Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 76

• 40 497
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Момичета, някой има ли проблем с паметта? С Хашимото съм, но от известно време ми се губи много информация (скоро случили се неща, имена на хора, места). Има ли някой с такъв проблем?

Имам, от години. Много забравям, не се сещам за имена, забравям случки. А преди помнех като слон.

Вчера пусках изледвания, ТСХ ми е 1, ФТ4 - 19=и нещо, ФТ3 - близо 5. Направо се зарадвах, ама инсулинът ми е 15 Sad
Как коментирате Б12 - 300 при горна 569. Струва ми се, че мога да го вдигна още малко, не съм пила отдавна.

За желязото - пия Тардиферон, купувам го от Белгия. Съвсем лек ме запича, но приемам пребиотици и контролирам нещата. Като и приключи, може да пробвам и това от хърба.

# 271
Ауууу Като ти направо ги закова в горната на горната 1/3 ...евала💪 ...На каква доза си? И как се чувстваш с такива показатели ?
Аз имам чувството ,че ще литна ако ги кача така ...хехе ...айде дано,дано ...пу-пу 🤞
За инсулина взимай мерки ,нещо пиеш ли,диета ? Хомата сметна ли я  колко е ?
И аз много забравям ,но го отдавам на затъпяване от липса на мисловен процес и много нет и социалки....телевизия не гледам ,но голям праз като скролвам часове ,както се оказа като ги  проследих тези неща....🙄 Истината ме заболя ...наложи ми се да уча едни  неща  свързани с математика и решавани на задачи....емииии ,фрустриращо е ...бях в шок...Sad

# 272
  • София
Хахаха, да, заковах ги, не знам как, честно. За първи път имам толкова добри показатели, дано не е моментно само. На 150 мкг. Тирозинт съм от много години, пия по 1/4 до 1/2 Т3. Вдигнах и вит. Д за първи път. Пия желязо обаче, защото постоянно ми пада.

За инсулина вземам Глюкофаж ХР от 1500 вечер, но пак отдавна. Не пазя диета, знам, за бой съм, но ми е трудно. Като съм в стрес, а съм в такъв от мнгоо години, не мога да пазя диети. Опитвам се сега от седмица да огранича въглехидратните храни, но от вчера изпуснах пак нещата. ХОМА си е висока, глюкозата е 5,6 и тя Sad

# 273
Аз със забравянето съм много зле, не си ли оставя някъде бележка, нищо няма да свърша. И съм разсеяна, понякога много трудно задържам вниманието си. В момента съм в майчинство и гледам децата, въртя домакинството, обаче съм притеснена какво ще правя като се върна на работа.
Дали може да е от липсата на витамин б12, ще го пускам при кледващите изследвания.

# 274
И аз имам проблем с концентрацията и паметта, от както влязох в пременото.
Замислихте ме за вит.Б 12, дали ако го пия няма да помогне малко.
Аз съм се зарязала от две години, не съм пускала почти никакви изследвания. Много ми беше спокойно и релаксиращо така.

# 275
  • тук и там
На Тардиферон бях и аз,но зле ми действа и се запичам от него.Ще поръчам това на Нау фууд,благодаря!  Вит.Б 12 ми е в норма,та лошата памет при мен,не е свързана с него.

# 276
Аз вече няколко пъти взимам Сорбифер, даже в момента го взимам и забелязвам нещо интересно - докато не знаех, че съм в хипофункция и не взимах Еутирокс, Сорбиферът яко ме запичаше, а сега с ХЗ - ефектът е обратен. Иначе Сорбиферът много добре вдига желязото, но ефектът върху стомаха е ужасен.

# 277
Аз около 42-43г усетих, че съм мн.разсеяна, забравям.След Ковид стана още
по-зле.На 47 ставам скоро.

# 278
  • София
Сега като се замисля, май Тотемата не ме запичаше. А иначе от Сорбифер и някакво друго съм вземала по време на втората бременност, но бе блеше стомаха от тях, тогава минах на Тотема.

И при мен сякаш след 40 г. започна проблемът с паметта. И Ковид влоши нещата. Изградила съм си система - записвам си срещи и ангажименти в календара на тел., на работа си записвам задачите, като цяло там се справям добре. Но имена и случки ми се губят, даже на известни хора, например или нещо, което ми се е случило. Даже като се скараме с мъж ми, след ден-два не помня за какво, само, че съм му адски сърдита Simple Smile

# 279
. Даже като се скараме с мъж ми, след ден-два не помня за какво, само, че съм му адски сърдита Simple Smile
1:1 😂😂😂
Думи много ми бягат, забравям накъде съм тръгнала и какво искам да кажа.Скоро намерих маслото в килера.Чудех се как толкова бързо го изядоха.А нещо съм го носила, тръгнала съм натам и съм го зарязала.Постоянно си търся тел. в чантата и не го намирам, изпадам в криза, бъркам пак- там е.🤷🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀

# 280
Това, което описвате, ми звучи и като симптоми на стрес. Аз съм така, като съм хипер тревожна - буквално се чувствам, все едно съм пред срив - но като се оправя, концентрацията ми веднага се връща.

# 281
Или съм в постоянен стрес, или нямам мозък по някаква причина.Около мен масово жените се оплакват от същото.

# 282
  • Бургас
И аз съм така със забравянето, не бих казала, че съм в голям стрес, за мен е от ЕГН-то, естествен процес на остаряване, при мен започна около 45г., вече съм на 50 и съм се примирила, че все по-зле ще става, само се моля да не е начало на някаква деменция, понякога направо се плаша като не мога да се сетя за някоя дума

# 283
И аз се плаша,пробвам с добавки, но още не съм нацелила нищо успешно.

# 284
Момичета, обмислям да започна и аз турският т3, но  края на месеца ще се консултирам все пак с лекар. Искам да попитам от къде го поръчвате и евентуално дали някоя от Вас го е започнала и после спряла и това дали няма да доведе до влошаване на състоянието.[

Общи условия

Активация на акаунт