Любители на кучета - 140

• 30 085
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Честит празник на Лори, адашката и Мери!
Зара се е разгонила. Планирам април-май да я кастрирам. А така ми е притеснено и ме е страх. С котките се "прежалих", а за нея ми е по-гадно. Дали, защото на ръст е по-голяма и се страхувам да не се обърка нещо... Много го мисля, но знам, че трябва.

# 361
  • На ръба..
Честота да е Зара и да не чува в скоро време за никакви доктори! Да ни радва с още много манекенски пози!

Ние сме нещо унили тези дни и не излиза навън с голям ентусиазъм.. днес му купих нагръдник, обаче се оказа голям и е доста смешен, та утре ще се опитам да го сменя.

Допълвам,че сутринта ни започна изключително екстремно.. намери си порция човешки изпражнения и налапа нямалка част, докато го издърпам. Кулминацията дойде, когато го повърна на килима Joy Laughing
Аз бягам да нося вода на Бари да пие, бягам за леген и ръкавици, гледам ММ седи опулен не може да повярва какво вижда FlushedFlushedSatisfied При въпрос хвърляме ли го или давам за пране (килима де), само продума не мога да мисля сега MaskClose

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 11:57 от *DiDora*

# 362
Честито на всички празнуващи. Да сте живи и здрави всички и само хубави поводи и усмивки 🙂.
Ние тези дни много работа много нещо, а пък утре ще отидем малко на почивка/ ще видим колко ще е почивка/. Оставяме Съни на съседката да я храни и наглежда. На 8ми март ще има РД ама за съжаление ние ще се приберем на 9ти и тогава ще празнуваме.
Дара не се притеснявай за кастрацията това е добре за кучето. Като кастрирах котките и си говорих с ветеринаря и го питам той защо взима по-малко пари за кастрация в сравнение с други ветеринари и той ми отговори, че това е добре за животинката и за да може повече хора да си кастрират животните, цената да не ги спира.

# 363
Да докладвам: Кастиел е вече ваксиниран против бяс. Упищя света като го боцнаха, но после получи две бисквитки и пак беше готов да раздава целувки. Сега ще се наблюдаваме за евентуална алергична реакция. Купих му и шампоан да се пробвам да го изкъпя, но не знам много как да походя, забравила съм как се къпе толкова малко куче. Мисля си, че той понеже много шава, с душа може да направим беля, май по-добре в леген с вода. Дайте някоя идея.

# 364
  • Варна
С душа най-лесно според мен.
Мокриш, сапунисваш, изплакваш и готово, но влез подходящо "облечена" 🤣🤣

# 365
Малко куче може да се изкъпе и в мивката под струята от чешмата. Тъкмо ще имаш две свободни ръце.

# 366
Притеснението ми е, че малкият шавливец ще си напълни ушите с вода. Ще попитам тия дни и в развъдника за съвет, но подозирам, че ще ми кажат "сух шампоан", а пък аз не искам да свиква така.

# 367
Сега ти е времето да го свикнеш да се къпе и да е послушен. Аз в мивката в банята къпя котки и кучета докато са малки, после в кабинката с душа. Главата не я обливам много с водата, а само с шепата внимателно поливам да я измия.
Ако знаете една вечер как сме се смяли на котарака. Мъж ми тръгва да пали парното ама се връща бързо и ме вика да слезна тихо и внимателно долу на 1 етаж. Отивам аз и какво да видя. Котарака се излегнал в мивката и души чучура чакайки да потече водата. Толкова беше смешен с една такава физиономия, аз го питам искаш да се къпеш ли? а той милия седи и гледа дали ще потече вода. Той много обича да го къпя и е толкова послушен, аз го въртя, мачкам, а той седи като на СПА процедури. И със сешоара го суха и няма ядове, докато женското коте трябва някой да го държи да го изкъпя и изсуша, че подивява. Съни също досега слуша пък ще видим по натам как ще е. Най-много лятото сама да се къпе с децата в басейна

# 368
В мивката къпя котката и аз, ама за целта трябва нищо да няма на мивката, защото тя събаря всичко в опитите си да е изтръгне от руцете ми. Като няма какво да субаря се кваща за чучура и пищи все едно я колят, а пък за сушене и дума да не става.
Предишния ми кавалер имаше панически страх от всякакви духащи неща. При първата си среща с прахосмукачката се сви в едно ъгълче и се наака от страх, та и там сешоара беше немислим. Него си го къпех на противоплъзгаща постелка на пода, ама той не мърдаше и му беше кеф да го мокря.

