във фейса.

И да се похваля , че за първи път успях да я приспя на нейното легло! Плака, успокоявах я и така от 12:30 до 14:10, когато най - накрая се измори и заспа.Колко ще спи е друг въпрос.

# 77
Купила съм му книжка за оцветяване и блокче,но главно аз рисувам по тях ,а той където свари за това се радвам,че поне се мият ,предполагам са за блокче ,но може и да не са ,тук вече е решил,че масата е много бяла и има нужда от малко цвят

# 78
Има перящи се фулмастери. Аз най случайно открих това когато каката беше на 2г. Отидох да купувам в книжарницата фулмастери за баткото и продавачката ме попита обикновенни или перящи се.

# 79
Момичета,малката почти не пие вода вече 5 дена,съответно се е запекла .Старая се да давам подходяща храна и да я карам да пие вода,но ака топчета.Според вас редно ли е да и помогна с клизмичка или щом все пак нещо ака да я оставя да се справи сама.Приплаква, кисела е и освен зъби, предполагам,че може и корема да я боли.

# 80
Момичета,малката почти не пие вода вече 5 дена,съответно се е запекла .Старая се да давам подходяща храна и да я карам да пие вода,но ака топчета.Според вас редно ли е да и помогна с клизмичка или щом все пак нещо ака да я оставя да се справи сама.Приплаква, кисела е и освен зъби, предполагам,че може и корема да я боли.
Аз щях да направя клизма за да не се мъчи или да дам сироп.

# 81
Орехче, браво на Ади! И много хубаво говори ☺️ за изхождането, аз бих продължила с разхлабващи храни щом все пак има топчета и ако няма подобрение след няколко пъти бих сложила клизма.
Аз на Ава още не съм ѝ купила фулмастери/моливи/пастели, честно казано и не бързам 😃 по-скоро първо ще взема такава дъска и като видя истински интерес, тогава ще взема цапащи материали 😃
Тя е луда по книжките, на ден по 15 пъти ги прелиства всички, сочи си животните и различните елементи. Заиграва се с всичко като цяло, но те са ѝ абсолютен фаворит. ММ ѝ е взел една малка книжка за гърнето от Лидл, прелиства я и обяснява "геге"(гърне), пампа (памперс), бул (обул за панталоните) и т.н. 😃
Ох, тя днес много ме ядоса и цял ден ме държи. По време на сутрешната разходка я дръпнах да не ходи по пътя, а по тротоара, рев до небесата. Попринцип се радвам на желанието ѝ да изследва света, но няма как да направя компромис с безопасността ѝ. Това дете се скъса да реве, сълзи, сополи, лиги, сяда по земята. Няма обяснения, няма разсейване, абсолютна истерия. Писах на ММ да дойде да ми помогне да я прибера, че бях и с торба, той пък започна да ми обяснява как трябвало да изляза с количката (която той не е свалил от багажника) и т.н. Толкова ми беше изнервено след тоя рев и той с тия обяснения просто го отнесе.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 18:45 от M.Angelovaaa

# 82
Орехче, направи й клизма. Аз съм правила на Рая 2 пъти до сега, много бързо действа, тя изобщо не разбира.
Много хубаво рисува, и как добре говори! От къде сте й взели дъската? Рая е абсолютен фен на рисуването, дала съм й моливи и й взех перящи се фулмастри( пробва ги веднъж, скоро няма да й ги дам пак)

# 83
Браво на Аделина! Страхотна е☺
Сега и видях видеата,но не знам защо не ми излизат в групата. Даже вещица е качила и Плами е качвала.
Моето Плами има подобна дъска като на Ади и  пише на нея. Не ми дава възможност да и покажа каквото  и да е,да рисуваме нещо😂Има фулмастери,пастели с които пише и бои даже с които скоро ще драскаме. Обожава да пиши. Стените в нас вече са цветни 😂Не може да казва рисува и повтаря само “пиши”. Играе си с пъзели,сортери и тя обожава книжките(и то много) и всякакви дивотии. То май всички деца сега са на тази вълна. Доста започна да повтаря,да бърбори. Да са ни здрави☺
Аз да попитам ваксината за варицела слагали ли сте я? Как мина? Предолагам трябва рецепта за нея? От коя аптека я взехте?

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 19:45 от Милото

# 84
Милото, ваксината трябва да се съхранява в хладилна торбичка, до определени градуси. Ние се разбрахме с педиатърката тя да я поръча направо, миналата седмица ѝ звъннах да действаме. Очаквам тази седмица да ми се обади и да я сложим. При нас е някакъв бум, всички приятели обясняват, че в градините и яслите постоянно има карантинирани групи. А в събота в парка на една площадка едно дете вика на майка си за братчето си "а на съседната площадка няма да ходим, че той е шаркав" 🤬🤬🤬🤬
Иначе в групата за ваксини беше коментирано, че попринцип всяка ваксина е с рецепта, но в повечето случаи аптеките не я изискват.

