Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 76

• 40 636
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте дами,
Прочетох от началото и влизам да споделя резултати, след като преди два месеца, смених еутирокса с акутирокс, който уж по-добре се усвоявал.  Преди два месеца тсх беше висок 5,76, т3 и т4 не бях пуснала. Сега направих нови изследвания и изненадващо тсх е много добре, но никога до този момент не съм била с толкова ниско т4. .. в интерес на истината, не се чувствам добре дори качих килограми. Та не бързайте да сменяте хормона с течната му форма. Сега не знам, какво да правя, а на лекар се записах чак за края на месеца. това е последното ми изследване.

# 151
Аз затова не сменям на сина ми. Детската ендо все го предлага, за да не чака за закуска...но понеже с Еутирокс нацелихме доза и са му доста добре (пу-пу Simple Smile ) резултатите и не искам да си правя експерименти.
При мен не са идеални, но и аз не съм решила да сменям.

Иначе ти според мен си за вдигане на дозата и Т3 и Т4 са ти ниски.

# 152
Аз затова не сменям на сина ми. Детската ендо все го предлага, за да не чака за закуска...но понеже с Еутирокс нацелихме доза и са му доста добре (пу-пу Simple Smile ) резултатите и не искам да си правя експерименти.

да, така е. пия 2,5 мл. които се равняват на 50 мг. които взимах еутирокс.
Редактирам. Намерих изследвания от октомври тогава тсх е 3,02, (сега 2,37,  т4 е било 12,55(интересно че в същата лаборатория референтни стойности през октомври са дадени от 10,5-22,7), което ме е заблудило, а всъщност т4 сега е 13,58, единствено т3 от 5,04 е паднало на 4,19.  Дали пък нещата не се подобряват?

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 22:51 от ogan1

# 153
Здравейте, откриха ми Хашимото по време на бременност и то с доста високи стойности. Пия еутирокс 100мг,преди гова пиех 75мг, д-р Начев ми увеличи дозата. След няколко дни ми предстои изследване и преглед при него отново. Въпроса ми е дали качвам кг заради Хашимото или от самата бременност или и от 2те. В момента съм в 6ти месец и тъм +10 кг. Д-р Начев ми каза,че шанса след като родя да изчезне заболяванено е 50%-50%.

# 154
Може и да е от двете, ако хормоните ви не са в норма, но храната продължава да има основна роля. Може да задържате и малко повече вода.

# 155

да, така е. пия 2,5 мл. които се равняват на 50 мг. които взимах еутирокс.
Редактирам. Намерих изследвания от октомври тогава тсх е 3,02, (сега 2,37,  т4 е било 12,55(интересно че в същата лаборатория референтни стойности през октомври са дадени от 10,5-22,7), което ме е заблудило, а всъщност т4 сега е 13,58, единствено т3 от 5,04 е паднало на 4,19.  Дали пък нещата не се подобряват?

Здравейте аз от 3 дена съм на акутирол, пия по 8,8 мл защото еутирокса ми беше 175. Как се справяте със супер сладкия вкус? На мен чак езика ми изтръпва и пия вода след него (не съм диабетик, но май акутирола не е добре за диабетици ако е толкова сладък). Клатя го преди да напълня спринцофката.

Аз бях при доктор Мекова в СофияМед, но сега се наложи да я сменя и доц. Лозанов ми изписа акутирола

# 156
Една дама от групата замерва захарта при дъщеря си, тъй като тя е с диабет и на Акутирокс и каза, че няма проблем.

# 157
Здравейте, откриха ми Хашимото по време на бременност и то с доста високи стойности. Пия еутирокс 100мг,преди гова пиех 75мг, д-р Начев ми увеличи дозата. След няколко дни ми предстои изследване и преглед при него отново. Въпроса ми е дали качвам кг заради Хашимото или от самата бременност или и от 2те. В момента съм в 6ти месец и тъм +10 кг. Д-р Начев ми каза,че шанса след като родя да изчезне заболяванено е 50%-50%.
Едва ли е само заради него. Замислете се как се храните, за мен лично това е основното. Ако не сте изследвали кръвна  захар и инсулин е хубаво да си ги пуснете.

# 158
Една дама от групата замерва захарта при дъщеря си, тъй като тя е с диабет и на Акутирокс и каза, че няма проблем.
А аз бях с постоянен сензор за две седмици и също не ми се вдигаше КЗ от Аку-тирокс. Със супер сладкия вкус се "справям" /донякъде🙄/ с голяма чаша вода...И на мен не ми се нрави на вкус, но с Еутирокс и Л-тироксин имаше много какво да се желае, а им дадох доста време шанс.

# 159
Ariadna82 , наистина е много сладко... изключително ми е неприятно, като го гълтам, но не съм намерила начин да променя вкуса.

# 160
А аз бях с постоянен сензор за две седмици и също не ми се вдигаше КЗ от Аку-тирокс. Със супер сладкия вкус се "справям" /донякъде🙄/ с голяма чаша вода...И на мен не ми се нрави на вкус, но с Еутирокс и Л-тироксин имаше много какво да се желае, а им дадох доста време шанс.

Благодаря за отговора!

Да аз от 2007 съм на еутирокс почнах със 50 после ми го увеличиха на 75 и така до 175, На 175 бях повече от 2 години и мърдаше, ту в границите ту над тях (само ми се късаха нервите). Имам и други болежки.

Това, че го запиваме с вода няма проблем нали (то иначе вкуса не се издържа)? От колко време го пиете и доволни ли сте от ефекта му? Трябва ли да се чака време преди вземането му и закуската? Аз хапвам и пия кафе сутрин. С еутирокса изчаквах около час преди да закуся

@ogan1 да, аз обичам сладко, ама това е прекалено сега и друг сироп пия срещу рефлукс и там вкуса е зле, че ми се събраха на едно...

# 161
Разреждайте го с вода, щом ви е неприятен сладкият вкус.

# 162
Аз, ако го разреждам с вода, ще ми е още по-неприятен. Предпочитам да го преглътна набързо. А малко след това изпитвам една чаша вода.
Аriadna82, аз с Еутирокс и Л-тироксин чаках, с Аку-тирокс не чакам винаги. Т.е. ако ще пия кафе или съм гладна, изчаквам 10-15 минути. Често не огладнявам преди 12-13 ч. Чувствам се добре засега, приемам Аку-тирокс мисля от средата на 2022 г.

# 163
Аз, ако го разреждам с вода, ще ми е още по-неприятен. Предпочитам да го преглътна набързо. А малко след това изпитвам една чаша вода.
Аriadna82, аз с Еутирокс и Л-тироксин чаках, с Аку-тирокс не чакам винаги. Т.е. ако ще пия кафе или съм гладна, изчаквам 10-15 минути. Често не огладнявам преди 12-13 ч. Чувствам се добре засега, приемам Аку-тирокс мисля от средата на 2022 г.

И аз приглъщам и след това изплаквам с вода, че спринцофката го разпръсква много. Да с това изчакване (с таблетките) между приема и закуската става почти обед

# 164
На листовката пише, отстояние между него и храна-30 минути (вчера бяха я качили тук, та го видях), не го спазвам обаче. Единствено това, че може да се дозира много точно, като се прибавят милилитри е плюс за мен.

Общи условия

Активация на акаунт