# 369
А има ли конкретна причина да се къпе кучето? Особено пък малко куче след ваксина?

# 370
Няма да го къпя веднага след ваксината разбира се. Планирам го за другата седмица. Конкретна причина точно няма, просто искам да го свикна с това упражнение, за да не се налага да се гоним из къщи. А и в развъдника казаха, че е хубаво веднъж месечно да се къпе, той е къпан февруари, вече сме нов месец и си му е време.

# 371
Няма да го къпя веднага след ваксината разбира се. Планирам го за другата седмица. Конкретна причина точно няма, просто искам да го свикна с това упражнение, за да не се налага да се гоним из къщи. А и в развъдника казаха, че е хубаво веднъж месечно да се къпе, той е къпан февруари, вече сме нов месец и си му е време.
😳😳😳 как така от развъдника съветват да къпете кучето веднъж месечно?! Не ми разбирай погрешно, но посъветвай се с други разбиращи от породата. Кучето е Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол нали? Ежедневното ресане с няколко вида четки е напълно достатъчно. Къпането на кучето независимо от расата е според необходимостта, не се препоръчва по-често от 3 месеца. Дори 1-2 пъти годишно е напълно достатъчно. Съвсем добронамерено моят съвет е ако е нужно да попиташ в някой клуб или федерация на шпаньоли. Всеки месец е убийствено и за кожата и за козината.

# 372
Благодаря на всички за прекрасните пожелания! Да ви се връщат! Heart

Аз Зарка я къпя на два месеца, преди да сложа пипетата. Да разредя веднъж на три месеца ли?

Ех тези кучешки маймуни, всеядни и лайноядни, сааамо дертове с тях. Да каже човек че не ги храним и са гладни, а то... Grinning Да им имам деликатесите!

# 373
За къпането обикновено човешкият нос е този, който изисква баня за кучето. Иначе кучето не се нуждае от баня освен ако не се е въргаляло в изпражнения, кал или да е належащо. Ако козината се разресва добре това е достатъчно да се поддържа чиста и лъскава. Честотата на ресане зависи от дължината на козината и дали има подкосъм. Малките дългокосмести наистина имат нужда от често ресане и евентуално често къпане, но доберман не бих къпала често. Къпането - колкото може по-малко, толкова често, колкото се налага. Разресването е много полезно защото стимулира циркулацията на кръвта и подпомага образуването на себум, което прави козината лъскава. Ако е много мръсно кучето обливане с душ е достатъчно или ако лапите са кални след разходка. При къпането е важно и кърпата, с която се подсушава и да не излиза докато не е напълно сухо освен в горещи дни.
Наскоро четох препоръките на груумиг салон. Та те препоръчват дребните породи да се къпят на 2-4 седмици. За мен това е престъпно направо само защото това е услуга, от която те печелят. Да не говорим, че някои предлагат подстригвания за породи, които изобщо не трябва да се подстригват. Такава търговия е в днешно време, че човек не знае на кога да се довери.

# 374
Ресането не го коментирам въобще, то е неизбежно. На предния кавалерин хич не му харесваше, а този за сега стои в скута ми и разрешава. Не си представям куче, което спи при мен да се къпе веднъж на три месеца. Те точно защото са с чувствителна кожа е препоръчително веднъж месечно. А и втори кавалер гледам, наблюдението ми е, че когато прескачах къпане с предния, се появяваше пърхот.

Общи условия

Активация на акаунт