Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 76

• 40 605
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
Може ли коментар на тези резултати? Всичко е в норма уж, ама не се ориентирам дали са както трябва...
Вит Д и фолиева са ми много ниски също.

# 226
Каква точно е ехографската картина при Хашимото?
От последния ми ехограф описанието е:
 "Паренхимът на жлезата е нехомогенен, хипоехогенен, петнист."
Буквално ми каза да си представя пита швейцарско сирене

# 227
  • София
Ще го направят евентуално млади лекари, от старото поколение едва ли.
Младите първо, често са несемейни в началото и имат достатъчно време защото е факт, че това изисква много ресурс. Ние четем основно за щитовидна и малко покрай нея и виждаме колко време ни отнема, а ендокринологията си е голяма област и ако те трябва да са в час с новостите с всички заболявания, които са им от компетенцията ще им трудно. Те и работят по цял ден и четене, надграждане остава за извънработното време. Младите имат по друг поглед и подход към медицината вече, докато при по-възрастните лекари рядко някой има мотивацията и енергията да "учи" все още.

Аз преди Коледа ходих по лекари заради гърди и стигнах до един професор на доста преклонна възраст, който ме удиви с подход и заключения от сорта - Това беше преди...Сега вече нещата се разглеждат по този начин...Последните проучвания сочат ... Но наистина са малко такива лекари.

Но ендокринолозите поне да спрат да гледат само ТСХ ...

Хич не съм оптимист и за това. Януари ходих при млада лекарка в Софиямед, ами гледа си стандартните неща, ТСХ над 2 е ОК щом не целя бременност, ама какви точно неприятни симптоми съм имала, не виждала защо пия Т3, нищо, че то ми е малко над долна граница... Става за изписване на електронна рецепта, но не и з анещо повече. Тов ами харесва на Недялкова, че гледа оптимални нива, голямата картинка, но...

Детският ендо на дъщеря ми, хем лекар с опит, пренебрегна дефицит на вит. Д. нямало нужда да пие, нищо че е далеч надолу от долна границя. Не разбирам вече, трудно ми е, но явно не може да се разчита само на лекари. За съжаление.

# 228
Здравейте, аз лично пия Оксибио

Здравейте бихте ли ме посъветвали какъв имоностимулатор да взема,с хашимото съм? Благодаря предварително!
Здравейте, писах в друга тема и ме посъветваха да пиша и тук за мнение, та споделям написаното:

""Здравейте, бих искала съвет от ваша страна! Момиче на 23г съм, преди 2г започнах да се чувствам много зле, паник атаки.....

Здравей! Изчетох всичко и съжалявам че толкова време не се намира лечение на проблемите ти, които даже се задълбочават.

Ще дам някакви насоки, без да претендирам че съм голям разбирач:
Лекарите са ми казвали (с хипофункция на щж съм), че има всевъзможни лоши реакции към еу тирокс- само погледни листовката... при мен лично няма такива, но пък получавах безумно сърцебиене и буквално не можех да спя на лявата си страна (без кардиологичен проблем) заради прием на достинекс - лекарство за понижаване за завишен пролактин и аденом в хипофизата. Не знам дали има резон да го изследваш (принципно те насочват към това ако си с нередовен цикъл, главоболия), но ако решиш - изследването трябва да е след като тялото е било 20тина минути в покой, защото хирмонът се влияе от стреса. Може би е добре да се изследват и чернодробните АСАТ, АЛАТ. А естрадиол, ФСХ и ЛХ са между 3ти и 5ти ден от цикъла.
Вероятно ти е писнало от лекари, но може би обстоен гинекологичен и неврологичен преглед биха били от полза.

Подкрепям мнението от по-горе за боуен терапията, както и това да се анализира средата - и да се работи за промяна/премахване на фактор който те 'трови' - от лично, професионално или друго естество.

Базови неща като правилно хранене, достатъчно движение и сън са ключови - в твойто състояние едва ли е лесно да постигнеш с лекота това, но е важно да се работи в тази насока с baby steps. Лека йога и медитация биха били полезни за справяне със стреса. Препоръпват се и цветолечение като с капките на др. Бах, но нямам повече познания за да споделя нещо за това.

Не на последно място, виждам че всеки различен лекар пресписва различни неща. Важно е да им казваш точно какво приемаш, защото мешането на хапчета не е шега работа. Дори и след като са те изслушали и са ти изписали нещо, чети внимателно листовката защото някои хапчета може да са тотално несъвместими.

Както казах, не искам да ангажирам с няканво конкретно и строго мнение. Но от коментара ти виждам че си упорита и активно търсиш разрешение на проблема, така че с този дух ще го постигнеш! Успех!

# 229
Благодаря! 😊
Здравейте, аз лично пия Оксибио

Здравейте бихте ли ме посъветвали какъв имоностимулатор да взема,с хашимото съм? Благодаря предварително!
Здравейте, писах в друга тема и ме посъветваха да пиша и тук за мнение, та споделям написаното:

""Здравейте, бих искала съвет от ваша страна! Момиче на 23г съм, преди 2г започнах да се чувствам много зле, паник атаки.....

Здравей! Изчетох всичко и съжалявам че толкова време не се намира лечение на проблемите ти, които даже се задълбочават.