# 85
Мен никой не иска да ме добави в тази група в фб за съжаление такаче не мога да видя какво поствате там 😑
Момичета Вики от няколко дни от време на време се държи за главата ,а днес дори ми взе ръката да я сложи на главичката ,сериозно взех да се притеснявам какво се случва,дали е заради избиващите кътници не знам ,но до сега не го е правил

# 86
Благодаря , момичета ! В крайна сметка направих клизмата , че беше така поне 3 дена и веднага живна след като успя да се изходи нормално.
За безопасността съм абсолютно съгласна , че няма как да се прави компромис, в такъв случай обикновенно я подлъгвам ,че ще отидем да видим някое нейно приятелче, но не винаги работи.Вчера даже имах мн тъпа ситуация.Ади и още едно детенце на 2 и малко са около мен , майката е назад , виждам , че идва кола доста бързо и се втурнах да хвана едната , после държейки мойта щерка се наведох назад да хвана и другото дете и Ади я съборих на коленца.Шофьора спря до мен и ме изкритикува какво съм се стреснала , той щял да спре, пък майката ми вика ама споко, няма да я хващаш мойта , тя бяга като види кола.Е да  , ама аз няма как да съм сигурна нито,че тоя ще спре, нито, че децата ни ще видят колата и ще се скрият.
И да , явно всички са на вълна книги , и на Ади и е любимо да разлиства , каквото и да е.Сега Снежанка от аудио книжките и е любима (другите още ги пазя😀) вика и Жанка , джОджетата, на вещицата казва мечо, и разни такива.
Ради пиши на неизвестна за фб.

# 87
Орехче ,писах й поне няколко пъти вече ,тя не ми отговаря можеби ми е нещо обидена ,не знам или пък е ,защото сме с общ фб с моя мъж 🤷‍♀️

# 88
Ами нашата консултация,която беше за година и шест месеца не се състоя. Нали бяха отменени. Всъщност утре ще ходим да сложим реимунизацията,понеже не сме я слагали и чак след месец ще сложим тази за варицела. Предния път говорихме бегло с ЛЛ,но ми каза,че трябва ние да си я купим. И все пак ако има шанс тя да я поръча и на мен ми би били доста по удобно. Аз умишлено изчаках за реимунизацията,понеже нали Плами имаше период в който само боледуваше. Слава на Бога с Омнибитик про ви нещата мръднаха и не е боледувала от 4 месеца (пу пу)
Да ви се похваля преместих я да спи  в кошарата. Аз доста пъти съм казвала,че от новородена спи при нас. Преди пет дни реших да я преместя и хора без драми се получи. Спи си в кошарата без проблем. Днес сутринта към 4 бая плака,но кучешките са доста надути и ги чакам вече като балканче на баир😃Взех я при нас към 5 сутринта,но сега пак си заспа там. Много се отвива,което ме притеснява. Май трябва чувлаче. До сега не ни беше нужно,но сега не ми се иска да оставям климатика цяла вечер и да я изнежвам. Какво да гледам,как да избера подходящо чувалче? Махнахме и три летви и се качва и слиза сама. Има си и минуси сутрин рано като се събуди и е първа кипра слязла😀
От къде ще вземате преходни якенца е другият ми въпрос? Маратонки и взех и при нея крачето почти не е пораснало,та взех пак 22 номер на Геокс. Още нещо щях да питам,но забравих.
С гърнето сме до никъде! Не знам вече съм отчаяна. Не иска да сяда,прави подобие на шпиц или ако седне се стиска 🥲

# 89
Милото, и Рая не е реимунизирана, и също не сме ходили на последната консултация. Иначе като й сложим ваксината след месец ще й сложа и варицелата.Нашата лична също каза, че може тя да я поръча.
С гърнето… ползва го за столче. Като я питам къде се пишка тя ми го сочи, къде се прави “ако” пак ми го сочи. На теория -отличник, на практиката не се получава. След сън я слагам да пишка веднага, по 10мин стои на гърнето, но не пишка. Буди се с пълен памперс, сигурно затова не пишка. С акането само ако я хвана, че се напъва и я сложа на гърнето се получава, но това става в седмицата веднъж и тя нищо не разбира от цялата работа. Може би й е рано още.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 23:58 от NI_CI

Общи условия

Активация на акаунт