Любители на кучета - 140

• 30 038
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Нашата определено има силен охранителен инстинкт. Някоя прабаба може да е прегрешила с овчарка Simple Smile
Охранява не само двора на вилата, а и входа на блока и около блока. Когато излизаме навън, лае по всичко и всички, което към момента се мотае около блока.
Ако седнем на пейка или спрем някъде да чакаме, пет минути по-късно инстинктът се задейства и не дава на никого да ни доближи.

# 511
Това моето има много странни апетити, любимото му навън е да търси чужди дъвки, портокалови и бананови кори. А пък сега като е такова дъждовно времето има ново нещо в менюто - червеи. Вече си мисля да го извеждам с ръкавица, че ме е гнус да му вадя от устата дъвки и червеи.

# 512
  • Пловдив
Саско уж ловна порода, но си е пазач. Лае като 50 кг куче като реши, че някой е много страшен. Особено като стане тъмно. Доста пъти по нощите налайва от терасата хора, които са минали покрай двора или пък влезли и седнали на двора.
Иначе Томас като го бие плаче като бебе. Joy

# 513
  • София
Луди кучета. Моите все вътре се врат. Сегашното спи по цял ден на дивана. В къщата, излиза на вън, само ако аз съм там.

# 514
Същата работа като бебето на Ре е и Вълчан. Абсолютно велкро е. Навън сам, само ако е на зор или усети нещо и реши да обиколи къщата с лай. След зора, застава пред вратата и чака или придружител, или да бъде пуснат вътре. Я е оставал доброволно за 5 мин. навън сам, я не.

# 515
Кавалерите хич ги няма за пазачи, така че  отдавна съм забравила какво е да имаш куче пазач.

# 516
Веднъж бяхме отворили терасата, за да проветрим и Дрийм е излязъл без да го видим. После сме я затворили. 20 минути по-късно се сетих да го търся. Отваряме терасата, а той милият стой с подвита опашка и чака да го пуснем. Беше много притеснен, явно беше решил, че сме го наказали за нещо. От тогава тръгне ли да се затваря вратата, веднага се прибира. Simple Smile

# 517
И при нас положението е като при Реа. Когато взехме Съни исках да си в гледаме вътре както предишното ми хъски. Обаче тя е на друго мнение. Всяка сутрин в 6ч почва да блъска по вратата да излиза и не за тоалетна. Все беше неспокойна, бели правеше, топло й беше/въпреки климатика/, когато й направихме клетката и я пуснахме там, тя само спи. От време на време си играеше с някоя играчка иначе спи. Сега я вкарвам от време на време вътре, но не иска да седи много и отива пак на вратата.
За пазач хич не става. Джафка и скимти по непознати ама за да ги вика да отидат да я галят. Онзи ден излизам и я гледам цялата й бяла муцуна черна, питам мъжа ми защо е мръсна и той ми казва ами човека с камиона дето ми докара железата я гали и са му били мръсни ръцете и я е нацапал. Който и да дойде му дава да я пипа и се разтапя даже. Само свекървата я беше много страх и бягаше далече ама и тя вече се попрестраши.

# 518
  • София
Бебето рядко лае и ако някой дойде, ще го ближе до смърт 🤣. Не става за пазач. До сега само два пъти се е случвало да не хареса някой. Много странно. Дойдоха 4ма майстори. С трима от тях се размаза от лиготия. Близа ги, ляга по гръб, абе пълна програма. Като влезе четвъртия, направо настръхна, започна да ръмжи, чак трябваше да го затворя. ММ каза, че разчита на инстинкта му.

# 519
Re и нашия Макс като твоето бебе, изобщо не лае и само някой да посегне да го погали и той направо се тръшва , и вирва крака😂  Иначе като го гледат отстрани много страшен и ме заобикалят. Ако влезе някой крадец у дома сигурно ще го разведе 😂 Изобщо не му е хубаво в дъжда, излиза в двора на първото дърво свършва работа и бегом на пръсти вътре , много е смешен. Като манекен стъпва😂😂

# 520
Днеска явно няма да правим дълга разходка, че все още вали. Дебна го кога ще реши, че му се ходи по нужда, ама чак ми е жал, много нещастен изглежда като види, че вали навън и после, като се намокри  каквото не покрива якенцето и още по-жален.
Иначе снощи беше се размазал от кеф върху мен:

# 521
  • София
Суит, ние сме още по-зле,лае по дъжда и се опитва да хапе капките 🤣. Много е смешен, но явно е бъг, защото подобни на него го правят същото.

# 522
Ох разсмяхте ме
Нас дъжда не ни спира. Толкова е нещастен, играе му се. Носи топки и играчки. Дърпа ни към тревата че да играем.
И нашия не лае много. Дружелюбен е, лиготоя, но пораства и се променя.
Ще го видим какъв пазач ще е.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 16:20 от щастлива мама

# 523
  • Mediterraneo
Няма сила на света, която да накара моята мързеливка да излезе на дъжда. Стиска до последно и първо проверява- ако терасата е отворена, даже не сигнализира, че има да пишка, излиза на подскоци, пишка и газ вкъщи. Случва се при по- слаб дъжд да измезе навън набързо, но винаги е съвсем за кратко и бърза да се върне. Ама апартаментът има излаз към градина, та само отварям вратата и я пускам/ прибирам.

# 524
Здравейте!Приемате ли нови членове? Записвам се с 5 годишен джак ръсел  ☺

Общи условия

Активация на акаунт