Ще дам някакви насоки, без да претендирам че съм голям разбирач:
Лекарите са ми казвали (с хипофункция на щж съм), че има всевъзможни лоши реакции към еу тирокс- само погледни листовката... при мен лично няма такива, но пък получавах безумно сърцебиене и буквално не можех да спя на лявата си страна (без кардиологичен проблем) заради прием на достинекс - лекарство за понижаване за завишен пролактин и аденом в хипофизата. Не знам дали има резон да го изследваш (принципно те насочват към това ако си с нередовен цикъл, главоболия), но ако решиш - изследването трябва да е след като тялото е било 20тина минути в покой, защото хирмонът се влияе от стреса. Може би е добре да се изследват и чернодробните АСАТ, АЛАТ. А естрадиол, ФСХ и ЛХ са между 3ти и 5ти ден от цикъла.
Вероятно ти е писнало от лекари, но може би обстоен гинекологичен и неврологичен преглед биха били от полза.

Подкрепям мнението от по-горе за боуен терапията, както и това да се анализира средата - и да се работи за промяна/премахване на фактор който те 'трови' - от лично, професионално или друго естество.

Базови неща като правилно хранене, достатъчно движение и сън са ключови - в твойто състояние едва ли е лесно да постигнеш с лекота това, но е важно да се работи в тази насока с baby steps. Лека йога и медитация биха били полезни за справяне със стреса. Препоръпват се и цветолечение като с капките на др. Бах, но нямам повече познания за да споделя нещо за това.

Не на последно място, виждам че всеки различен лекар пресписва различни неща. Важно е да им казваш точно какво приемаш, защото мешането на хапчета не е шега работа. Дори и след като са те изслушали и са ти изписали нещо, чети внимателно листовката защото някои хапчета може да са тотално несъвместими.

Както казах, не искам да ангажирам с няканво конкретно и строго мнение. Но от коментара ти виждам че си упорита и активно търсиш разрешение на проблема, така че с този дух ще го постигнеш! Успех!

# 230
_ilka_, ендокринолога ли изписа К2?

# 231
Днес ми е третия ден да еутирокс 25, вдига ми кръвното. Леко ме наболяваше глава и се сетих, че пише в страничните ефекти, че може да повишава кръвното. Измерих го и наистина беше 140 на сто. Това дали ще е временен ефект? Защото само лекарство за кръвно ми липсва...

# 232
Днес ми е третия ден да еутирокс 25, вдига ми кръвното. Леко ме наболяваше глава и се сетих, че пише в страничните ефекти, че може да повишава кръвното. Измерих го и наистина беше 140 на сто. Това дали ще е временен ефект? Защото само лекарство за кръвно ми липсва...

Всяко лекарство има странични ефекти, изчакайте да мине периода на привикване на Еутирокс, на мен ми казаха че е около седмица.
Колко ви е дневната доза?
При мен също има силно главоболие, по високо кръвно 138/97 със 140 у.м., виене на свят с гадене, също апетитът ми хич го няма.
Следете си симптомите и ако след седмица не се променят отидете на консултация, прочетете също и цялата тема, много е полезна.
До колкото знам лекарствата за кръвно са противопоказни с Еутирокс

# 233
Пускам да ми видите изследванията и да кажете какво мислите ...

На мен Т3 ми се вижда адски ниско и с това си обяснявам умората и болките в мускули и стави ...Обаче с това ТСХ няма смисъл да ходя по ендокринолози ,ще кажат перфектна си -яж, пий, радвай се на живота ...😂
Почнах еутирокс 0,25 тази сутрин.

# 234
Еха, завиждам ти за смелоста, браво. Пиши по нататък какво става.
Нали и ти беше в началото с хипер?
Аз миналата година не ходих нито веднъж да си пусна хормони.

# 235
  • Варна - Черна гора
_ilka_, ендокринолога ли изписа К2?
Ендокринолога изписа само 10 капки Вигантол за 3 мес., което е 5000 IU.
Грешка ли е приема на К2?
Имам следния пробрем: ако по някаква причина ме засърби и почеша мястото почти веднага се начупват капилярите и на следващия ден е патладжанено синьо. ЛЛ ми назначи необходимите изследвания и всико е в норма.

# 236
Да ..бях с хипер,диагностицирана 2019 .
Леми защо смелост-заради историята ми с хипера ,ли? Те Т3и Т4 са ниски така или иначе ...аз просто не виждам какво друго може да се направи ...освен да вдигна Т4 и да се надявам да се отрази и на Т3 ,ако конверсията ми не е тотално скапана...
Вит Д не вярвам да ми е нисък ,постоянно суплементирам ...или поне не може да е причина за щитовидните .Спрях прога тоя месец да не ги бутне още повече и ще направя контрола след един месец.
Припомнете ми при еутирокса един час  след приема ок ли е кафе?

# 237
Кръвно се качва от нелекувана хипофункция, там търсете причината. В листовката никъде не пише, че самото лекарство покачва кръвното, а само че кръяното трябва да бъде орегулирано преди да се започне приема, но ако именно липсата на хормон е причина за високогл кръвно Еутирокс ще ви помогне в рамките на седмица да го нормализирате, а може и да е от стрес, защото все пак и седенето в хипофункция е стрес за организма и предизвикателство за психиката.
Еутирокс може да се приема с лекарства за кръвно, ако се налага, разбира се.

# 238
Илка, не казвам, че е грешка. Би било позитив за самия лекар.
No_frame bitch, да заради историята с хипера.
Но да, права си, няма какво друго да се направи.
Обаче ти с тсх 2 имаш аванс накъде да мърдаш. А моето тсх ако продължава да е под едно, и слезе още надолу и забие под нулата, ако започна хормон, не знам какво ще стане. 🤔

# 239
Леми ,а Т3 и Т4 колко са ти средно?

Общи условия

Активация на акаунт