Деветокласници 2024/2025

• 55 295
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Гледал съм филма с Франсоа Клюзе, но него пък абсурд да го гледа днешен тинейджър.

# 451
  • Някъде там...
Нашият учител по БЕЛ забрани христоматиите. Те пък и го слушат... В читанка ги има повечето книги, свалих оттам. Да видим какво ще се прочете.
От моите едната е с отличен за годината, за стипендия не знам дали ще се класира, не е с пълно 6. Около 30 лв беше стипендията първия срок.
Мина тази година на напасване, дано следващата е по-добра.

За Т-тест има клипчета в интернет, редовна тренировка е за волейбола примерно: https://youtu.be/-MsrhLb9cYo

Hope for Two, ще се радвам да споделиш впечатления след лагера Simple Smile

# 452
Христоматия не дава и на девойката учителката по БЕЛ. Освен това им иска да водят читателски дневник, та ще поръчвам книгите на хартия да си отбелязва по тях, да видим колко ще прочете...
Много обича да чете, но ме съмнява тези точно книги, да я грабнат и ще е тегаво.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 19:21 от silvery

# 453
Учителя на моето момиче е същия, като на момичетата на Жабче... Чете се всичко в маскимално пълен вариант... Не се пише читателски дневник, но за някои неща се водят записки...
Но моята абсурд да пише по книга Rolling Eyes Монк в нея ще крещи истерично на всяка биквичка Scream Записки се водят на листче, което не стои върху книгата, че нали... ще останат следи... Купихме една книга от тези издания "за ученика", че имаме вкъщи красиво с твърди корици направо библиографско, което се чете само вкъщи, само на бюрото... За на почивка или към училище се изнася другата Close Всеки по башка луд (както казваше баба ми)

# 454
Аааа, по книгата абсурд и у нас 😂
Но вместо читателски дневник, предпочитала да пише на листче и да слага между страниците.
Толкова и се свидят някои книги, че не ги заема на приятелки, защото нямало да ги пазят като нея. Случвало се е и да не купум книга в книжарницата, защото е последна, а има измачкано/огънато/лепнат етикет с цена  и сме я търсили в друга книжарница.
Та peneva_a не сте сами 🤣

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 19:39 от silvery

# 455
Е то и аз съм маниак за пазене на книги и не ги давам на всеки. Нормално е това.

# 456
  • ВАРНА
Дъщеря ми не споделя нищо, ама нищо (храна, предмети). Но книги раздава и ако може да не се върнат вкъщи, ще е най-добре. Лятото 5-ти за 6-ти клас беше раздала трите издания на "Под игото", които имаме вкъщи, с ясната цел, че така ще се отърве и няма да чете Simple Smile Благородно завиждам на родителите с четящи деца Heart

# 457
  • София
Наборът е във ваканционно-тренировъчен режим. Мързелува, тренира и излиза с приятели. Книги няма да го карам да чете, защото вече е с много висок диоптър. Не, че би искал, де Simple Smile Мисля да му взема Сторител и да ги изслуша, за да познава съдържанието на произведенията.
Сестра му чете, но каквото на нея й харесва. Скучни са й книгите от списъка за трети клас.

# 458
  • София
Peneva, Жабче, благодаря за информацията ! 💐

# 459
Здравейте, ваканцията едва започва, а моята девойка днес седна да прави преглед на литературата, която трябва да чете лятото, домашното по математика и да си направи план за действие и.....изведнъж се сети, че учители ги предупреждавали, че в началото на 9-ти клас ще имат входни тестове със задачи по PISA. Видях, че в началото на миналата учебна година е имало изказвания на просветния министър. Някой знае ли нещо по темата?

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 17:47 от Луда Яна

# 460
Да,  при нас също им бяха говорили, че ще имат такива тестове в началото на 9 клас.

# 461
Питах дали знае нещо за тестове и получих изразително въртене на очи. От кога съм се била интересувала за подобни неща?
Отчитам началото на лятото като рядко смислено. Класната им беше казала, че немците няма да бъдат европейски шампиони. Като съвършеният модел за подражание, европейското беше изгледано много внимателно, ако изключим 4 дни с 15 килограма раница на гърба между хижи из Пирин, но и с бъгнал се телефон при кошмарни прогнози за метео условия. БДЖ-то дори не било толкова гадно.  Та така де. Не знаем госпожата кого е имала предвид да новия европейски шампион, но трябва да е било Испания. Голямо откритие беше, че хора на почти нейната възраст са толкова ужасно добри в нещо. 

# 462
Какво ще правите със старите учебници?

# 463
Най вероятно ще стигнат до кофата в даден момент, но не сега.

# 464
Учебниците са прилежно подредени, като неползвани са, че тя мнооого държи да са чистички и спретнати Simple Smile Няма да трябват за бъдещи осмокласници или деветокласници с езиков профил.... та ще стоят до есента за преговор, после в някой шкаф... поне профилните учебници Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт